...

28 oktober 2021

 

82-jarige vrouw met dementie krijgt haar geheugen terug na het veranderen van haar dieet

82-jarige vrouw met dementie krijgt haar geheugen terug na het veranderen van haar dieet

Walnoten

Onlangs heeft een 82-jarige vrouw die leed aan dementie, die haar eigen zoon niet kon herkennen, op wonderbaarlijke wijze haar geheugen terug gekregen na het veranderen van haar dieet.

Toen de toestand van zijn moeder zo ernstig werd dat ze voor haar eigen veiligheid in het ziekenhuis moest worden bewaard, kwam Mark Hatzer bijna in het reine met het verliezen van een andere ouder.

Sylvia had haar geheugen en delen van haar geest verloren, ze had zelfs de politie gebeld toen ze de verpleegster die haar verzorgde beschuldigde van ontvoering.

Een verandering in het dieet, bestaande uit grote hoeveelheden bosbessen en walnoten, heeft bewezen een grote invloed te hebben gehad op de toestand van Sylvia dat haar recepten nu worden gedeeld door de Alzheimer’s Society.

Sylvia begon ook met het opnemen van andere gezonde voedingsmiddelen, waaronder broccoli, boerenkool, spinazie, zonnebloempitten, groene thee, haver, zoete aardappelen en zelfs pure chocolade met een hoog percentage cacoa. Van al deze voedingsmiddelen is bekend dat ze gunstig zijn voor de gezondheid van de hersenen.

Mark en Sylvia bedachten samen een dieet nadat ze besloten dat de medicatie alleen niet voldoende was, ze keken naar het onderzoek dat aantoonde dat de dementiegraad veel lager was in de mediterrane landen en kopieerden veel van hun eetgewoonten.

Mark, wiens broer Brent ook stierf in 1977, zei: “Toen mijn moeder in het ziekenhuis lag, dacht ze dat het een hotel was – maar het ergste waar ze ooit in was geweest.

‘Ze herkende me niet en belde de politie omdat ze dacht dat ze was gekidnapt.

“Sinds mijn vader en broer zijn overleden, zijn we altijd een heel hechte kleine familie-eenheid geweest, alleen ik en mijn moeder, dus het was verschrikkelijk voor haar om niet te weten wie ik was.

“We waren een dubbele act die overal samen ging. Ik wanhoopte en voelde me nog nooit zo alleen omdat ik geen ander gezin had om naar toe te gaan.

” S Nachts gingen we van een gelukkig gezin naar een gezin in crisis.

“Toen ze het ziekenhuis verliet, dachten we dat we in plaats van voorgeschreven medicijnen misschien een alternatieve behandeling zouden proberen.

“In bepaalde landen is Alzheimer vrijwel ongehoord vanwege hun dieet.

“Iedereen kent vissen, maar er zijn ook bosbessen, aardbeien, paranoten en walnoten – deze hebben blijkbaar de vorm van een brein om ons een teken te geven dat ze goed zijn voor de hersenen.”

Er waren ook enkele cognitieve oefeningen die Mark en zijn moeder samen zouden doen, zoals puzzels, kruiswoordpuzzels en mensen ontmoeten in sociale situaties, Sylvia zou ook oefenen met behulp van een pedaalapparaat dat was uitgerust voor haar stoel.

De geneeskrachtige werking van Paranoten

Mark zei : “Het was geen wonder van de ene op de andere dag, maar na een paar maanden begon ze zich dingen zoals verjaardagen te herinneren en werd ze weer haar oude zelf, alerter, meer betrokken ..

“Mensen denken dat als je eenmaal een diagnose hebt gesteld, je leven ten einde is. Je zult goede en slechte dagen hebben, maar het hoeft niet het einde te zijn. Voor een 82-jarige doet ze het heel goed, ze ziet er 10 jaar jonger uit en als je haar zou ontmoeten, zou je niet weten dat ze dit allemaal had meegemaakt.

“Ze moest hulp hebben met allerlei dingen, nu draait ze het om. We leven in dit land tot de oudere leeftijd, maar we zijn niet noodzakelijkerwijs gezonder. ”

Het vermogen van het lichaam om te genezen is groter dan iemand u heeft toegestaan ​​te geloven
Dit verhaal laat alleen maar zien hoe veerkrachtig ons lichaam werkelijk is als we de juiste omgeving krijgen. De meeste van deze soorten ziekten zijn vaak in de eerste plaats gerelateerd aan een dieet, wat betekent dat ze inderdaad kunnen worden teruggedraaid met een goed dieet. Natuurlijk zijn sommige genetisch bepaald en draag je het gen misschien bij, maar dat is geen garantie dat het actief wordt, er zijn dingen die je kunt doen om het risico te minimaliseren. Onze gezondheid is onze grootste rijkdom. We moeten ons realiseren dat we inspraak hebben in ons leven en wat ons lot is.

Lees ook:   Nieuwe tanden dankzij lasertechniek en stamcellen

We hebben eerder het onderwerp behandeld van hoe aluminiumopbouw in de hersenen direct gerelateerd is aan dementie en meer specifiek de ziekte van Alzheimer. Het is belangrijk om dit als oorzaak te identificeren omdat erkenning van dit betekent dat we ons deel kunnen doen om de blootstelling te beperken en ontgiften ook onze hersenen en lichamen van dit schadelijke zware metaal.

In een artikel getiteld, Sterk bewijs dat aluminium koppelt aan Alzheimer , onlangs gepubliceerd op de website van Hippocratic Post , legde Exley uit dat:

“We weten al dat het aluminiumgehalte van hersenweefsel in de late of sporadische ziekte van Alzheimer aanzienlijk hoger is dan bij leeftijdsgebonden controles. Dus, individuen die eind jaren zestig en ouder de ziekte van Alzheimer ontwikkelen, verzamelen ook meer aluminium in hun hersenweefsel dan personen van dezelfde leeftijd zonder de ziekte.

Zelfs hogere niveaus van aluminium zijn gevonden in de hersenen van individuen, gediagnosticeerd met een vroege vorm van sporadische (meestal late) ziekte van Alzheimer, die een ongewoon hoge blootstelling aan aluminium hebben ondervonden via het milieu (bijv. Camelford) of via hun werkplek. Dit betekent dat de ziekte van Alzheimer veel eerder begint, bijvoorbeeld vijftiger of vroege jaren zestig, bij personen die in hun dagelijks leven zijn blootgesteld aan ongewoon hoge hoeveelheden aluminium. ”

Zijn meest recente studie, gepubliceerd door het Journal of Trace Elements in Medicine and Biology in december 2016, getiteld: Aluminium in hersenweefsel bij familiale ziekte van Alzheimer, is een van de vele studies die hij en zijn team hebben uitgevoerd over aluminium over de jaren. Men gelooft echter dat dit onderzoek met name van grote waarde is, omdat het de eerste keer is dat wetenschappers het niveau van aluminium in het hersenweefsel hebben gemeten van personen met de diagnose familiaire ziekte van Alzheimer. (De ziekte van Alzheimer of AD wordt als familiaal beschouwd als twee of meer mensen in de familie aan de ziekte lijden.)

Volgens hun artikel waren de concentraties aluminium in hersenweefsel dat werd geschonken door personen die stierven met een diagnose van familiale AD, het hoogste niveau ooit gemeten in menselijk hersenweefsel.

Professor Exley schreef:

“We laten nu zien dat sommige van de hoogste niveaus van aluminium die ooit in menselijk hersenweefsel zijn gemeten, worden gevonden bij personen die zijn overleden met een diagnose van de ziekte van Alzheimer.

De niveaus van aluminium in hersenweefsel van personen met de ziekte van Alzheimer zijn vergelijkbaar met die van personen die stierven aan een door aluminium geïnduceerde encefalopathie terwijl ze nierdialyse ondergingen. ”

Hij legde uit dat:

“Familiale ziekte van Alzheimer is een vroege vorm van de ziekte met eerste symptomen die al op de leeftijd van 30 of 40 jaar optreden. Het is uiterst zeldzaam, misschien 2-3% van alle gevallen van de ziekte van Alzheimer. De basen zijn genetische mutaties geassocieerd met een eiwit genaamd amyloïd-beta, een eiwit dat sterk is gekoppeld aan de oorzaak van alle vormen van de ziekte van Alzheimer.

Personen met de familiale ziekte van Alzheimer produceren meer amyloïde beta en het begin van de symptomen van de ziekte van Alzheimer is veel eerder in het leven. ”

De eerste stap naar verandering is bewustwording
Naarmate meer en meer bewustzijn groeit met betrekking tot de ware oorzaken van deze neurodegeneratieve hersenstoornissen, kunnen we meer ons steentje bijdragen om ze te voorkomen en zelfs te behandelen en hopelijk uiteindelijk dingen zoals aluminium en andere chemicaliën in ons voedsel te elimineren om te voorkomen dat deze ziekte optreedt allemaal samen.

Deel dit artikel met iedereen die iemand kent die lijdt aan dementie of Alzheimer.

https://www.collective-evolution.com/2018/04/27/82-year-old-woman-with-dementia-gets-her-memory-back-after-changing-her-diet/

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten