20 september 2020

 

Explosieve stijging uitgaven zorg

Explosieve stijging uitgaven zorg

AMSTERDAM –
De collectieve uitgaven voor gezondheidszorg zijn in 30 jaar tijd verachtvoudigd. De overheid besteedde in 1983 4,9 procent van het bruto binnenlands product (bbp) aan zorg en in 2012 10,7 procent, terwijl de economie drie keer zo groot is geworden.

Dat schrijft dagblad Trouw op de voorpagina.
Het bezuinigingsbeleid van de afgelopen 30 jaar heeft niet of nauwelijks invloed gehad op het totaal van de overheidsuitgaven. Begin jaren tachtig bedroegen die ongeveer 55 procent. In 2012 was dat ruim 49 procent.
De stijgende zorguitgaven hebben andere uitgaven weggedrukt. Het onderwijs en de sociale zekerheid spelen in de uitgaven een veel minder prominente rol. Opvallende stijger is de uitgave voor binnenlandse veiligheid. Die steeg van 1,3 procent van het bbp begin jaren 80, naar 1,9 procent in 2012.
Tjah hoe zou dat nu toch komen?Je moet er bijna om glimlachen als het niet zo intens triest was!
De mensen die misbruik maken van dat systeem, mogen er ook enig karma van gaan ondervinden tzt.

 

Lees ook:   Spreekbeurt van een wakker kind over vaccinaties

Gerelateerde berichten