web analytics

Vijf bijna-dood-ervaringsverhalen

Vijf bijna-dood-ervaringsverhalen


BDE-verhaal 1: een kunstgebit vinden
In een onderzoek uit 2001 van de bekende cardioloog Pim van Lommel vertelde een man die in een diepe coma had gelegen later aan een verpleegster dat hij haar herkende. Hij vertelde haar dat hij had gezien waar ze zijn kunstgebit had geplaatst tijdens reanimatie-inspanningen, en beschreef vervolgens de kar waar ze het had neergelegd. Ze waren er, precies zoals hij het omschreef.

BDE verhaal 2: een kind ontmoet familieleden
Een man die als kind een BDE had, herinnerde zich de ervaring van het ontmoeten van overleden familieleden:

‘Er waren daar enkele aanwezigen. Er waren een paar dames … ik kende ze toen niet … Ze waren zo liefdevol en zo geweldig, en ik wilde gewoon niet terugkomen … ik zag geen foto’s van ze totdat ik volwassen was, maar toen zei ik: ‘Oh, ja.’ … Het waren mijn overgrootmoeders die jaren voordat ik werd geboren waren overleden. ”

BDE-verhaal 3: levensoverzicht
Vaak vertellen mensen hun bijna-doodervaringen als een terugblik op hun leven. Hoewel levensbeschouwingservaringen niet wetenschappelijk waarheidsgetrouw kunnen worden geacht, zijn ze het vermelden waard. Ze kunnen een diepgaand effect hebben op de BDE’er en er soms voor zorgen dat ze hun leven en moraal opnieuw onder de loep nemen. Hieronder volgt een beschrijving van een arts van het levensoverzicht van een BDE-patiënt:

Toen hij zich realiseerde dat de botsing op handen was, zei de patiënt dat de tijd leek te vertragen toen hij op de rem trapte en in een ongecontroleerde glijbaan ging. Toen leek hij uit zijn lichaam te springen. In deze toestand had hij een levensoverzicht dat bestond uit korte foto’s – flitsen – van zijn leven. . . Zijn auto raakte de vrachtwagen en de laadbak crashte door het raam, waarbij hij meerdere verwondingen aan zijn hoofd en borst veroorzaakte. Uit medische rapporten blijkt dat hij in coma lag en bijna stierf. Toch had hij het levendige gevoel dat hij zijn fysieke lichaam verliet en de duisternis binnenging. . . Hij had het gevoel door een donkere tunnel omhoog te bewegen naar een punt van licht. Plots verscheen hem een ​​wezen “gevuld met liefde en licht”. Nu had hij een secondelevensoverzicht [of eigenlijk levensoverzicht], een geleid door het wezen van licht. Hij baadde in liefde en mededogen terwijl hij de morele keuzes die hij tijdens zijn leven had gemaakt, herzag. Hij begreep plotseling dat hij een belangrijk onderdeel van het universum was en dat zijn leven een doel had. (Materiaal tussen haakjes toegevoegd) [MOU13]

Lees ook:   Vrouw sterft en krijgt waarheid te zien over zielen, lot en haar toekomst (BDE)

BDE-verhaal 4: reizen door muren
Sommige BDE’ers rapporteren verhalen over echte uittredingen, inclusief reizen door muren naar de wachtkamer waar ze hun familieleden en vrienden zien. Een patiënt meldde dat ze door een muur reed en zag dat haar jonge dochter niet-overeenkomende plaids droeg, wat hoogst ongebruikelijk was. Een andere vrouw reisde door een muur en hoorde haar zwager in de wachtkamer van het ziekenhuis op een zeer denigrerende manier met een zakenpartner praten; ze kon dit later aan hem melden.

BDE verhaal 5: blinde vrouw heeft weer zicht
Zoals hierboven vermeld, melden sommige blinde mensen dat ze kunnen zien tijdens hun BDE. Psychiater Brian Weiss vertelt het verhaal van een blinde, oudere vrouw:

“[Ze] kreeg een hartstilstand tijdens haar verblijf in het ziekenhuis waar ik [Weiss] voorzitter was van de afdeling psychiatrie. Ze was bewusteloos toen het reanimatieteam haar probeerde bij te brengen. Volgens haar latere rapport zweefde ze uit haar lichaam en stond bij het raam naar [de reanimatie] te kijken. Ze observeerde, zonder enige pijn, terwijl ze op haar borst sloegen en lucht in haar longen pompten. Tijdens de reanimatie viel een pen uit de zak van haar dokter en rolde naar hetzelfde raam waar haar uit het lichaam gestorven geest stond te kijken. De dokter liep uiteindelijk naar hem toe, pakte de pen op en stopte hem weer in zijn zak. Hij voegde zich toen weer bij de verwoede poging om haar te redden. Ze zijn geslaagd.

“Een paar dagen later vertelde ze haar arts dat ze het reanimatieteam aan het werk had gezien tijdens haar hartstilstand. ‘Nee,’ stelde hij haar geruststellend gerust. ‘Je was waarschijnlijk aan het hallucineren vanwege de anoxie [zuurstofgebrek naar de hersenen]. Dit kan gebeuren als het hart stopt met kloppen. ‘

Lees ook:   Vrouw sterft bij bevalling; Het antwoord getoond op de grootste vraag van het leven (BDE)

” Maar ik zag je pen naar het raam rollen ‘, antwoordde ze. Toen beschreef ze de pen en andere details van de reanimatie. De dokter schrok. Zijn patiënte was niet alleen comateus geweest tijdens de reanimatie, maar ze was ook al jaren blind. “

Gerelateerde artikelen

Back to top button