22 april 2021

 

Kaalheid behandelen

CAYCE HEALTH DATABASE
OVERZICHT VAN BALDNESS
1. Fysiologische overwegingen
Glandulaire insufficiëntie en spinale laesies (subluxaties), volgens het Cayce-materiaal, zijn verreweg de meest voorkomende oorzaken van haaruitval (kaalheid) die gepaard kunnen gaan met spijker- en zelfs huidveranderingen (abnormale pigmentatie, vitiligo, etc.). Glandulaire disfunctie – meestal de schildklier, maar de zwezerik en bijnieren kunnen ook bij het dieet betrokken zijn, dwz onvoldoende hoeveelheden noodzakelijke elementen zoals calcium of excessen van anderen zoals kalium. Andere oorzaken van glandulaire disfunctie zijn onvoldoende circulatie, stress, infectie, toxische chemicaliën (zoals aangetroffen in cosmetica), algemene verzwakking, enz.

De meest voorkomende klier is de schildklier. Het lijkt erop dat wanneer bepaalde elementen die nodig zijn voor een goede werking van de schildklier ontbreken, toxines die anders zouden zijn geëlimineerd, zich in het systeem zouden kunnen ophopen. Wanneer dit gebeurt, treden ontstekingen, verstoppingen en stoornissen van de bloedsomloop op, die de hoofdhuid en misschien de nagels en de huid beïnvloeden. Het is vermeldenswaard dat de schildklier tot op zekere hoogte de bloedsomloop regelt naar de hoofdhuid, nagels en huid, onafhankelijk van het hierboven beschreven mechanisme. Wanneer dergelijke stoornissen optreden, is het resultaat haaruitval met of zonder nagel- en huidveranderingen, afhankelijk van de ernst van de aandoening.

Verminderde circulatie van andere oorzaken kan dezelfde effecten veroorzaken zonder noodzakelijkerwijs de schildklier of andere klieren te betrekken, maar is een veel minder voorkomende bevinding. De uitzondering is subluxatie van de wervelkolom, die bijna net zo vaak voorkomt als een verstoring van de glandula. Opgemerkt moet echter worden dat, zelfs wanneer spinale subluxatie de primaire aandoening is, de klieren vaak betrokken raken als gevolg van een verminderde circulatie erdoorheen (met name de schildklier). Vandaar dat in een grote meerderheid van de gevallen de klieren ofwel de primaire of bijdragende oorzaak van de aandoening zijn.

In een of twee gevallen werd verwezen naar prenatale neigingen als een bijdragende oorzaak, maar er is geen definitieve informatie beschikbaar over deze of over erfelijkheid.

II. Rationale van therapie
De aanbevolen behandelingen weerspiegelen het betrokken ziekteproces en kunnen als volgt worden geclassificeerd:

Correctie van klierdisfunctie omvat meestal voedingsadviezen waarbij tekortkomingen zijn betrokken. Atomidine en soms klierextracten (schildklier, bijnieren, enz.) Zijn noodzakelijk.
Osteopathie: reeks behandelingen om subluxatie van de wervelkolom te corrigeren die mogelijk het stoornissen van de bloedsomloop, het glandulaire en andere orgaansysteem en haaruitval veroorzaakt.
Andere: Behandeling van onderliggende aandoeningen (bijvoorbeeld het vermijden van stress en toxische chemicaliën, behandeling van infecties, etc.) evenals complicaties van het basisziekteproces (bijv. Spinale subluxatie veroorzaakt meestal wijdverspreide effecten) die kunnen bijdragen aan of het haarvergroting kunnen verergeren .
Osteopatische aanpassingen zorgen voor een betere doorbloeding van de hoofdhuid, de nagels en de huid, wat leidt tot gunstige veranderingen. Wanneer spijsverteringsstoornissen (assimilaties / eliminaties) ook aanwezig zijn als gevolg van spinale laesies, kunnen toxische ophopingen in hoofdzaak worden geëlimineerd of voorkomen in het spijsverteringskanaal, waardoor de circulatie naar betrokken gebieden verder wordt verbeterd. Wat misschien minder voor de hand ligt, is dat het gebruik van laxeermiddelen, colon-klysma’s, enz., Soortgelijke resultaten zou opleveren door de eliminatie van toxines.

Deze paar voorbeelden zijn gebaseerd op de aanname dat de fysiologie beschreven door Cayce correct is. Intuïtief lijkt het voor mij logisch.

III. Aanbevolen therapeutisch regime
Kaalheid is geen probleem dat door de gemiddelde arts wordt behandeld, omdat er momenteel geen aanbevolen medische behandeling beschikbaar is. Het volgende kan worden beschouwd als een redelijke benadering van de gemiddelde patiënt, uit een studie van de Edgar Cayce-waarden.

1. Correctie van glandulaire deficiëntie.

Atomidine: verschillende programma’s werden voorgeschreven. Er is geen gegeven formule om te komen tot doseringen. Een suggestie is als volgt:
Eén druppel voor zeven dagen, rust vijf dagen
Twee druppels voor zeven dagen, rust vijf dagen
Drie druppels voor zeven dagen, rust vijf dagen
Mag deze reeks één of twee keer herhalen.)

Lees ook:   Voeding is slecht, we worden bewust vergiftigd

Schildklierextract in kleine doses twee tot drie keer per week gedurende enkele weken in combinatie met Atomidine bij ernstige insufficiëntie.
Andere glandulaire extracten (vervangingen), indien nodig, bijv. Bijnier.
Correctie van tekorten aan mineralen en / of excessen (bijv. Laag calciumgehalte, hoog kaliumgehalte). Calcios is een goede bron van calcium (een laagje op een cracker om de dag).
Dietary:
De schil van Ierse aardappelen bereid in Patapar-papier (om actieve bestanddelen te behouden) levert enkele essentiële elementen voor een goede schildklierfunctie. Dit kan drie of meer keer per week worden gegeten. (Geroosterd of gebakken is ook goed, zolang het niet wordt verbrand.)

Andere nuttige tips voor een betere schildklieractiviteit zijn citrusvruchtensappen – sinaasappelsap plus citroen of grapefruitsap plus limoen – in combinatie met Atomidine zal het werken op de schildklier om de bloedsomloop naar de hoofdhuid te verbeteren. Zeevruchten werden driemaal per week aanbevolen. Wortelen zijn goed.

Vermijden: gefrituurd, vettig voedsel, gebakken vlees, zetmeel, geraffineerde suikers, uien, knoflook.

2. Osteopathie: dit zou nuttig zijn als een voorgeschiedenis van ruggenmergletsel wordt verkregen of als andere symptomen en tekenen dit rechtvaardigen. Zelfs in de afwezigheid van het bovenstaande zouden een paar behandelingen waarschijnlijk nog steeds gunstig zijn, omdat de bloedsomloop naar de schildklier, hoofdhuid, nagels, huid, enz., Zal worden verbeterd. De gemanipuleerde gebieden en het aantal behandelingen moeten op individuele basis worden bekeken.

3. Lokale maatregelen:

Ruwe olie masseer de hoofdhuid (een theelepel) om na een half uur tot 45 minuten aan te blijven. Reinig vervolgens met een 20% -oplossing voor graanalcohol. Volg dit met een massage met witte petroleum (vaseline) in de hoofdhuid (niet te vet).
Een alternatief is een hoofdhuidmassage met pure varkensreuzel, waarbij dit ’s nachts aan blijft staan ​​na het bedekken van het hoofd met een oliedop.
Shampoo ’s ochtends met olijfolie-shampoo gevolgd door een massage met witte vaseline gesneden met een beetje alcohol (een druppel graanalcohol tot een ons water). Het kan één keer per week worden gedaan.
Behandeling met violette stralen (20-25 keer) tot hoofdhuid, ruggengraat, scapula, navelstrenggebied voor een totaal van vijf tot tien minuten op een dagelijkse basis. In plaats daarvan kunnen behandelingen met ultraviolette stralen worden gebruikt, dit gebeurt elke derde dag en beperkt de behandeling tot hoofdhuid en wervelkolom gedurende drie tot vijf minuten voor 20-25 behandelingen.
4. Andere: Handhaaf juiste verwijdering door het gebruik van laxeermiddelen, colonklysma’s, massages, enz. Diathermie, vibrator, hydrotherapie, radio-actief hulpmiddel werden ook in sommige gevallen geadviseerd.

Een voorschrift wordt gegeven in het lezen van 636-1 voor het herstellen van de haarkleur. Dosering is een halve theelepel drie keer per dag na de maaltijd gedurende tien dagen met vijf dagen rust.

Stappen 1 en 3 lijken een must, terwijl 2 en 4 naar goeddunken van de therapeut kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het geval dat wordt behandeld.

[Opmerking: het vorige overzicht is geschreven door Hezekiah U. Chinwah, MD en is een fragment uit de Physician’s Reference Notebook , Copyright © 1968 door de Edgar Cayce Foundation, Virginia Beach, VA.]

Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde berichten