web analytics
11:11

Varkensvirus-DNA vervuiling gevonden in Rotarix-vaccin

https://www.nvkp.nl/ziekten-en-vaccins/overzicht/rota-virus/
Ziekten en Vaccins
Rota Virus
Inleiding

Het Rota virus komt bij baby’s en jonge kinderen regelmatig voor. Uitdroging, door diarree en braken, vormt het grootste gevaar voor deze kinderen. Verder is het virus weinig gevaarlijk. Het vaccin tegen het Rota virus is niet opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.

QUOTES ROTA VIRUS

Het Rota virus komt bij baby’s en jonge kinderen regelmatig voor en kenmerkt zich door braken en diarree, met het risico van uitdroging.
Het virus komt veelal voor in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen, en besmetting vindt plaats via onderling contact, via speelgoed, meubilair, kranen, kleedjes, verschoonruimten enz., maar kan ook via de lucht ingeademd worden.
Vermoedelijk beschermt borstvoeding de baby in zekere mate door beschermende eiwitten in de melk van de moeder.
Vooral kinderen tussen 6 en 24 maanden oud zijn erg kwetsbaar voor het Rota virus als zij een verminderde weerstand hebben (bijvoorbeeld door eerdere vaccinaties).
In de meeste gevallen van een Rota infectie kan een kind thuis worden opgevangen en verzorgd en herstelt het kind goed. Alleen bij ernstige uitdrogingsverschijnselen zal ziekenhuisopname nodig zijn.
Rota virusinfecties met dodelijke afloop zien we voornamelijk in ontwikkelingslanden bij kinderen met een slechte voedingssituatie, gebrek aan schoon drinkwater en onvoldoende of afwezige medische zorg.
Wie eenmaal met het Rota virus besmet is geweest, is daarna niet volledig immuun, maar latere infecties hebben wel veel minder ernstige gevolgen dan de eerste. Kinderen boven 5 jaar maken doorgaans geen Rota virusinfectie meer door.
Voorkomen van uitdrogen is het belangrijkste: controleer bij diarree en braken de vochtinname, de luiers, de ogen, de huidelasticiteit, en de mate van lusteloos/suf zijn, en ga zo nodig naar arts of ziekenhuis om vocht per infuus te laten geven als het kind niet drinkt of steeds weer braakt.
Er bestaan 2 vaccins tegen Rota virusziekte, maar deze zijn niet opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Deze drinkvaccins met levende virusstammen worden na de leeftijd van 6 weken gegeven met 1 of 2 herhalingen.
De Rota vaccins hebben vaak bijwerkingen; van diarree en overgeven (!) en buikkrampen tot koorts(stuipen), oorontstekingen, ontstekingen in bloedvaten, lymfklierzwellingen, darmafsluitingen, en op astma gelijkende verschijnselen.
Ook beschermen de vaccins niet tegen alle Rota virusstammen.
Het Rotarix vaccin bevat DNA-sporen van een ander virus, dat er niet in thuis hoort en waarvan de oorsprong niet bekend is (www.cbg-meb.nl) (het virus is gekweekt in koeienbloed).

Lees ook:   Het dragen van mondkapjes is gevaarlijk voor iedereen

https://stichtingvaccinvrij.nl/rotavirus-vaccin/

https://www.knvm.org/vaccinologie/overige-vaccinaties/rotavirus

Gerelateerde artikelen

Back to top button