27 januari 2021

 

‘Koninklijke familie heet helemaal geen Van Oranje’

‘Koninklijke familie heet helemaal geen Van Oranje’
Hoewel de vrije Koningsdag door veel mensen gewaardeerd wordt, vooral als hij op maandag valt en de zon schijnt zoals dit jaar, is de geschiedenis van de ‘koninklijke’ familie doordrenkt met vreemde zaken.

Voor het eerste discutabele feit hoeven we niet ver te zoeken: de achternaam. Heten die mensen echt “Van Oranje”? Allround wetenschapper Johan Oldenkamp zet de feiten op een rijtje.
“Heb jij je wel eens verdiept in de echte geschiedenis van de parasietenfamilie die meent de bewoners van de lage landen te mogen uitzuigen? Ik heb hier al wel vaker over geschreven (link), maar na het zien van al die vlaggen en oranjegeklede mensen kan ik niet anders dan dit nog maar weer een keer te delen via deze nieuwsbrief. Begrijp me goed, ik heb het hier niet zozeer over die uitzuigende parasietenfamilie maar vooral over de bevolking die het toestaat door deze parasietenfamilie uitgezogen te worden. Speciaal voor hen volgt hier een kort genealogisch overzicht:

Deze parasietenfamilie beweert van Oranje te zijn, maar dat is niet het geval. De Duitse familie genaamd ‘Nassau-Oranien’ hield op te bestaan na de dood van Wilhelm III von Oranien in 1702. Hij speelde naast Stadhouder van Holland, Zeeland, Utrecht, Gelre en Overijssel (dus vijf provinciën) ook de Koning van Engeland, Schotland en Ierland.

Na de dood van deze laatste “Van Oranje” werd Johann Wilhelm Friso von Nassau-Diez stadhouder van Friesland, totdat hij in 1711 verdronk in het Hollandsch Diep. Sinds deze Johann werd “Van Oranje” opeens gebruikt als een titel, om zo net te doen alsof het om een authentieke familienaam zou gaan.

Lees ook:   Miniserie over de Anunnaki de echte bijbel

Vervolgens werd diens zoon, Willem Karel Hendrik Friso von Nassau-Diez (geboren in Leeuwarden), de stadhouder van de (Zeven) Verenigde Provinciën. Toen deze Willem IV in 1751 stierf was diens opvolger, William Batavus von Nassau-Diez (geboren in Den Haag), nog maar 3 jaar oud. In 1766, na vier verschillende regentessen, werd deze Willem V stadhouder op 18-jarige leeftijd.

Daar weer de opvolger van was Willem Frederik von Nassau-Diez (1772 – 1843). In 1815 riep deze Willem VI zichzelf uit tot Koning der Nederlanden, en noemde zichzelf Willem I. Blijkbaar is het voor deze Von Nassau’s te moeilijk om op twee handen te tellen. Het zelfverzonnen ‘Wilhelmus van Nassouwe’ zou betrekking moeten hebben op deze Wilhelm von Nassau-Diez.

Lees verder via de link:
https://brekendnieuws.nl/30-04-15-koninklijke-familie-heet-geen-Van-Oranje.html

Gerelateerde berichten