web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenGezondheid & UiterlijkWetenschap & Ontwikkeling

Deze 2 antilichamen kunnen alle COVID-stammen neutraliseren, zeggen wetenschappers

  • Er zijn twee antilichamen ontdekt die zo effectief zijn in het neutraliseren van COVID-19 – en al zijn varianten – dat ze denken dat de antilichamen zouden kunnen dienen als een “effectieve vervanging voor vaccins”.
  • De antilichamen – TAU-1109 en TAU-2310 – binden aan een ander gebied van het spike-eiwit dan andere antilichamen, een die niet veel mutaties ondergaat
  • TAU-1109 is 92% effectief in het neutraliseren van de omicron-stam en 90% effectief in het neutraliseren van de delta-stam.
  • TAU-2310 heeft een werkzaamheidspercentage van 84% bij het neutraliseren van omicron en een werkzaamheidspercentage van 97% tegen de delta-variant.
  • De onderzoekers zijn van mening dat met een effectieve antilichaambehandeling, “we niet elke keer boosterdoses aan de hele bevolking hoeven te geven als er een nieuwe variant is.”

Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv hebben twee antilichamen onthuld die zo effectief zijn in het neutraliseren van SARS-CoV-2 – en al zijn varianten – dat ze denken dat de antilichamen zouden kunnen dienen als een “effectieve vervanging voor vaccins”.
Een van de flagrante mislukkingen rond COVID-19-opnamen is hun gebrek aan effectiviteit tegen opkomende COVID-19-stammen.

Door het spike-eiwit te kiezen waarop ze COVID-19-shots baseren, kozen wetenschappers een eiwit waarvan niet alleen bekend was dat het giftig was voor mensen, maar dat niet het deel van het virus was dat de beste immuunrespons veroorzaakte.
Spike-eiwit muteert snel, wat in wezen vrijwel elke bescherming vernietigt die de injectie biedt kort nadat deze is gegeven. Het eindresultaat is een schijnbaar eindeloze reeks jaarlijkse shots en boosters, die alleen maar snel afnemende bescherming kunnen bieden.
Als de bevindingen van de Israëlische onderzoekers worden geverifieerd en de antilichamen net zo effectief blijken te zijn als vermoed, zou het COVID-19-boosterschoten volledig kunnen elimineren.

Eerdere antilichaambehandelingen hadden gemengde resultaten

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft meerdere monoklonale antilichaam- of mAb-cocktails goedgekeurd voor de behandeling van COVID-19.
Naarmate er echter varianten ontstonden, varieerde hun effectiviteit, waarbij sommige ineffectief werden en andere hun activiteit behielden.

“Dit geeft aan dat sommige antilichamen die door infectie worden opgewekt, meer variatiegevoelig zijn dan andere, en dat de specificiteit van de antilichamen, en niet alleen de potentie, moet worden overwogen”, aldus de onderzoekers van de afdeling klinische microbiologie en immunologie van de Sackler Universiteit van Tel Aviv. Faculteit der Geneeskunde, schreef in het tijdschrift Communications Biology.
In januari beperkte de FDA bijvoorbeeld het gebruik van twee behandelingen met monoklonale antilichamen – bamlanivimab en etesevimab, die samen worden toegediend, en REGEN-COV (casirivimab en imdevimab) – tot patiënten die besmet waren met een variant waarvan bekend is dat ze er vatbaar voor is.
De twee genoemde antilichaambehandelingen hadden veel van hun effectiviteit tegen de omicron-variant verloren, wat leidde tot de gebruiksbeperking bij mensen die besmet waren met omicron.
Aan de andere kant heeft de FDA in februari een noodtoestemming afgegeven, of EUA, voor een monoklonale antilichaambehandeling die bekend staat als bebtelovimab, die activiteit behield tegen de omicron-variant.

Lees ook:   Minister Kuipers is engie!

Volgens de FDA:
“Bebtelovimab werkt door zich te binden aan het spike-eiwit van het virus dat COVID-19 veroorzaakt, vergelijkbaar met andere monoklonale antilichamen die zijn goedgekeurd voor de behandeling van hoogrisicopatiënten met milde tot matige COVID-19 en die een voordeel bij het verminderen van het risico op ziekenhuisopname of overlijden.”
De manier waarop de antilichamen aan het spike-eiwit binden, kan de sleutel zijn tot hun uiteindelijke effectiviteit tegen verschillende stammen.

In eerder onderzoek dat in oktober 2020 werd uitgevoerd, isoleerden hoofdonderzoeksauteur Natalia Freund en collega’s negen antilichamen van mensen die herstelden van de oorspronkelijke COVID-19-stam in Israël.

Freund verklaarde in een persbericht:

“In het vorige onderzoek hebben we aangetoond dat de verschillende antilichamen die worden gevormd als reactie op infectie met het oorspronkelijke virus, gericht zijn tegen verschillende plaatsen van het virus. De meest effectieve antilichamen waren die welke zich bonden aan het ‘spike’-eiwit van het virus, op dezelfde plaats waar de spike de cellulaire receptor ACE2 bindt.
“Natuurlijk waren we niet de enigen die deze antilichamen hebben geïsoleerd, en het wereldwijde gezondheidssysteem maakte er uitgebreid gebruik van tot de komst van de verschillende varianten van het coronavirus, waardoor de meeste van die antilichamen in feite onbruikbaar werden.”

Twee antilichamen neutraliseren alle COVID-19-stammen

De weergegeven studie gaat verder waar de studie van oktober 2020 was geëindigd en onthult twee antilichamen – TAU-1109 en TAU-2310 – die binden aan een ander gebied van het spike-eiwit – een die niet ondergaat veel mutaties — waardoor ze in staat zijn om alle bekende stammen van COVID-19 te neutraliseren.

Volgens Freund:
“In de huidige studie hebben we aangetoond dat twee andere antilichamen, TAU-1109 en TAU-2310, die het virale spike-eiwit binden in een ander gebied dan de regio waar de meeste antilichamen tot nu toe geconcentreerd waren (en daarom minder effectief waren in neutraliseren van de oorspronkelijke stam) zijn eigenlijk zeer effectief in het neutraliseren van de Delta- en Omicron-varianten.”

Specifiek vonden ze dat TAU-1109 92% effectief is in het neutraliseren van de omicron-stam en 90% effectief in het neutraliseren van de delta-stam. TAU-2310 heeft een werkzaamheidspercentage van 84% bij het neutraliseren van omicron en een werkzaamheidspercentage van 97% tegen de delta-variant.
De studie werd uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Californië in San Diego, waar de twee antilichamen werden verzonden voor aanvullende tests tegen levende virussen in laboratoriumculturen.
De antilichamen werden ook getest tegen pseudovirussen aan de Bar-Ilan University in Galilea. “De resultaten waren identiek en even bemoedigend in beide tests”, aldus een persbericht.
Wat interessant is, is dat het muterende virus mogelijk een rol heeft gespeeld bij het zo effectief maken van de twee antilichamen.
Freund legde uit:
“De besmettelijkheid van het virus nam met elke variant toe, omdat het elke keer de aminozuursequentie veranderde van het deel van het spike-eiwit dat aan de ACE2-receptor bindt, waardoor de besmettelijkheid toeneemt en tegelijkertijd de natuurlijke antilichamen worden ontweken. die zijn ontstaan ​​na vaccinaties.
“Daarentegen binden de antilichamen TAU-1109 en TAU-2310 niet aan de ACE2-receptorbindingsplaats, maar aan een ander gebied van het spike-eiwit – een gebied van de virale piek dat om de een of andere reden niet veel mutaties ondergaat – en ze zijn daarom effectief in het neutraliseren van meer virale varianten. Deze bevindingen kwamen naar voren toen we alle bekende COVID-stammen tot nu toe hebben getest.”

Lees ook:   Je geboortejaar bepaalt of je risico loopt op griep

COVID-19-boosterinjecties zijn niet het antwoord

Freund gelooft dat de antilichamen zo effectief zijn dat ze uiteindelijk de COVID-19-boosterinjecties zouden kunnen vervangen. Dit is welkom nieuws, aangezien de meeste bescherming die wordt verkregen door COVID-19-injecties, inclusief boosters, niet standhoudt.

Een studie gefinancierd door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention omvatte gegevens uit 10 staten verzameld van 26 augustus 2021 tot 22 januari 2022, perioden waarin zowel de delta- als de omicron-varianten circuleerden.

Binnen twee maanden na de tweede COVID-19-injectie was de bescherming tegen spoedeisende hulp en spoedeisende zorgbezoeken in verband met COVID-19 69%. Dit daalde tot 37% vijf maanden na de opname.
De lage effectiviteit vijf maanden na de eerste injectiereeks was wat ambtenaren ertoe bracht een boosterdosis aan te bevelen – en de derde injectie verhoogde de effectiviteit tot 87%.
Deze boost was echter van korte duur. Binnen vier tot vijf maanden na de booster nam de bescherming tegen bezoeken aan de spoedeisende hulp en spoedeisende hulp af tot 66% en daalde vervolgens tot slechts 31% na vijf maanden of meer na de booster.

In plaats van hun nederlaag toe te geven, zijn gezondheidsfunctionarissen van plan om nog meer doses van hun beschamend ineffectieve boosters uit te delen met nieuwe zogenaamde “bijgewerkte” shots.
Op 31 augustus wijzigde de FDA de EUA’s van Moderna en Pfizer’s COVID-19-injecties om bivalente formuleringen toe te staan ​​om te worden gebruikt als boosterdoses ten minste twee maanden na een eerdere booster of primaire ernstige van de shots.

“De bivalente vaccins, die we ook wel ‘bijgewerkte boosters’ zullen noemen, bevatten twee boodschapper-RNA-componenten (mRNA) van het SARS-CoV-2-virus, een van de oorspronkelijke stam van SARS-CoV-2 en de andere gemeen. tussen de BA.4- en BA.5-lijnen van de ommicron-variant van SARS-CoV-2”, aldus de FDA.
Naast de grote kans dat de bescherming tegen COVID-19 na de booster weer snel verdwijnt, bestaat er een reëel risico op ernstige bijwerkingen van het herhaaldelijk kunstmatig opblazen van antilichamen in uw lichaam via herhaalde booster-shots.

Dit laat je lichaam denken dat het altijd besmet is met COVID-19, een aandoening die alleen kan leiden tot een “doodszone”, waardoor de ontwikkeling van auto-immuunziekten zoals Parkinson, de ziekte van Kawasaki en multiple sclerose wordt versneld, volgens tech-leider en COVID-analist Marc Girardot, die aandrong op een terugtrekking uit de COVID-shot “death zone” voordat het te laat is.

Bij antilichaambehandeling ‘zullen we geen’ ‘boosters’ hoeven te gebruiken
Er kan een licht aan het einde van de tunnel zijn, aangezien Freund ervan overtuigd is dat de “kruisneutraliserende eigenschappen van antilichamen die van nature worden opgewekt tijdens wildtype SARS-CoV-2-infectie” uiteindelijk een alternatief kunnen bieden voor booster-shots.

Lees ook:   Hoog uitval in Nederlandse dierhouderij bizar dit

Ze verklaarde:
“Om redenen die we nog steeds niet volledig begrijpen, neemt het niveau van antilichamen tegen COVID-19 na drie maanden aanzienlijk af, daarom zien we dat mensen keer op keer besmet raken, zelfs nadat ze drie keer zijn gevaccineerd.

“Naar onze mening kan een gerichte behandeling met antilichamen en hun afgifte aan het lichaam in hoge concentraties dienen als een effectieve vervanging voor herhaalde boosters, vooral voor risicopopulaties en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

“COVID-19-infectie kan ernstige ziekten veroorzaken en we weten dat het verstrekken van antilichamen in de eerste dagen na infectie de verspreiding van het virus kan stoppen. Het is dus mogelijk dat we door een effectieve antilichaambehandeling niet elke keer een boosterdosis aan de hele bevolking hoeven te geven als er een nieuwe variant is.”

Natuurlijke immuniteit is de sleutel

Dit is bemoedigend, maar niet bepaald verrassend gezien wat er bekend is over natuurlijke immuniteit – het type dat wordt verdiend door te herstellen van een infectie.
Een studie uit 2022, gepubliceerd in de New England Journal of Medicine, is slechts één voorbeeld van onderzoek dat aantoont dat natuurlijke COVID-19-immuniteit niet alleen effectief is, maar ook langer aanhoudt dan de immuniteit die wordt verkregen door COVID-19-injecties.

Bovendien bood eerdere COVID-19-infectie – dwz natuurlijke immuniteit – meer dan een jaar later een betere bescherming tegen symptomatische omicron-infectie dan drie doses COVID-19-injecties na een maand.
Om het in cijfers uit te drukken, blijkt uit een grafiek in de New England Journal of Medicine dat een eerdere infectie 54,9% effectief was tegen symptomatische omicron-infectie na meer dan 12 maanden, terwijl drie doses van Pfizer’s COVID-19-injectie een maand later slechts 44,7% effectief waren.

Hetzelfde gold voor drie doses Moderna’s COVID-19-injectie, die na een maand slechts 41,2% effectief waren, vergeleken met 53,5% effectiviteit voor natuurlijke immuniteit meer dan een jaar later.
Nog een van de meest spraakmakende rapporten die de superioriteit van natuurlijke immuniteit aantonen, betrof gegevens die op 17 juli 2021 werden gepresenteerd aan het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, waaruit bleek dat van de meer dan 7.700 gemelde gevallen van COVID-19 er slechts 72 voorkwamen bij mensen die had eerder COVID-19 – een percentage van minder dan 1%.

Daarentegen deden zich meer dan 3.000 gevallen – of ongeveer 40% – voor bij mensen die een COVID-19-injectie hadden gekregen.

Met andere woorden, degenen die waren gevaccineerd hadden bijna 700% meer kans om COVID-19 te ontwikkelen dan degenen die natuurlijke immuniteit hadden tegen een eerdere infectie.
Waarom is de kans groot dat je dit nieuws nog niet hebt gehoord?
Herhaalde boostershots zijn gelijk aan voortdurende dollartekens voor Big Pharma en de gezondheidsinstanties en functionarissen die het controleert.
Het valt dus nog te bezien of een antilichaambehandeling die effectief op elke COVID-19-variant is gericht, ooit het daglicht zal zien in ziekenhuizen en poliklinieken.
Oorspronkelijk uitgegeven door Mercola. 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥