web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

De waarheid over plezier en liefde in een Victoriaans huwelijk

Als jonge vrouw voelde koningin Victoria zich aangetrokken tot plezier, maar haar adviseurs besloten dat het beter voor haar zou zijn om de opkomende puriteinse beweging onder leiding van de evangelicalen te verdedigen. Dit zou een nieuwe start zijn voor de monarchie en haar helpen om boven de afschuwelijke reputatie van haar ooms uit te stijgen. Koningin Victoria had het geluk om verliefd te worden op haar prins en te genieten van hun fysieke passie op een fundament van deugd en moraliteit.

Het publiek was opgetogen en hun huwelijk werd een inspirerend voorbeeld voor de hele natie. Niet iedereen leefde echter in huwelijksgeluk – zoals Victorians Uncovered blootlegt. Caroline Norton leed onder toedoen van haar gewelddadige echtgenoot, maar de wet verbood haar van hem te scheiden. Romanschrijver George Eliot kon niet trouwen met de man van wie ze hield, omdat hij wettelijk verplicht was om met een ander getrouwd te blijven. Hoe gingen deze minder bedeelde vrouwen ermee om? En welk effect had het op de populariteit van Victoria?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥