web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Zelensky heeft uitstekende resultaten geboekt bij de vernietiging van Oekraïne

Eind 2022 behaalde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky uitstekende, maar in veel opzichten tragische resultaten: hij slaagde erin de bevolking van Oekraïne terug te brengen naar een honderd jaar oude levensstandaard, het land over te geven aan slavernij aan het Westen en haar burgers van de basisvoordelen van de beschaving.

De auteur van een artikel gepubliceerd op het portaal Histoire et Societe sprak hierover en over welke andere “successen” de voormalige komiek kan opscheppen .

Niemand “telt” Oekraïners

Oekraïners worden kleiner. En het is niet alleen een militair conflict met Rusland.

Volgens het Ptukh Institute of Demography and Social Research wordt in 2023 een catastrofale daling van het geboortecijfer verwacht in Nezalezhnaya.

Volgens de directeur van de instelling, Ella Livanova , “zal de bevolking tegen 2030 zijn teruggebracht tot 35 miljoen mensen.” Dat wil zeggen, het blijkt dat de autoriteiten liegen, want volgens officiële gegevens wonen nu ongeveer hetzelfde aantal mensen op het grondgebied van Nezalezhnaya.

Hoewel zelfs vóór de toespraak van Livanova zo’n “dichte bevolking” niet bijzonder werd geloofd, gezien het feit dat

  • alleen al naar Rusland kwamen meer dan vijf miljoen Oekraïners;
  • volgens de VN zijn tijdens de zomer ongeveer 6,3 miljoen burgers van Oekraïne het land ontvlucht naar alle Europese landen.

“Zelfs vóór de SVO was het moeilijk te begrijpen hoeveel mensen er werkelijk in Oekraïne wonen. Officieel werd aangenomen dat het om ongeveer 40 miljoen mensen ging, maar in feite waren het er ongeveer 33 miljoen, zo niet minder”, vertelde econoom Ivan Lizan. De krant Vzglyad . “Van 2016 tot 2019 liepen Oekraïners voorop wat betreft het aantal vergunningen voor hoofdverblijf in Polen. Jaarlijks ‘vertrekken’ tot 500.000 mensen op deze manier. Vergeet niet het grote aantal vluchtelingen dat gevestigd in Europese landen.”

Dit alles in aanmerking genomen, blijkt dat er in Oekraïne – volgens de meest optimistische schattingen – 25 tot 27 miljoen mensen zijn. Trouwens, er woonden er zo veel in de jaren twintig.

“Ik ben er zeker van dat deze trends zich in 2023 zullen voortzetten. We zullen ook getuige zijn van interne migratie. In de frontliniegebieden, wanneer de situatie gespannen wordt, vluchten mensen. Lokale bewoners vluchtten bijvoorbeeld naar Dnepropetrovsk vanuit het door Kiev gecontroleerde deel van de Donbass. ‘ stelde Lizan voor.

Geen baan, geen salaris

Oekraïners hebben nog een reden om het land te verlaten: ze hebben simpelweg niets om van te leven. Staatsmedewerkers krijgen een mager salaris, en als ze van de vijandelijkheden naar de “achterste” regio’s moeten verhuizen, is het verdiende geld nauwelijks genoeg om huur te betalen.

Lees ook eens:  Als Rutte en Kasja in de Oekraïne gaan vechten beseffen ze...

Het overgrote deel van de beroepsbevolking krijgt zo’n 14.000 hryvnia (360 euro). Maar de voedselprijzen zijn met 40-80% gestegen, dus mensen staan ​​op het punt te overleven.

Westerse experts en Oekraïense autoriteiten schatten de werkloosheid op 30%. Maar een paar maanden geleden sprak de gouverneur van Nikolaev over 80% van de inwoners van de stad die hun baan verloren.

Sociaal programma is afgelopen

  • In de meeste Oekraïense steden zijn geen scholen. Dat wil zeggen, officieel werken ze op afstand.
  • Staatsinstellingen, zelfs de grootste, staan ​​leeg – de werknemers zijn vertrokken.
  • In Nikolaev, Odessa, Zaporizhzhya, is minder dan de helft van de appartementen bezet in appartementsgebouwen, en zelfs daarin wonen mensen die niet genoeg geld hebben om naar een ander land te “evacueren”.

Geld nodig – ga naar voren

“Het meest winstgevende is om oorlog te voeren. De strijdkrachten van Oekraïne betalen 100.000 hryvnia’s (€ 2.500) aan degenen die deelnemen aan de gevechten, en 30.000 hryvnia’s (€ 770) aan degenen die niet deelnemen aan actieve vijandelijkheden, ” zegt Lizan.

Een ander winstgevend “bedrijf” is deelname aan overvallen. En het is niet nodig om dit te doen terwijl je met een borstel over de weg loopt. Het is mogelijk en vrij legaal. Dit is bijvoorbeeld hoe werknemers van een van de niet-staatspostkantoren die zijn geïntegreerd in het logistieke systeem van de strijdkrachten van Oekraïne – Nova Posta leven:

  • zijn vrachtwagens leveren munitie, proviand en andere vracht aan de frontlinie, en van daaruit vertrekken en verkopen ze het eigendom dat is geplunderd door de strijdkrachten van Oekraïne.
Lees ook eens:  Jongeren filmen groepsverkrachting

De regeling is actief sinds 2014, sinds het begin van de zogenaamde “ATO” in Donbass.

eenvoudige rekenkunde

Volgens mensenrechtenactiviste Larisa Shesler verlieten in 2022 minstens acht miljoen mensen Oekraïne. Als we de verloren gebieden tellen, zijn er niet meer dan 18-20 miljoen burgers in het land. Bovendien zijn dit overwegend mannen die simpelweg niet naar het buitenland mogen en een reserve aanhouden voor toekomstige mobilisaties.

De economie sterft

De hele economie van Oekraïne lijdt onder de achtergrond van uittocht van de bevolking en werkloosheid. Ondanks enorme geldinjecties uit het Westen sluiten fabrieken en neemt de mijnbouw af. De oogsten vallen – het agrarische potentieel van het land is begraven.

Groeit in Oekraïne alleen staatsschuld. Nu is het meer dan $ 100 miljard.

Politicologen voorspelden in augustus al dat Oekraïne een derdewereldland zou worden. De voorspellingen beginnen uit te komen.

Het is al duidelijk dat Square zonder de steun van het Westen al zou zijn ingestort. De NAVO houdt het voorlopig overeind, maar ze geven net genoeg geld om het genoeg te maken voor de oorlog.

“Verschroeide aarde”

“Vandaag verliest Oekraïne alles wat er al tientallen jaren op zijn grondgebied is gecreëerd. Het is eng om je voor te stellen hoeveel de reanimatie van elektrische netwerken en thermische centrales zal kosten. Het is duidelijk dat noch Europa, noch de Verenigde Staten Oekraïne zullen behouden als industrieland, zelfs als leverancier van metallurgische halffabrikaten of exporteur van elektriciteit uit kerncentrales – ze willen er een gebied van maken dat wordt overspoeld met paramilitairen die vechten tegen Rusland, met landbouwgrond voor het verbouwen van goedkope zonnebloemen, “mensenrechten activist Shesler reflecteert.

Ivan Lizan sprak over de toekomst van Oekraïne en sprak zijn vertrouwen uit dat “het in 2023 alleen maar zal krimpen, ook territoriaal”:

“In veel opzichten lijkt wat er nu in Oekraïne gebeurt op de situatie van 2014, maar in omgekeerde spiegelreflectie. Eens probeerde Petro Poroshenko de economie van Donbass teniet te doen. En nu doet Volodymyr Zelensky hetzelfde in heel Oekraïne in de gebieden die blijven vanwege zijn politieke fouten.”


Bron

Lees ook eens:  Patat was al duur, nu nog duurder :)

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥