web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Armoede in Duitsland sinds Val van de Muur nooit zo hoog

Armoede in Duitsland sinds Val van de Muur nooit zo hoog

20-02-15

De armoede in Duitsland stijgt razendsnel en is grootschaliger dan ooit sinds de hereniging in 1990. Ondertussen wordt het verschil tussen arme en rijke mensen, en arme en welvarende regio’s steeds groter.

Hoewel Duitsland de “motor” is van de Europese economie, is de armoede bij onze oosterburen weer toegenomen. De armoedecijfers zijn er sinds de hereniging tussen Oost- en West-Duitsland in 1990 nooit zo hoog geweest. De armoede is ook regionaal erg divers verdeeld, zo verklaarde Ulrich Schneider, voorzitter van het Paritätische Gesamtverband, een federale koepel die ongeveer 10.000 verenigingen uit de sociale sector en de gezondheidszorg verenigt, in een persmededeling.

Het verbond meldde dat het percentage armen volgens eigen berekeningen in 2013 naar 15,5 procent is gestegen, een half procent meer dan het jaar ervoor. Circa 12,5 miljoen Duitsers zijn arm: zij leven in een huishouden dat moet rondkomen van minder dan 60 procent van het gemiddeld inkomen.

De chef van het verbond, Ulrich Schneider, waarschuwt dat het land “wat armoedepolitiek betreft verscheurd is en in regio’s uit elkaar valt”. Volgens het rapport is de toestand er in 13 van de 16 deelstaten op achteruitgegaan. Het meest armoedig zijn de stadsstaten Bremen en Berlijn en de oostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren; het rijkst zijn de zuidelijke deelstaten Beieren en Baden-Württemberg. In de dichtbevolkte aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is zelfs 17,1 procent arm.

Lees ook eens:   The Trueman Show #58 Marcel Messing

https://www.demorgen.be/buitenland/armoede-in-duitsland-sinds-val-van-de-muur-nooit-zo-hoog-a2224465/

Europa is een flop, de euro is er ook één…wat een ellende allemaal!
Voor wat, oh wacht voor wie? De rijken? De politici die niet kunnen regeren!
Dat is de belangrijkste oorzaak.

Nou hier is het idem armoedig dus maar flink zaaien met de zaden van de AH, zijn vast Monsanto zaadjes?

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥