web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Oudjes die niet kunnen betalen…

Het is helaas de waarheid.
Zo die kwam binnen.
Triest en mooi tegelijk. Niet mijn verhaal, maar helaas wel de realiteit voor veel mensen op dit moment. 😪😥😡😢🥺
Gisteren in de rij gestaan bij de bakker om verse broodjes te halen. Toen hoorde ik een gesprek tussen een oud stel gepensioneerden voor mij. Ze praten over wat ze bestellen zodra ze aan de beurt zijn.
Ze wilden twee broodjes,
2 sapjes en twee kopjes koffie.
De dame vroeg aan haar man of hij nog genoeg geld had want het was hun laatste geld en ze moeten nog twee weken wachten op de volgende pensioen uitbetaling.
De man zei: voor jou heb ik altijd genoeg, wat mijn lieve vrouw wil voor haar verjaardag is wat ze moet krijgen. Deze zin deed me lachen.
Nu was het hun beurt en ze hebben hun bestelling gedaan, de bakker heeft alles op de borden gezet, de koffie gezet en de man ging betalen, de dame had al plaats genomen in een hoek met haar koffie en het eerste bord.
De man bleef om te betalen. Toen de bakker de prijs vertelde, kon je de paniek in de ogen van de man zien. Hij keek in zijn portemonnee en had helaas niet genoeg geld bij zich.
Kaart betalen werkte ook niet dus heeft hij zijn sapje en broodje teruggegeven.
De mensen achter mij in de rij begonnen al te praten en de man liep met zijn hoofd naar beneden naar zijn vrouw toe.
Nu was het eindelijk mijn beurt. Zonder na te denken heb ik mijn bestelling gedaan en de kassière gezegd om het bord te vullen met de bestelling van de meneer. Daarnaast heb ik ook nog twee verse wafels voor ze gekocht.
Ik pakte het bord en ging naar het oudere koppel. “Sorry u bent uw bord vergeten” zei ik en knipoogde naar mijnheer. Ik zat aan een tafel en dronk rustig mijn koffie.
De man zei eerst niets en toen begon hij te huilen. Toen keek hij me aan en bedankte me voor het lieve gebaar. We hebben gepraat en hij heeft me zijn leven verteld.
Hij had bijna 47 jaar gewerkt, nooit werkeloos geweest en kan momenteel elke maand net overleven.
Ik ben zo overstuur, zo geschokt en zo boos.
Miljarden gaan naar de oorlog en nog meer miljarden gaan naar landen die veel beter af zijn dan wij, terwijl dat o.a. de gepensioneerden in België en Nederland op de armoedegrens leven.
De politiek heeft volledig gefaald. Wat je hier met je eigen volk doet met je “solidariteit voor Europa”. Waar is de solidariteit voor ons eigen volk dat dag en nacht gewerkt heeft en massa’s belastingen betaalde voor heel veel dingen ?
Doe je ogen open.
Kopieer en plak dit, want het is helaas de trieste waarheid, 😪😡 dat heb ik ook gedaan
Gedeeld voor anderen !!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥