web analytics

De bloedstollende offers van de Feniciërs | Bloed op het altaar

De waarheid van de vernietigende beschuldigingen tegen dit grote ras.

Ze vonden het alfabet en de moderne navigatie uit en introduceerden wijn in Europa.

Maar na de plundering van Carthago door de Romeinen in 146 v.Chr. En de vernietiging van hun beroemde bibliotheek, bleef de wereld achter met zeer weinig bewijs van Fenicisch leven en cultuur.

De Grieken en Romeinen omschrijven hen als een ras van gewetenloze profiteurs, groezelige kooplieden – en erger. Ze werden gezien als een moreel corrupt ras dat hun dochters met geweld prostitueerde in heilige rituelen en hun eigen kinderen vermoordde in een poging hun gewelddadige goden voor zich te winnen.

Maar waren ze echt slecht of waren ze het slachtoffer van een vicieuze propagandacampagne?

De Feniciërs of Phoeniciërs waren de inwoners van Fenicië (Phoenicië) dat ongeveer het huidige Libanon bestrijkt. Het zijn Kanaänieten die de verwoestingen van de Zeevolken in ca. 1200 v. Chr. in steden als UgaritAradus en Sidon hebben overleefd.[1]

De belangrijkste steden waren eerst BaalbekByblos, en Sidon en later Tyrus. De oorsprong van de Feniciërs is duister maar waarschijnlijk waren ze aanvankelijk gewone Kanaänieten die zich later mengden met Semitische nomaden uit het achterland en kustvissers. Nadat het Minoïsche Kreta in verval raakte werden de Feniciërs tussen 1500 en 400 v.Chr. de belangrijkste zeevaarders en handelaars van de Middellandse Zee en stichtten ze overal koloniën.

 

Tussen 1500 en 400 voor Christus woonde in het noorden van Kanaän een opvallend volk: de Phoeniciërs. Ze waren hun tijd ver vooruit. Ze zouden de eerste vervaardigers van doorzichtig glas zijn geweest. Zelfs ons alfabet voert op hun schrift terug. Ook waren het de succesvolste zeevaarders uit de oudheid. Er zijn zelfs aanwijzingen dat ze Amerika al ver voor Columbus ontdekt hadden!

Lees ook:   445.000 JAAR Sumerische expert maakt geleerden volkomen sprakeloos met ontcijfering

De Phoeniciërs (of Feniciërs) waren nakomelingen van Chams zoon Kanaän. Het waren dus Kanaänieten, maar ze spraken wel een Semitische taal. Dit komt waarschijnlijk doordat zij al in vroege tijden vermengd raakten met Semitische volken. Ze hebben grote invloed gehad op de beschaving – allerhande uitvindingen worden aan de Phoeniciërs toegeschreven. Zo waren ze bijvoorbeeld de ontdekkers van purperen kleurstof en fokten ze talloze soorten honden die afkomstig waren uit Azië en Afrika. Bron

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button