web analytics
...

In Nederland gebruikte de politie waterkanonnen om demonstranten uiteen te drijven

De totale lockdown in Nederland werd verlengd tot 9 februari. Het besluit van de autoriteiten leidde tot protesten die escaleerden tot rellen en botsingen met de politie.

Op 16 december kondigde de Nederlandse autoriteiten een bijna volledige quarantaine aan. Alle studenten werden overgeschakeld naar afstandsonderwijs, alleen winkels die essentiële goederen verkopen. Al het andere in het land is gesloten.

De dag ervoor stelde de regering een avondklok in van 21.00 uur tot 04.30 uur. Op de allereerste nacht vaardigde de politie meer dan drieënhalf duizend boetes uit voor overtreding, 25 mensen werden vastgehouden.

Op zondag 24 januari werden in het land ongeautoriseerde protesten tegen beperkende maatregelen gehouden. De toespraken van degenen die ontevreden waren over de beslissingen van de regering escaleerden tot rellen en botsingen met de politie. Met name in Amsterdam en Eindhoven gooiden demonstranten vuurwerk naar de politie. Daarna gebruikten wetshandhavers waterkanonnen en wapenstokken. In Eindhoven werd ook traangas gebruikt om demonstranten uiteen te drijven.

“Gelijkaardige scenario’s vonden afgelopen weekend al plaats in Amsterdam”, meldden de NL Kranten.


https://www.pravda.ru/news/world/1581757-niderlandy/

Lees ook:   Doe de test ben jij een complotdenker?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button