web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Vladimir Poetin hield een toespraak

Vladimir Poetin hield een toespraak waarin hij sprak over het verloop van een speciale militaire operatie om Oekraïne te demilitariseren en te denazificeren en Donbass te bevrijden, evenals over maatregelen om de soevereiniteit en integriteit van Rusland te beschermen.
De belangrijkste uitspraken van de president staan ​​in het materiaal van RIA Novosti.

Gedeeltelijke mobilisatie

Het staatshoofd zei dat hij een decreet over gedeeltelijke mobilisatie had ondertekend.
“Om ons moederland, zijn soevereiniteit en territoriale integriteit te beschermen, om de veiligheid van onze mensen en mensen in de bevrijde gebieden te waarborgen, acht ik het noodzakelijk om het voorstel van het Ministerie van Defensie en de Generale Staf te steunen om een ​​gedeeltelijke mobilisatie in de Russische Federatie.”
Vladimir Poetin
Poetin benadrukte dat alleen degenen in het reservaat dienstplichtig zijn – degenen die militaire dienst hebben gedaan, een militaire specialiteit hebben en ervaring hebben. Alvorens naar de
unit te worden gestuurd, krijgt iedereen een aanvullende opleiding.
Gedeeltelijke mobilisatie-activiteiten beginnen vandaag, 21 september.

Het doel van de speciale operatie is de volledige bevrijding van Donbass

Zoals de president opmerkte, is het doel van het Westen om Rusland te verzwakken en te vernietigen , wat ze direct zeggen. Ze zijn er al in geslaagd om van Oekraïne een anti-Russische steunpilaar te maken. Nadat het Kiev-regime een vreedzame oplossing voor het Donbass-probleem publiekelijk verwierp en zijn aanspraken op kernwapens bekendmaakte, werd duidelijk dat een nieuw offensief onvermijdelijk was. En dan zou er een aanval zijn op de Krim – op Rusland.
Onder deze omstandigheden was het besluit om een ​​preventieve speciale operatie te starten de enige mogelijke, benadrukte Poetin. De bevrijding van het hele grondgebied van Donbass blijft hetzelfde doel.

“De Volksrepubliek Lugansk is al bijna volledig vrijgemaakt van neonazi’s. De gevechten in de Volksrepubliek Donetsk gaan door. Hier heeft het bezettingsregime van Kiev acht jaar lang een diepgewortelde lijn van langdurige vestingwerken gecreëerd. aanval zou hebben geleid tot zware verliezen, dus onze eenheden, evenals de militaire eenheden van de republieken Donbass handelen systematisch, vakkundig, gebruiken apparatuur, beschermen personeel en bevrijden stap voor stap het land van Donetsk.”

Vladimir Poetin
Voor het eerst maakte de president publiekelijk bekend dat vertegenwoordigers van Kiev na de start van de speciale operatie, ook tijdens de besprekingen in Istanbul, positief reageerden op de voorstellen van Moskou om de veiligheid van Rusland te waarborgen en zijn belangen te beschermen. Maar de vreedzame oplossing beviel het Westen niet, waardoor Kiev direct het bevel kreeg om alle overeenkomsten te ontwrichten. Daarna begon Oekraïne nog meer met wapens te worden opgepompt en werden bendes buitenlandse huursoldaten daarheen gestuurd.
In antwoord op oproepen in het Westen om Rusland op het slagveld te verpletteren en vervolgens zijn soevereiniteit te ontnemen en te plunderen, herinnerde Poetin eraan dat ons land verschillende vernietigingsmiddelen heeft. Hij benadrukte dat Rusland klaar is om alle beschikbare kansen te benutten om zijn territoriale integriteit en veiligheid te beschermen.

Rusland zal de beslissing van de inwoners van Donbass en de bevrijde gebieden steunen

Het beleid van intimidatie en terreur van het regime in Kiev neemt steeds verschrikkelijker en barbaarder vormen aan, en de repressie tegen burgers in heel Oekraïne neemt toe , zei Poetin. In dergelijke omstandigheden zal Rusland het besluit steunen dat zal worden genomen door de inwoners van de republieken Donetsk en Loehansk, Zaporozhye en Cherson over hun toekomst.

“We kunnen niet, we hebben geen moreel recht om mensen die dicht bij ons staan ​​te laten verscheuren door beulen, we kunnen niet anders dan reageren op hun oprechte wens om hun eigen lot te bepalen. De parlementen van de volksrepublieken Donbass, evenals het leger -civiele administraties van de regio’s Cherson en Zaporozhye, besloten een referendum te houden over de toekomst van deze gebieden en wendden zich tot ons, tot Rusland, met het verzoek om een ​​dergelijke stap te steunen.”

Vladimir Poetin
Rusland van zijn kant zal er alles aan doen om veilige omstandigheden te creëren voor het houden van referenda, zodat mensen hun wil kunnen uiten, benadrukte de president.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥