web analytics

Ex-genetisch ingenieur van Monsanto waarschuwt voor mogelijke gezondheidsrisico’s van GGO-aardappelen

Ex-genetisch ingenieur van Monsanto waarschuwt voor mogelijke gezondheidsrisico’s van GGO-aardappelen

The Dutch are real potato growers (and eaters!). This is the Willem van Oranje potato grown by the Kodde family in the province of Flevoland. 'It took us more than ten years to produce this one.' #greetingsfromnl
De feiten: Caius Rommens was directeur bij Simplot Plant Sciences, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van de genetisch gemanipuleerde aangeboren aardappel van het bedrijf. Hij is ook een voormalig teamleider van Monsanto. Hij blaast nu de fluit op GGO’s.
Denk na over:Voelt het alsof de slinger slingert ten gunste van informatie die de lang verborgen waarheid uitdrukt? Wordt propaganda van grote bedrijven nog sneller blootgesteld?
Volgens velen zijn er meerdere gezondheidsproblemen die voortkomen uit de genetische manipulatie van ons voedsel. Bovendien zijn er meerdere massale marketingcampagnes om de menselijke bevolking ervan te overtuigen dat genetisch gemodificeerd voedsel niet alleen volkomen veilig is, maar ook zeer noodzakelijk om problemen te bestrijden die de wereldwijde voedselvoorziening bedreigen. Soms is het moeilijk om te weten wat te geloven, aangezien problemen tegenwoordig lijken te zijn georkestreerd, opgevoerd, volledig nep, of gecreëerd om door dezelfde bevoegdheden te worden gebruikt om de bevolking meer maatregelen op te leggen.

Als het gaat om ggo’s, hebben de academische wereld, de wetenschap en allerlei soorten wetenschappers over de hele wereld al jaren hun bezorgdheid geuit, wat suggereert dat ggo-producten, vooral die we eten, niet door de Food and Drug Administration mogen zijn goedgekeurd.

Als feit, in 1996, deed Steven M. Druker iets wat maar heel weinig Amerikanen aan het doen waren: leer de feiten over de enorme onderneming om de genetische kern van de wereldvoedselvoorziening te herstructureren. Druker, een advocaat van algemeen belang en de uitvoerend directeur van de Alliance For Bio-Integrity, startte in 1998 een rechtszaak die de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) ertoe dwong haar dossiers over genetisch gemodificeerd voedsel openbaar te maken. Hij heeft onlangs een boek over de rechtszaak gepubliceerd (2015). In het boek geeft Druker details over zijn ervaring en hij heeft ook de documenten op zijn website vrijgegeven die de aanzienlijke gevaren van genetisch gemodificeerd voedsel en de gebreken die de FDA in haar beleid heeft gemaakt, aantoont.

Het heet Altered Genes, Twisted Truth: How the Venture to Genetic Engineer Our Food heeft de wetenschap ondermijnd, de regering beschadigd en het publiek systematisch misleid.

‘Als onderdeel van het proces schetsten ze de verschillende zorgen als louter de onwetende meningen van verkeerd geïnformeerde individuen – en bespotten ze ze niet alleen als onwetenschappelijk, maar ook als anti-wetenschappelijk. Vervolgens gingen ze aan de slag om het publiek en de overheidsfunctionarissen ervan te overtuigen dat door valse informatie te verspreiden, er een overweldigende consensus van deskundigen was, gebaseerd op solide bewijs, dat GGO’s veilig waren. ” – Jane Goodall ( bron )

Lees ook:   ZAL RACE NAAR CORONAVACCIN EEN VAN DE OUDSTE DIERSOORTEN UITROEIEN?

GGO-aardappelen
Ken Roseboro is redacteur en uitgever van The Organic & Non-GMO Report, een maandelijks nieuwsmagazine dat zich richt op bedreigingen door genetisch gemodificeerd voedsel en de groeiende trend van niet-ggo-voedsel. Hij ging zitten met Caius Rommens, die van 2000 tot 2013 directeur onderzoek bij Simplot Plant Sciences was, waar hij de ontwikkeling van het genetisch gemodificeerde bedrijf van het bedrijf leidde. Aangeboren aardappel. In de loop van de tijd begon Rommens ernstige twijfels te krijgen over zijn werk en maakte hij zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico’s door het eten van de GGO-aardappelen, die nu in 4.000 supermarkten in de Verenigde Staten worden verkocht. Daarvoor werkte hij als teamleider bij Monsanto. Bij Simplot ontwierp hij een genetisch gemodificeerde aardappel waarvan hij dacht dat hij “bestand was tegen blauwe plekken en Phytophthora, en die kon worden gebruikt om frites te produceren die minder gekleurd en minder kankerverwekkend waren dan normale frites.

Uit dit interview met Rommens kwam het volgende :

Interviewer: De belangrijkste genetische manipulatie van de Simplot GGO-aardappelen … was het stilleggen van genen genaamd RNAi. Wat zijn enkele van de mogelijke negatieve gevolgen van het uitschakelen van genen?

Rommens: Silencing is niet genspecifiek. Elk gen met een vergelijkbare structuur als het silencing-construct kan ook worden gedempt. Het is zelfs mogelijk dat de uitschakeling die plaatsvindt in de gg-aardappelen de genen aantast van dieren die deze gg-aardappelen eten. Ik maak me het meest zorgen over bijen die geen gg-aardappelen eten, maar wel gg-aardappelpollen kunnen gebruiken om hun larven te voeren. Op basis van mijn beoordeling van de literatuur blijkt dat de geluiddempende constructen actief zijn in pollen.

Hij vertelt ons dat het stilleggen van het PRO-gen (polyfenoloxidase, een gen dat verantwoordelijk is voor bruin worden in aardappelen) de toxines verhoogt die zich ophopen in de GGO-aardappelen.

Interviewer: Waarom worden deze gifstoffen geproduceerd en welke effecten kunnen ze hebben op de menselijke gezondheid?

Rommens: Ex-collega’s van mij hadden aangetoond dat PPO-silencing de niveaus van alfa-aminoadipaat met een factor zes verhoogt. Alpha-aminoadipate is een neurotoxine, het kan ook reageren met suikers om geavanceerde glycoxidation-trotse producten te produceren die betrokken zijn bij verschillende ziekten.

Lees ook:   Je bent niet de enige, woede bouwt zich over de hele wereld op!

Dit is duidelijk zorgwekkend en doet ons afvragen hoe deze ‘dingen’ zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie. In 2009 werd een aanvraag voor de goedkeuring van een Monsanto GM-maïsvariëteit, LY038, in Europa afgewezen nadat de toezichthouders daar hadden vastgesteld dat het hoge concentraties alfa-aminoadipaat bevatte.

Rommens: Evenzo hadden ex-collega’s aangetoond dat de beschadigde en gekneusde weefsels van aardappelen hoge niveaus van tyramine, een ander toxine, kunnen ophopen. Dergelijke beschadigde weefsels worden normaal gesproken geïdentificeerd en bijgesneden, maar ze zijn verborgen of gedeeltelijk verborgen en veel ervan wordt niet bijgesneden in genetisch gemodificeerde aardappelen. Daarom lijkt het belangrijk dat Simplot het volledige spectrum van mogelijke tyraminespiegels in hun gg-aardappelen bepaalt. Een ander potentieel toxine is chaconine-malonyl. Er is weinig bekend over deze verbinding, maar ex-collega’s hadden aangetoond dat deze met PPO-silencing met bijna 200 procent wordt verhoogd. Dit moet waarschijnlijk worden onderzocht.

Suflé de patata con chorizo aardappel souffle met chorizo  Bijzonder Spaans
De sleutelfactor hier is de impact van GGO-technologie op de verspreiding van een verscheidenheid aan ziekten.

Rommens trekt zijn eigen papier in
Een paper, gepubliceerd door Rommens en collega JR Simplot, ook een voormalige Monsanto-medewerker, getiteld Crop Improvement through Modification of the Plant’s Own Genome , werd later ingetrokken door de auteurs zelf nadat ze hadden toegegeven dat ze fraude hadden gepleegd. Volgens de samenvatting,

Plantgenetische engineering was tot nu toe gebaseerd op de opname van vreemd DNA in planten genomen. Publieke bezorgdheid over de mate waarin transgene gewassen verschillen van hun traditioneel gekweekte tegenhangers heeft geresulteerd in moleculaire strategieën en genkeuzes die de introductie van vreemd DNA beperken, maar niet elimineren. Hier laten we zien dat een van planten afkomstig P-DNA-fragment kan worden gebruikt om het universeel gebruikte Agrobacterium transfer T-DNA te vervangen. Markervrije P-DNA’s worden samen met conventionele T-DNA’s met een selecteerbaar markergen naar plantencelkernen overgebracht. Door vervolgens een positieve selectie voor tijdelijke genexpressie van markers te koppelen aan een negatieve selectie tegen integratie van markergen, bevat 29% van de afgeleide regeneratiegebeurtenissen P-DNA-inserties, maar ontbreekt het aan kopieën van het T-DNA. virD2- en isopentenyltransferase- cytokinegenen om T-DNA-integratie te schaden en respectievelijk te selecteren tegen ruggengraatintegratie. De gepresenteerde methoden worden gebruikt om honderden markervrije en ruggengraatvrije aardappelplanten ( Solanum tuberosum ) planten te produceren die verminderde expressie van een knolspecifiek polyfenoloxidase-gen in aardappel vertonen. De gemodificeerde planten vormen het eerste voorbeeld van genetisch gemanipuleerde planten die alleen natief DNA bevatten.

Behalve dat was niet waar. Zoals het intrekkingsbericht suggereert, lijkt Rommens een expert te zijn in de eigenschappen van ringfrites , maar in feite heeft hij gewoon dingen verzonnen:

Lees ook:   Doorbraak van gemanipuleerde immuuncellen helpt hartschade te genezen

Dit artikel is op verzoek van de auteurs ingetrokken. Retractie is gebaseerd op drie onnauwkeurige feitenverklaringen die verband houden met een van planten afkomstig transfer-DNA. Twee van de onnauwkeurigheden zijn beschreven op p. 422 (eerste alinea van de sectie “Resultaten”): het van planten afkomstige transfer-DNA werd niet geïsoleerd uit gepoold DNA van wilde aardappel ( Solanum tuberosum ), maar uit DNA van de commerciële aardappelvaranger Ranger Russet, en de sequentie ervan werd niet bevestigd door omgekeerde PCR. Bovendien weerspiegelen de sequenties van de linker- en rechtergrensachtige regio’s die worden getoond in Figuur 1B overdracht-DNA-achtige primersequenties en zijn ze niet aanwezig in het Ranger Russet-genoom. De corresponderende auteur, Caius M. Rommens, neemt de verantwoordelijkheid voor de onjuistheden en verontschuldigt zich oprecht voor de lezers, recensenten en redacteuren van Plantenfysiologie .

Het onderzoek naar ggo-kanker bij ratten is ook een ander interessant voorbeeld met betrekking tot bezorgdheid.

Er zijn ook WikiLeaks-documenten met betrekking tot GGO’s die laten zien hoe gepolitiseerd deze zaken zijn; de VS dreigden zelfs een ‘economische oorlog’ te veroorzaken tegen landen die hun product weigerden.

‘ Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verkoopt zaden in plaats van democratie. Dit rapport geeft een huiveringwekkende momentopname van hoe een handvol gigantische biotechnologiebedrijven het Amerikaanse buitenlandse beleid onrechtmatig beïnvloeden en onze diplomatieke inspanningen om de veiligheid, internationale ontwikkeling en transparantie wereldwijd te bevorderen, ondermijnen. Dit rapport is een oproep tot actie voor Amerikanen omdat het openbare beleid niet aan de hoogste bieder mag worden verkocht. ” – Wenonah Hauter, Executive Food & Water Watch (bron)

Eén enorm genetisch experiment
Het manipuleren van de wetenschap door voorstanders van GGO’s om ze goedgekeurd te krijgen en vies rijk te worden ten koste van het milieu en de menselijke gezondheid is duidelijk een gevaarlijk probleem. Bioloog en auteur David Suzuki had gelijk toen hij zei dat de mensheid een enorm genetisch experiment is geworden . De genetische modificatie die zich in de natuur voordoet en doet, is heel anders dan wat deze biotechnologiebedrijven doen. Ik ga daar in een vorig artikel veel dieper op in . Gelukkig hebben we moedige, integere wetenschappers zoals Caius Rommens die bereid zijn hun lucratieve loopbaan op te geven ten gunste van de menselijke veiligheid en de waarheid.

https://www.collective-evolution.com/2020/06/11/ex-monsanto-genetic-engineer-warns-about-health-concerns-of-gmo-potatoes/

Gerelateerde artikelen

Back to top button