web analytics
11:11 Dubbele getallen

Energieverschillen tussen mannen en vrouwen

23aca4cb8e8c65ba19b1d712bc0c6f4e AnGel-WinGs.nlWat is een vrouw,  en hoe verschilt zij van een man? Naast het feit dat iedereen zijn eigen functies heeft, beweegt energie op verschillende manieren in ons.

Elke persoon heeft 7  energiecentra, de meest actieve, ze worden vaak chakra’s genoemd. In feite zijn het er meer, maar de belangrijkste zijn 7. We zijn zo ingericht dat voor mannen en vrouwen de energie in deze centra anders beweegt. Sommige met de klok mee, sommige tegen de klok in. Wat geeft de activiteit of passiviteit van de chakra. En het blijkt dat we elkaar volledig aanvullen.

VEILIGHEID
We beginnen vanaf de onderkant, het eerste chakra. Het eerste chakra is Muladhara. Ze is verantwoordelijk voor overleving en nakomelingen, en ze is zo gerangschikt dat voor een man dit chakra actief is, en voor een vrouw is het passief. Dat wil zeggen, een man geeft energie en een vrouw ontvangt het.

Dit betekent dat deze mannelijke functie het geven van bescherming is. Bescherming voor het overleven van een vrouw. Zorg voor basisbeveiliging. De plicht van een vrouw op deze plek is om te leren accepteren. Zoals gepland, moeten we de man volledig vertrouwen en op hem vertrouwen – dat hij voor ons kan zorgen.

dcc89b444c8f07115173b14a3d619be6 AnGel-WinGs.nl

Wij, velen van ons, hebben allerlei geboortescenario’s en andere trauma’s. Heel vaak laten we een man helemaal niet voor ons zorgen. Heel vaak zeggen vrouwen – “Oh, ik zou graag een sterke schouder willen.” Maar in de praktijk blijkt het zo eng om erop te vertrouwen, dat het makkelijker is om alles zelf te doen.

Als een vrouw zelf voor overleving begint te zorgen, bijvoorbeeld voor zichzelf en haar kinderen, dan begint de chakra te werken volgens het mannelijke type, het begint actief te worden. Als een vrouw een man in de buurt heeft, heeft hij niets meer en wordt zijn chakra passief. Dat wil zeggen, hij begint te ontvangen en de vrouw geeft. En het is heel moeilijk om deze situatie later te veranderen.

Je moet begrijpen dat als je een man of een jonge man hebt, maar je tegelijkertijd liever voor je eigen veiligheid zorgt, je daarmee een mannelijke functie op je neemt, en dit schaadt zowel je vrouwelijkheid als zijn mannelijkheid.

GENOEGEN
Vervolgens komt de tweede chakra – svadhisthana. Ze is verantwoordelijk voor plezier en verlangens, en werkt op een andere manier. Vrouwen zijn actief en mannen passief. Dat wil zeggen, wij geven en mannen ontvangen.

Zelfs in de Veda’s wordt gezegd dat de man de genieter is en de vrouw degene door wie men geniet. Dit suggereert dat het onze taak, als vrouw, is om een ​​comfortabele en gezellige wereld voor een man te creëren. Heel vaak protesteren vrouwen op dit punt, zeggen ze – hoezo, waarom zouden we hen dienen, waarom zouden we ervan genieten en alle verlangens vervullen? Wat is dit wereldse onrecht?

Eigenlijk is alles hier eerlijk. Door de 7 chakra’s zijn er 3 actief bij vrouwen, 3 actief bij mannen en 1, de bovenste, werkt voor iedereen hetzelfde. Hier zit dus geen onrecht in, er is gewoon een rolverdeling. Het is belangrijk voor ons om te begrijpen dat een man ook iets geeft, en het is onze taak om hem plezier te geven en zijn verlangens te vervullen – en dan is alles zo slecht nog niet. Het is een wisselwerking onderling.

Lees ook:   Chakra's en de verbindingen

Het is mogelijk voor een man om ’s ochtends wat eenvoudige gebakken aardappelen of roerei te maken, met zo’n houding – “eet en laat me met rust.” Maar je kunt het ook zo doen dat hij elke keer dat hij ontbijt, lunch of diner heeft, hij ervan geniet.

Dienovereenkomstig kan hetzelfde worden gedaan, bijvoorbeeld met seksuele relaties. Je kunt je huwelijksplicht vervullen en zeggen – “wanneer zal dit allemaal eindigen?”, Of je kunt de man echt van het proces laten genieten. Laat het niet elke dag zijn, zelfs niet elke week. Laat het een maandelijks carnaval zijn. Maar wel het beste!

GELD
Dan gaan we verder naar het derde chakra – manipura. Dit is geld, vitale energie, prestaties. Het is actief bij mannen en bijgevolg passief bij vrouwen. Dat wil zeggen, een man geeft aan een vrouw. De vrouw accepteert. ((niet in de zin van misbruik maken van de man!) En hier hebben veel vrouwen weer een probleem.

Heel vaak zeggen vrouwen: “Ik kan geen geld van een man aannemen.” Of schaam ik me om mijn man geld te vragen voor een blouse. Meestal gebeurt dit vaak wanneer een vrouw werkte, voor zichzelf zorgde en vervolgens trouwde, met zwangerschapsverlof ging. En het blijkt dat als ze niet werkt, ze iets wil kopen en ze schaamt zich dan om haar man te vragen. En hier is een zeer ernstig conflict. Want als een vrouw weigert geld en vitale energie te accepteren, dan stopt een man met het geven ervan en gaat hij naar een iets andere positie, of hij heeft er minder van. Dat wil zeggen, een van de redenen waarom mannen wat meer verdienen, is dat een vrouw niets vraagt. De vrouw zegt dat ze niets nodig heeft.

Als een vrouw zo’n houding ten opzichte van zichzelf heeft, een houding ten opzichte van geld en een houding ten opzichte van een man, dan zal de man niet veel verdienen, omdat hij gewoon geen behoefte heeft. Mannen zijn van nature erg ascetisch. Je hebt vast wel eens de appartementen van vrijgezellen gezien, ze hebben helemaal niet veel nodig.

Daarom is het onze plicht als vrouwen om te leren geld en geschenken van mannen te accepteren, om enkele prestaties  te accepteren die ze in onze naam doen.

Er is nog een andere mogelijkheid, wanneer een vrouw ineens veel gaat verdienen. Ze begint te denken dat dit haar belangrijkste doel in het leven is: voor haar gezin zorgen, haar gezin voeden.

Dat wil zeggen, als een vrouw de activiteit in dit opzicht resoluut op zich neemt, heeft de man niets meer over. De vrouw nam alles mee. Hij moet het gewoon accepteren. Dan wordt hij gedomesticeerd, pantoffelheld enzo. En dit is de verantwoordelijkheid van een vrouw – dat we iets op ons hebben genomen dat niet van ons is.

LIEFDE
De volgende anahata-chakra is de hartchakra. Zij is verantwoordelijk voor liefde en sympathie. Dit is onze vrouwelijke chakra. Dat wil zeggen, wij als vrouwen moeten geven en de man moet ontvangen. Dat is van nature onze aard.

De meesten van jullie hadden waarschijnlijk zo’n droom over een man die al je wensen vervult, en dat is alles wat je wilt – en bloemen voor jou, en dit en dat. En je kijkt hem aan, en gewoon zo’n liefde, en je ontmoet elkaar ’s avonds, en je laat hem’ s morgens vrij. En je kijkt naar hem en begrijpt, een goed mens, een goede vent, maar ik kan niet liefhebben. Er is niets voor mij om van hem te houden.

Lees ook:   Hoe goed te aarden: tips en trucs

Gewoon omdat de man de activiteit van dit chakra, dit centrum, overnam. Hij begon te geven en de vrouw heeft geen andere opties. Ze kan niet langer liefhebben. En liefde is ons vrouwelijke alles.

Als een vrouw niet kan liefhebben, zichzelf op deze plek kan realiseren, dan is het heel moeilijk voor haar. En daarom kloppen zulke relaties vaak niet. Daarom is dit gewoon een mooie foto – “Ik wil dat mijn man romantisch voor me zorgt, hij deed dit en hij deed dat, en hij hield zo van me en hield op die manier van me.” Als dit jou zou overkomen, zou je er helemaal niet blij mee zijn.

Verheug je daarom als je mannen de verantwoordelijkheid voor dit centrum niet van je overnemen en je erin laten realiseren. Dan kun je je hier volledig in openstellen, leuke verrassingen maken voor je geliefde en hem op de een of andere manier in de watten leggen. Het wil niet zeggen dat dit moet, maar dit is onze van nature aangeboren aard onderling. Een soort Yin en Yang.
Zo hoort het vanuit de natuur te zijn. Kijk ook naar de dierenwereld bv.

Dit betekent niet dat hij alleen zijn hele leven zal accepteren en er niets voor teruggeven. Hoogstwaarschijnlijk zal hij ook iets voor u doen, maar het zal niet in dit centrum zijn. Het zal bijvoorbeeld op het niveau van de derde chakra zijn – dat wil zeggen, hij zal wat geschenken geven, of in de eerste chakra – hij zal op de een of andere manier voor je gaan zorgen in termen van leefruimte of andere basiszaken.

Verwacht daarom geen onaardse romantiek en de vervulling van je grillen door een man, want het is onze verantwoordelijkheid om verlangens te vervullen, plezier en liefde te geven. Dit is de verantwoordelijkheid van een vrouw. Een man zal je terugbetalen met iets anders. Geschenken en een gevoel van veiligheid.

ZELFUITDRUKKING
Het vijfde chakra is vishuddha – communicatie, zelfexpressie. De man geeft, de vrouw neemt. De man is actief.
In het leven is het erg belangrijk voor een man om zich uit te drukken, om zichzelf te realiseren.

Als een vrouw heeft geleerd om Liefde te geven via het vierde centrum, dan stijgt deze energie hoger in een man, en hij wil al niet alleen geld verdienen, niet alleen een basisniveau voor het gezin bieden. Hij wil nu al zijn stempel drukken op de geschiedenis, een soort erfenis. Hij wil deze wereld op de een of andere manier verbeteren – op dit niveau beginnen mannen vaak grote dingen te doen, wereldwijde prestaties.

En al deze prestaties worden gedaan in de naam van vrouwen. Onze taak hier is om te ontvangen. Vrolijk en met liefde. Zoals prinsessen en koninginnen die eer aanvaarden van vechtende ridders. Zodat ze iemand hebben om kruistochten voor te maken, hun thuisland te verdedigen of de planeet te redden van een ecologische catastrofe.

Lees ook:   Chakra's en gezondheid en betekenis

Daarom, als je wilt dat je man niet alleen overleeft en werkt, maar ook echt zichzelf realiseert en de wereld verandert, leer dan van hem te houden. De energie van jouw liefde is in staat om de energie in hem naar het vijfde centrum te brengen.

Daarnaast is het ook een centrum van communicatie en public relations. Het is bijvoorbeeld goed als de vrienden van de familie de vrienden van de man zijn. Jij bent het niet die hem naar je bedrijf brengt en hem dwingt om met je vriendinnen te communiceren. En hij laat je kennismaken met een eigen kring, creëert een soort van communicatie voor je en bouwt banden op tussen families.

HELDERZIENDHEID
De zesde chakra ajna is helderziendheid. De vrouw geeft, de man neemt.
In theorie zou elke vrouw de belangrijkste assistent van haar man moeten zijn. En haar belangrijkste hulp is om niet te doen wat hij niet leuk vindt. En hem te geven wat hij van nature niet heeft. Helderziendheid.

Stel dat een vrouw haar man altijd heel goed advies geeft. Ze heeft intuïtie, en ze voelt en zegt heel vaak – “Ik mag deze oom niet, met wie je een contract wilt tekenen.” Een man in een ideale situatie luistert naar haar gevoelens. Als hij voldoende betekenis heeft in zijn drie centra – hij wordt gerealiseerd als gezinshoofd, als verdiener en hij heeft een bepaalde missie – zal hij gemakkelijk rekening houden met de aanbevelingen van zijn vrouw.

Een vrouw voelt heel vaak sommige dingen aan, en ze zegt – “Luister, ik mag deze persoon niet, laten we niet met hem werken, anders zal dit niet goed aflopen.” Enige tijd verstrijkt, en dat is wat er gebeurt.

Het overkomt me vaak – wanneer ik een persoon niet mag, hoewel daar geen zichtbare redenen voor zijn. Ik heb het mijn man nog niet eerder verteld. En dan doet zich een situatie voor – en de persoon wordt onthuld van niet de beste kant.

Ik realiseerde me dat het mijn taak is om mijn man te beschermen. En ik begon met hem te praten. Eerst wuifde hij het weg. Maar na een paar serieuze situaties begon hij mijn mening over mensen te vragen. Vooral over partnerschappen en gezamenlijke zaken met wie dan ook.

WIJ ZIJN ZIELEN
Het zevende chakra werkt voor iedereen hetzelfde – dit is onze verbinding met het Goddelijke. Het maakt niet uit of we mannen of vrouwen zijn. Allereerst zijn we zielen, en de ziel heeft geen geslacht.

Geslachtsverschillen zijn hier op aarde belangrijk om de missie te vervullen waarvoor we zijn geboren. Gender schept voor ons een kader, dat we nu al kunnen invullen zoals we willen.

Meestal hebben we de grootste verstoringen in de vier lagere chakra’s. Ze creëren de basis voor harmonie op hogere niveaus. Daarom hebben we een grote taak in dit leven – om te leren accepteren van een man op de eerste chakra en op de derde. En bovendien – om te leren geven op de tweede en op de vierde. Precies wat we meestal niet weten hoe we dat moeten doen.

Hoe harmonieus is het in jouw leven? Welke chakra’s zijn actief in jou? En welke niet…

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button