web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteGeschiedenisGezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Wetenschappers vonden 28 nieuwe virusgroepen in een smeltende gletsjer. Dit is hoe de wereld eindigt.

Wetenschappers vonden 28 nieuwe virusgroepen in een smeltende gletsjer
Dit is hoe de wereld eindigt.

 

Wetenschappers hebben 28 eerder onontdekte virussen ontdekt die vanaf 15.000 jaar geleden in ijs waren gevangen.

wmpl cry AnGel-WinGs.nl
Het team verzamelde de monsters van de Guliya-ijskap in Tibet en publiceerde hun werk op de pre-print website, BioRxiv.

Terwijl ijs en permafrost over de hele wereld blijft ontdooien, zijn wetenschappers bezorgd dat oude ziekteverwekkers en giftige chemicaliën in het milieu kunnen vrijkomen.
Het is het spul van een roman van Stephen King.

Onderzoekers uit China en de VS begonnen in 2015 aan een schoolreisje naar Tibet en ontdekten 28 eerder onontdekte virusgroepen – in een smeltende gletsjer. Ze hebben hun bevindingen onlangs gedetailleerd gepubliceerd in een artikel dat is gepost op de niet-peer-herziene pre-print website-> bioRxiv.

De onderzoekers boorden een gat van 164 voet in de gletsjer, verzamelden twee ijskernmonsters van de 15.000 jaar oude gletsjer en identificeerden ze later in een laboratorium. In totaal identificeerden ze 33 virusgroepen, waarvan 28 volledig nieuw voor de wetenschap.

Van Tibet tot de Noordpool tot Antarctica, gletsjers en ijskappen over de hele wereld smelten in alarmerende snelheden . Wetenschappers racen tegen de klok en klimaatverandering om de microben te verzamelen, identificeren en catalogiseren die in het oude ijs zijn gevonden. Het hebben van een overzicht van deze bacteriën, virussen en schimmels geeft een scherper beeld van ons prehistorische verleden en kan waardevol zijn voor gebruik bij het bestuderen van toekomstige pathogenen.

Smeltwater van gletsjers en ijskappen kan schadelijke pathogenen langs beken, rivieren en andere belangrijke waterwegen vervoeren, waardoor mensen mogelijk worden blootgesteld aan nieuwe microben, melden de onderzoekers. Maar ijs is niet het enige dat smelt. Het ontdooien van permafrost, een bevroren laag aarde op grote breedten en op hoogte, creëert zijn eigen unieke reeks uitdagingen.

Lees ook:   België toont omgekeerde NL vlag...!?

Gassen zoals methaan en koolstofdioxide, die zijn gevangen in de diepgevroren aarde, worden met alarmerende snelheden in de atmosfeer vrijgelaten. Permafrost herbergt twee keer zoveel koolstof dan wat er momenteel in de atmosfeer zit, vertelde klimaatwetenschapper Sue Natali van het Woods Hole Research Center aan de BBC .

In de afgelopen jaren hebben onderzoekers monsters genomen van pokken, Spaanse griep, builenpest en zelfs miltvuur van het ontdooien van permafrost. Wetenschappers hebben ook schadelijke verontreinigende stoffen,

zoals kwik , gevonden in de reservoirs onder de permafrost van Alaska.

En dan is er de structurele schade die verband houdt met de ontdooiende permafrost. Swedish Nuclear Waste Management, een bedrijf dat Zweden, Finland en de verbruikte splijtstof van Canada boven op permafrost opslaat, heeft zich aangesloten bij andere noordelijke faciliteiten om het ontdooien in de toekomst aan te pakken. Een inzakken of inzakken kan de structurele integriteit van het systeem voor het inperken van nucleair afval in gevaar brengen.

Talloze andere gebouwen en zelfs begraafplaatsen in Alaska (!) Lopen gevaar voor structurele schade veroorzaakt door gedestabiliseerde permafrost. In 2017 overstroomde de Svalbard Global Seed Vault , een enorme plantenzadenrepository op het Noorse eiland Spitsbergen, nadat de permafrost waarop het was gebouwd begon te verzakken.

Hoewel wetenschappers een schijnbaar eindeloze reeks angstaanjagende plagen, ziekten en chemicaliën hebben ontdekt in het ontdooien van permafrost en smeltend ijs, is er een heel, heel dunne zilveren voering. De grote dooi heeft ook lang verloren schatten uit een eerdere tijd onthuld.

In 2018 ontdekten wetenschappers een oude 18.000-jarige doggo (oké, het is waarschijnlijk een wolf) gevangen in permafrost net buiten de Siberische hoofdstad Jakoetsk. Het had nog steeds een weelderige, fluweelachtige vacht. Onderzoekers hebben ook mammoeten, meer wolven en arctische mummies opgegraven .

Lees ook:   Vervelend sportschool -naakte- vrouwen die zeuren over mannen die naar hen kijken

Correctie: we hebben het artikel bijgewerkt om duidelijk te maken dat Tibet niet in het Noordpoolgebied ligt. Onze excuses voor de verwarring.

https://www.popularmechanics.com/science/health/a30643717/viruses-found-melting-glacier/

Niet bepaald slim en dat is dan verdomme wetenschapper!

🙁

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥