23 november 2020

 

Geen geboortes in Zeeuws ziekenhuis op elke 7e van de maand

 photo angelrose.jpg

Geen geboortes in Zeeuws ziekenhuis op elke 7e van de maand
In een ziekenhuis in het Zeeuwse Terneuzen is al het hele jaar een vreemd fenomeen aan de gang: in het ZorgSaam Ziekenhuis is al sinds januari geen baby meer geboren op de zevende van de maand.
Is het de maanstand? Zit er iets in het water? Is het iets hormonaals? Welnee. “Gewoon toeval”, zegt verloskundige Helen Haak van het geboortecentrum van het ziekenhuis. Desondanks vindt ze het wel een apart verschijnsel. In een ander ziekenhuis in Terneuzen, het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, worden wel gewoon baby’s geboren op de zevende.

Verveling
De Zeeuws-Vlaamse ‘baar-ban’ is goed te zien op het geboortebord in de gang van de kraamafdeling. Op (bijna) elke andere dag van het jaar prijken er roze en blauwe stipjes op de kalender, behálve op de zevende van elke maand. Het is het eerste jaar dat het ziekenhuis de geboortes op zo’n inzichtelijke manier bijhoudt. Het bord is, uit verveling, gemaakt door verloskundige Manon Ritico. Het zit er dik in dat ze vanaf nu elk jaar zo’n bord kan gaan maken, want unlucky number seven houdt de gemoederen in Zeeuws-Vlaanderen flink bezig. Een babywinkel in Terneuzen looft zelfs een cadeaubon uit voor de eerste baby die op de zevende geboren wordt.

En het zou deze vrijdag de zevende toch zomaar eens raak kunnen zijn, want er wordt hoogzwangere moeder in de dop ingeleid.

https://www.ad.nl/

Lees ook:   Absurd 1,5 meter maatschappij dat kan nooit

Gerelateerde berichten