...
Politiek-Elite

Pas na 1 jaar recht op ziekte-uitkering in België

Pas na 1 jaar recht op ziekte-uitkering

België

Vanaf 1 januari 2017 wordt de wachttijd om recht te hebben op een ziekte-uitkering dubbel zo lang. Wie arbeidsongeschikt is door ziekte of een ongeval kan daar nu nog 6 maanden nadat hij bij een ziekenfonds is aangesloten aanspraak op maken.

Maar de regering trekt dat op naar 1 jaar.
Enkel de moederschapsuitkeringen blijven van die verlenging gevrijwaard. De federale regering heeft deze beslissing genomen in het recente begrotingsconclaaf. De maatregel moet 12 miljoen euro opbrengen voor de begroting van 2017.

Het kabinet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) vindt een wachttijd van 12 maanden «zeker niet overdreven».

Daarnaast wil De Block bedrijven laten meebetalen voor de uitkeringen van zieke werknemers en voor zwangere medewerkers die van hun job worden gehaald omdat de werksituatie risico’s inhoudt voor moeder en kind. Het zou gaan om een bijdrage van 10 procent.

https://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/2947250/2016/10/29/Pas-na-1-jaar-recht-op-ziekte-uitkering.dhtml

Wat zijn dit voor een onmensen die dit beslissen?

Lees ook:   Moskou beweert dat dit het hoogtepunt is van 8 jaar Oekraïense oorlog

Gerelateerde artikelen

Back to top button