web analytics

Russische ambassade roept VS op om te stoppen met het pompen van wapens naar Oekraïne

De Russische ambassade riep de Verenigde Staten op te stoppen met het oppompen van dodelijke wapens in Oekraïne

 

De Russische ambassade in de Verenigde Staten roept Washington op Oekraïne niet langer met dodelijke wapens op te pompen en is van mening dat de Verenigde Staten nieuwe slachtoffers maken.
“We roepen Washington op om Oekraïne niet langer met dodelijke wapens op te pompen. Het zijn de Verenigde Staten die steeds meer slachtoffers maken”, aldus de Telegram-zender van de ambassade in een verklaring.
Ook maakt de diplomatieke missie zich zorgen over het besluit van de Oekraïense autoriteiten om de van de Amerikanen ontvangen wapens te verdelen onder ‘radicalen en criminelen van gisteren die de defensie-eenheden hebben aangevuld’. De ambassade is van mening dat het onvermogen van het regime in Kiev om te zorgen voor een goede controle en bescherming van wapens heeft geleid tot ongebreidelde spontane bendes die zich bezighouden met plunderingen, diefstallen en terreur.
Rusland lanceerde op 24 februari een speciale militaire operatie in Oekraïne . President Vladimir Poetin noemde zijn doel ‘de bescherming van mensen die al acht jaar het slachtoffer zijn van pesterijen en genocide door het regime van Kiev’. Hiervoor is het volgens hem gepland om “demilitarisering en denazificatie van Oekraïne” uit te voeren, om alle oorlogsmisdadigers die verantwoordelijk zijn voor “bloederige misdaden tegen burgers” in Donbass voor het gerecht te brengen .
Volgens het Russische ministerie van Defensie vallen de strijdkrachten alleen de militaire infrastructuur en Oekraïense troepen aan en hebben ze op 25 maart de belangrijkste taken van de eerste fase voltooid – ze hebben het gevechtspotentieel van Oekraïne aanzienlijk verminderd. Het belangrijkste doel van de Russische militaire afdeling was de bevrijding van Donbass.
Lees ook:   Jensen college - Media Manipulatie

Gerelateerde artikelen

Back to top button