web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Reuma

Over reuma

1bd4cfefa90164be892adf77063ead01 AnGel-WinGs.nl

Reuma is te omschrijven is als een verzameling van algemene en zeer pijnlijke aandoeningen van gewrichten en weefsels die met elkaar het bewegingsapparaat vormen. De klachten zijn heel duidelijk en alle mogelijke verschijnselen zijn in de loop der tijd zeer goed bestudeerd, maar desondanks is de (een) oorzaak van reuma nog steeds niet gevonden. Tot op heden doen farmaceutische industrieën nog steeds veel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van reuma.

Reuma komt onder ongeveer 1% van de bevolking voor. Vrouwen hebben ongeveer 3 keer zo vaak reuma als mannen en oudere mensen lijden meer aan reuma en reumatische verschijnselen dan jonge mensen. Meestal treden de eerste symptomen (pijn en zwellingen in en rondom het gewricht) rond het 30-ste of 40-ste levensjaar op. De meest aangedane gewrichten zijn die van de vingers, schouders, nek, lage ruggedeelte en de tenen. Karakteristiek voor reuma is dat de gewrichten aan beide zijden tegelijk worden aangedaan. De gewrichten misvormen na verloop van tijd helemaal. Deze mensen kunnen op den duur bijvoorbeeld hun handen en vingers vrijwel niet meer gebruiken. De gewrichten zijn dan helemaal gedegenereerd, vernietigd.

Dit laatste klinkt misschien wel cru, maar het is esoterisch gezien ook niet mis met hoeveel geweld mensen met zichzelf omgaan. Iemand die ter wille van de lieve vrede bijvoorbeeld niet zegt dat die ander hem erg veel pijn doet met zijn opmerkingen, doet namelijk zichzelf geweld aan. Je wilt de ander niet kwetsen, maar wel jezelf? Daarom zeggen we in de esoterie ook dat de mensen die deze ziekte hebben te weinig liefde voor zichzelf (hartchakra) tonen. Ze laten niet zien wie ze echt zijn.

Gewrichten zijn een manifestatie van het vuurchakra, want ze zorgen ervoor dat wij het lichaam kunnen laten bewegen zoals wij dat willen. We gebruiken bijvoorbeeld de kracht van het vuurchakra om ons te verplaatsen, te lopen waarbij we de benen het werk laten doen. Met onze handen kunnen we typen en vele andere werkzaamheden verrichten.
Gewrichten zijn delen van het skelet.

Het aardechakra draagt hiervoor de bouwstenen aan en het onderhoudt ook alle gewrichten. Dit chakra vormt zo de basis van alle gewrichten, maar het is ook de basis van de andere weefsels van het fysieke en etherische lichaam. Het aardechakra draagt namelijk de bouwstenen voor alles aan. Dat zijn onder andere de huid, de organen, de spieren, de zenuwen, het bloed, enzovoorts. De grondstoffen hiervoor nemen we op uit het voedsel dat we eten.

Esoterisch gezien misvormen de mensen die aan reuma lijden hun eigen basis, het aardechakra. Omdat ze niet (kunnen/willen) laten zien wie ze werkelijk zijn, hoe ze werkelijk in elkaar zitten vervormen ze hun eigen basis. Een paar voorbeelden om dit verder te verduidelijken.

Lees ook eens:  Als je sterft aan een duidelijke alternatieve oorzaak, wordt het nog steeds vermeld als een COVID-dood

Vrouwen ontkennen zichzelf vaak door hun eigen sociale gevoelens, hun eigen mededogen, zorg voor zichzelf, vriendelijkheid voor en in zichzelf niet te willen zien. Ze respecteren hun eigen emoties en gevoelens niet, sterker nog, hun ego zet die eigen gevoelens aan de kant en probeert zich aan te passen aan de eisen van de buitenwereld. Dit betekent dat bijvoorbeeld vrouwen sociaal wenselijke dingen gaan doen, ook al hebben ze er totaal geen zin in.

Ze gaan dingen doen vanuit sociale gevoelens, maar tegen hun eigen gevoel in. Dergelijke vrouwen kiezen er dan bijvoorbeeld voor om leesmoeder of oppasmoeder op de basisschool te zijn, omdat ze sociaal bezig willen zijn. Of ze geven toch aandacht aan de buren ook al hebben ze er totaal geen zin in en gaat het dwars tegen hun gevoel in. Maar ja, je moet toch aardig zijn voor andere mensen. Dit is dan een patroon van hen. Ze denken (voorhoofdchakra) dat het beter is zich aan te passen en een sociaal wenselijk gedrag te vertonen, dan geen contact te maken met de buren en niet mee te doen met de activiteiten op school.

Mannen die aan reuma lijden richten zich op hun manier naar buiten en ontkennen zichzelf door bijvoorbeeld prestaties te leveren die de buitenwereld zal waarderen. Ook zij richten zich met emotionele motieven op hun omgeving en zoeken daar erkenning. Ze kunnen bijvoorbeeld voor de marathon gaan trainen ook al hebben ze een grote hekel aan hardlopen. Deze mannen zetten dat gevoel opzij en gaan door, ook al lijden ze pijn en vinden ze het harlopen maar niks.

Omdat ze denken (voorhoofdchakra) dat ze meer gewaardeerd zullen worden, passen ze zich aan bij hun omgeving die bijvoorbeeld veel waardering heeft voor hardlopen. Ze gedragen zich op een sociaal wenselijke manier in hun eigen kring, maar “vergeten” daarbij hun eigen emoties (waterchakra) en gevoelens (hartchakra).

Zowel de mannen als de vrouwen in deze voorbeelden lopen dan op een levensweg die niet hun eigen weg is in de zin van hun “ontwikkeling”, want ze kiezen voor een weg die niet in hun karmische lijn ligt. Esoterisch gezien gebruiken ze dan hun kracht, de energie van hun vuurchakra, voor iets dat absoluut niet belangrijk is voor hun eigen ontwikkeling. Ze hoeven zich niet aan te passen aan de mensen om hen heen, ze weten dat ook en ze voelen heel goed dat ze hun eigen weg kunnen (moeten) volgen, maar toch denken ze goed bezig (ego) te zijn door zich aan te passen aan de mensen om hen heen. Dit doen ze door onder andere sociaal wenselijke dingen te gaan doen.
Het is ons ego die dergelijke gedachten ontwikkelt en ze bovendien heel sterk vasthoudt of kan vasthouden. Het ego stopt de kracht van het vuurchakra in deze gedachten en gebruikt de energie van het voorhoofdchakra om deze gedachten te blijven voeden door erover te gaan denken.

Lees ook eens:  Wat artsen weten over de nieuwe seksueel overdraagbare vorm van ringworm gerapporteerd in NYC

Het ego onderzoekt ook de reacties van de andere mensen en beslist of de aanpassing aan de buitenwereld voldoende waardering oplevert of (nog) niet.
Juist door deze vasthoudende houding van het ego doen deze mensen zichzelf te kort. Ze volgen hun hart (chakra) niet. Ze hebben onvoldoende liefde voor zichzelf, dat ook een uiting van het hartchakra is. Het ego onttrekt de energie van het vuurchakra aan het hartchakra en gebruikt dat voor zijn gedachten en emoties die bijvoorbeeld op sociale aanpassing gericht zijn. Ze denken (ego conditioneringen) dat de mensen om hen heen dat van hen vragen.

Ze geloven dat ze zich aan die denkbeeldige eisen moeten aanpassen en daarmee misvormen ze hun basis die de bouwstenen van hun gewrichten aandraagt. De vernietiging van hun basis is dan ook zichtbaar bij mensen die reuma aan de voeten hebben gekregen. De voeten alszodanig zijn namelijk ook een directe uitdrukking van het aardechakra. De voeten vormen de basis, het fundament waarop wij staan en brengen ons met de hulp van de spieren en de gewrichten daar waar wij naar toe willen.
De handen zijn een manifestatie van het hartchakra. Het is dus esoterische gezien heel logisch dat mensen die zichzelf om emotionele redenen en motieven geweld aan doen, reuma aan de handen kunnen krijgen.

De pijnbestrijding bij reuma staat voorop en dat kan effectief met eenvoudige middelen zoals aspirine en dergelijke. Specifieke reuma middelen die deze kwaal echt genezen bestaan echter (nog) niet. Het enige dat ze doen is de pijn verminderen of bestrijden. Het belangrijkste is dan ook dat mensen die aan reuma lijden aan zichzelf gaan werken, zichzelf andere gedrags- en denkpatronen aanleren.

Dan ontstaat er een leersituatie, want de bewegingsbeperkingen en de gewrichtsmisvormingen wijzen deze mensen er keer op keer op dat ze zichzelf geweld aan doen. Dat ze (nog) niet op de goede weg lopen.

Lees ook eens:  Gratis zorgverzekering voor alle Nederlanders/ Petitie

Door deze esoterische inzichten te overwegen kunnen ze zichzelf wellicht op een andere manier ontwikkelen en hun basis en denken veranderen. Zo krijgen mensen die aan reuma lijden aan de ene kant de mogelijkheid hun pijnen te bestrijden en aan de andere kant zichzelf te veranderen en hun eigenlijke levenspad te gaan bewandelen met een nieuwe kijk op de wereld om hen heen. Dan werken ze hun karma uit en zullen ze zich kunnen ontwikkelen. Dat is het doel waarnaar wij in onze stichting Purusha te Hellendoorn streven.

STICHTING PURUSHA
Yogacentrum@ Purusha.nl

https://www.ninefornews.nl/last-van-reuma-jicht-probeer-zevenblad/

De gezonde voeding bij reuma

Reuma is een ziekte die al vele jaren bekend is. Artsen en de farmaceutische industrie bieden een breed scala aan medicijnen voor reumapatiënten. De reclame prijst ook vrij verkrijgbare actieve ingrediënten. Hoewel er voldoende medicijnen tegen reuma worden aangeboden, zijn de actieve ingrediënten van moeder natuur niet minder belangrijk en ook behoorlijk effectief. We hebben het over de natuurlijke stoffen die normaal gesproken in voeding voorkomen en een ontstekingsremmende en antireumatische werking hebben. Een ondersteunend dieet wordt daarom sterk aanbevolen. Pijn in ontstoken gewrichten wordt ook verlicht door de volgende aandoeningen: gesneden uien, gewone kwark , het gewricht in warme, verdunde melasse baden en daarna inwrijven met goede olijfolie

  • Quercetine is een flavonoïde die ontstekingen in gewrichten geassocieerd met reumatoïde artritis kan verminderen. Deze stof is bijzonder hoog in de volgende voedingsmiddelen: broccoli, appels, uien , sperziebonen, kersen, citrusvruchten, kappertjes, rode druiven en veel bessen.
  • Vitamine D helpt ook tegen gewrichtspijn. Het is een in vet oplosbare vitamine die voornamelijk voorkomt in eierdooiers, lever, vis en zuivelproducten.
  • Vitamine C en vitamine E in hoge doseringen helpen als natuurlijke gewrichtsbescherming tegen reumatische pijn. Ze werken het beste als ze in combinatie worden ingenomen. De beste manier om dit te doen is door een verscheidenheid aan groenten en fruit te eten.
  • Koper, zink en vitamine B6 – Veel enzymen bevatten zink en koper. Ze bestrijden ontstekingen door vrije radicalen (die ontstekingen bevorderen) te neutraliseren. Hiervoor zijn ook natuurlijke bronnen beschikbaar: pompoenpitten, zeevruchten, zemelen, lever en bonen.
  • Verschillende theesoorten helpen hier goed bij: brandnetelthee, heermoesthee, kompressen met vlierbloesem en kamille.
  • Paardenkastanje speelt een rol bij het wegnemen van reumatische pijnen.In de broekzak meenemen zal al werken vreemd genoeg.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥