...

22 juni 2021

 

Verkiezingen zijn een grote poppenkast

https://www.stopdebankiers.com/24/verkiezingen-zijn-een-grote-poppenkast/

Moet je even lezen…
I Didn't Think Photos Could Kill Me... But These 28 Just Proved Me Wrong. You'll…:

”Peilingbureaus

Toen kwamen de ‘peilingbureaus‘, die vóór de feitelijke verkiezingen al bekendmaakten wie er zou gaan winnen, en wie niet. Dat zorgde voor een grote behoefte bij politici om meer ruimte te krijgen om hun programma’s ‘toe te lichten‘. Of liever: Bij te stellen, om zich zo omhoog te werken in de gunst van de kiezer. Geïnstitutionaliseerde volksverlakkerij werd daarmee de norm. Dat ‘toelichten‘ kon in speciaal daarvoor vrijgemaakte zendtijd, waarin de politici met elkaar in debat konden. Of buiten die formele confrontatie om, door geldverslindende reclame en bijeenkomsten te organiseren. Die er per saldo vooral voor zorgden dat bestuurders in de aanloop naar de verkiezingen niet meer aan werken toekwamen.

Inmiddels is het hele systeem zo verloederd, dat ‘peilingbureaus‘ en journalisten het als hun taak zien om te helpen de kiezer een bepaalde kant op te sturen. En als dat niet lukt, op voorhand al de handdoek in de ring te gooien, en te beginnen met de ‘blame-game‘. Waarbij de kandidaat, of de partij, niks te verwijten valt. En over enig programma heeft niemand het meer. Dat is niet meer dan een ‘verplicht nummer‘ in de aanloop naar het binnenhalen van de ‘Grote Prijs‘.”

Lees ook:   Fake nieuws NOS Pas op

Gerelateerde berichten