web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenGezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Binnenkort in een ziekenhuis bij u in de buurt: angst genezen door uw hersenen te injecteren met grafeenoxide

Veilige en effectieve ‘wondermiddel’ werd met succes getest op muizen

Je zult niets bezitten en gelukkig zijn.

Langdurig geluk wordt gegarandeerd door je hersenen te injecteren met grafeenoxide.

Maak je geen zorgen, het zal veilig en effectief zijn: de Frankensteins van Graphene Flagship-partners SISSA in Italië, ICN2 in Spanje en de Universiteit van Manchester in het VK, in samenwerking met de Ribeirão Preto Medical School van de Universiteit van São Paulo, hebben met succes een ‘wondermiddel’ op muizen getest.

“ Laura Ballerini, hoofdauteur van het artikel en hoogleraar fysiologie bij Graphene Flagship-partner SISSA, Italië, legt uit dat grafeenoxide de communicatie verhindert tussen de synapsen die dit soort angst veroorzaken.

Twee dagen na het injecteren van grafeenoxide in een specifiek deel van de hersenen van de muis, gedroeg het zich als andere muizen die nog nooit de geur van een kat in hun thuisomgeving hadden ervaren. Met andere woorden, grafeenoxide remde het angstgerelateerde gedrag van de muis ”, legt Ballerini uit. Ze zegt dat twee dagen ongeveer de tijd is waarin herinneringen zich vormen en worden geconsolideerd in de hersenen van de muis, wat overeenkomt met de tijd waarin de symptomen van angst verdwijnen.

Grafeenoxide staat in wisselwerking met het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de vorming van aan angst gerelateerde herinneringen, die angst veroorzaken. Het werkt niet als een medicijn, door de functie van de receptoren te remmen – in plaats daarvan stopt het tijdelijk het hele mechanisme lang genoeg om de angstgerelateerde pathologie van de hersenen te verstoren, zonder ze te beschadigen”, vervolgt Ballerini.

Grafeenoxide onderbreekt angstgerelateerde neuronsignalen zonder de neuronen of de omliggende cellen te beïnvloeden. In eenvoudige bewoordingen ‘verkleint’ het alleen de communicatie tussen specifieke neuronen. Bij een ziekte waarbij deze communicatie overmatig tot uiting komt, zoals PTSS en angst, is het voldoende om de synapsen met grafeenoxide te richten om de ontwikkeling van dit pathologische gedrag te stoppen. Dit is een soort precisiegeneeskunde.


Grafeenoxide remt posttraumatische stressstoornis.

Onderzoekers van Graphene Flagship-partners SISSA in Italië, ICN2 in Spanje en de Universiteit van Manchester in het VK, in samenwerking met de Ribeirão Preto Medical School van de Universiteit van São Paulo, hebben ontdekt dat grafeenoxide angstgerelateerd gedrag remt in een modelstudie . Ze ontdekten dat het injecteren van grafeenoxide in een specifiek deel van de hersenen de neuronen die verantwoordelijk zijn voor angstig gedrag tot zwijgen brengt.

Lees ook eens:  GroenLinks en ChristenUnie: 'Zorg moet minder CO2 uitstoten'

De wetenschappers gebruikten een gangbaar diermodel: net als in de klassieke tekenfilm Tom en Jerry leeft een muis in een gat in de muur van een kleine kamer, waar hij zich beschermd en veilig voelt. Normaal verkent de muis vrij en onbezorgd de kamer. Maar als de muis een kat ruikt, rent hij terug naar zijn hol, waar hij weet dat hij veilig is. Dit is een zeer sterk defensief gedrag en de basis voor de vecht- of vluchtreactie , die inherent is aan de meeste dieren.

Na een week in deze omgeving onthoudt de muis dit gedrag, zelfs nadat de geur van de kat verdwenen is. Dit is een model voor posttraumatische stressstoornis (PTSS), een beschermend angstgedrag dat ontstaat als reactie op negatieve herinneringen. Miljoenen mensen over de hele wereld lijden aan aandoeningen die verband houden met PTSS of angst.

Laura Ballerini, hoofdauteur van het artikel en hoogleraar fysiologie bij Graphene Flagship-partner SISSA, Italië, legt uit dat grafeenoxide de communicatie verhindert tussen de synapsen die dit soort angst veroorzaken.

“Twee dagen na het injecteren van grafeenoxide in een specifiek deel van de hersenen van de muis, gedroeg het zich als andere muizen die nog nooit de geur van een kat in hun thuisomgeving hadden ervaren. Met andere woorden, grafeenoxide remde het angstgerelateerde gedrag van de muis”, legt Ballerini uit. Ze zegt dat twee dagen ongeveer de tijd is waarin herinneringen zich vormen en worden geconsolideerd in de hersenen van de muis, wat overeenkomt met de tijd waarin de symptomen van angst verdwijnen.

Lees ook eens:  'Bij bloedgroep AB treden vaker geheugenproblemen op'

“Grafeenoxide staat in wisselwerking met het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor de vorming van angstgerelateerde herinneringen, die angst veroorzaken. Het werkt niet als een medicijn, door de functie van de receptoren te remmen – in plaats daarvan stopt het tijdelijk het hele mechanisme lang genoeg om de angstgerelateerde pathologie van de hersenen te verstoren, zonder ze te beschadigen”, vervolgt Ballerini.

Grafeenoxide onderbreekt angstgerelateerde neuronsignalen zonder de neuronen of de omliggende cellen te beïnvloeden. In eenvoudige bewoordingen ‘verkleint’ het alleen de communicatie tussen specifieke neuronen. Bij een ziekte waarbij deze communicatie overmatig tot uiting komt, zoals PTSS en angst, is het voldoende om de synapsen met grafeenoxide te richten om de ontwikkeling van dit pathologische gedrag te stoppen. Dit is een vorm van precisiegeneeskunde.

Grafeenoxide wordt na een paar dagen op natuurlijke wijze geëlimineerd, omdat het omringende weefsel het materiaal verteert. Ballerini zegt dat ze na twee dagen geen enkele ontsteking waarnamen en dat er helemaal geen sporen van grafeenoxide meer waren. Vervolgens zullen Ballerini en collega’s proberen het synapsgerichte gedrag van grafeenoxide te combineren met het vermogen om zich te hechten aan dragermoleculen voor medicijnafgifte.

Serge Picaud, plaatsvervangend leider van het werkpakket voor biomedische technologieën van het Graphene Flagship, merkt op: “Dit werk biedt opnieuw een geweldige demonstratie van het therapeutisch potentieel van grafeen, alleen gebruikt of opgenomen in een medisch hulpmiddel.”

Lees ook eens:  LIVE-nieuws | Rusland eist dat Oekraïne de NAVO-aspiraties op het gebied van vrede in de steek laat

Andrea C. Ferrari, Science and Technology Officer van het Graphene Flagship en voorzitter van het managementpanel, voegt eraan toe: “De toepassingen in de gezondheidszorg, het milieu en biologische toepassingen van grafeen en aanverwante materialen zijn vanaf het begin onderzocht door het Graphene Flagship. Dit werk opent een nieuwe weg van onderzoek en toont een pad voor een zeer belangrijk therapeutisch gebruik van grafeenoxide – een van de meest voorkomende vormen van gefunctionaliseerd grafeen.”

Referenties

“Biagioni, Audrey Franceschi, et al. ” Grafeenoxide voorkomt disfunctionele synaptische plasticiteit van de laterale amygdala en keert langdurig angstgedrag bij ratten om. ” Biomaterials 271 (2021): 120749.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥