...
Gezondheid & Uiterlijk

Medicijn tegen dwerggroei!

De 9-jarige Sam Short , geboren met dwerggroei, begon tweemaal zo snel te groeien nadat hij het experimentele medicijn Vosoritid ging gebruiken . Eerder had Sam zulke korte benen dat hij zelfs de kleinste fiets niet kon besturen. Nu doet hij het met gemak. Sam kan nu veel sneller zwemmen dan voorheen. Het afgelopen jaar kreeg hij elke dag Vooritida-injecties en dit jaar groeide Sam met 6 cm, twee keer meer dan de toename van de groei in het voorgaande jaar.

Sam woont in Fulham, in het westen van Londen, en bij de geboorte kreeg hij de diagnose achondroplasie, omdat het nu aangeboren dwerggroei wordt genoemd. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een mutatie in een van de genen en dergelijke mensen hebben meestal een normale romp en hoofd, maar zeer korte armen en benen.  Nu is Sam 110 cm lang en hij ondergaat nog steeds een behandeling. De moeder van de jongen is blij met de resultaten. Источник: https://paranormal-news.ru/news/lekarstvo_ot_karlikovosti/2019-06-30-15883

Vosoritid (codenaam BMN-111) wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf BioMarin Pharmaceutical en bevindt zich sinds 2015 in de tweede fase van klinische proeven. Het medicijn heeft zeer milde bijwerkingen en wordt goed verdragen door kinderen. Over het algemeen belooft Vosoritid een echt doorbraakmedicijn te zijn voor de behandeling van dwerggroei. Artsen werden echter geconfronteerd met een onverwacht protest in de vorm van enkele dwergen en ouders van kinderen met dwerggroei. Volgens hen is het behandelen van dwerggroei hetzelfde als homo’s behandelen, omdat dwerggroei geen ziekte is.

Источник: https://paranormal-news.ru/news/lekarstvo_ot_karlikovosti/2019-06-30-15883

 

Lees ook:   Verzadigd vet is gezond

Gerelateerde artikelen

Back to top button