12 mei 2021

 

Bedorven vlees en bacteriën in barbecuepakketten

Bedorven vlees en bacteriën in barbecuepakketten

6-8-15 – 13:25

Wakker Dier heeft bedorven vlees aangetroffen in barbecuepakketten. De dierenwelzijnsorganisatie heeft een steekproef laten uitvoeren naar 21 soorten vlees in zeven barbecueschotels bij verschillende grote supermarkten.

Jaarlijks lopen naar schatting 200.000 mensen een voedselinfectie op van het eten van vlees, en vaak tijdens het barbecueën omdat dat vlees niet goed genoeg verhit wordt
Woordvoerder Wakker Dier
In drie van die schotels was het vlees bedorven of bijna bedorven. Eén monster, rundersaté, had volgens Wakker Dier een kiemgetal dat dertig keer hoger ligt dan de ondergrens waarboven vlees bedorven genoemd mag worden. Behalve bedorven vlees werd vier keer de poepbacterie (E-coli) aangetroffen.

,,Zorgwekkend”, vindt de organisatie. ,,Jaarlijks lopen naar schatting 200.000 mensen een voedselinfectie op van het eten van vlees, en vaak tijdens het barbecueën omdat dat vlees niet goed genoeg verhit wordt.” Omdat het om een steekproef gaat, maakt Wakker Dier niet bekend van welke supermarktketens een barbecuepakket is onderzocht.

Zelfde steekproef
Vorig jaar heeft Wakker Dier eenzelfde steekproef gehouden. Toen was ook bij drie van de zeven onderzochte vleesschotels al een bedervingsproces begonnen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de hygiëne bij supermarkten door middel van steekproeven. Uit de resultaten van vorig jaar blijkt dat bijvoorbeeld de ketens Albert Heijn, Jumbo en Ekoplaza zijn ingedeeld in ‘toezichtcategorie oranje’ (normaal toezicht) en Plus, C1000 en Dekamarkt in categorie groen (verminderd toezicht). Hierbij wordt breder gekeken dan alleen naar vleesproducten.

https://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4114848/2015/08/06/Bedorven-vlees-en-bacterien-in-barbecuepakketten.dhtml


 

Fraai, je betaald er voor en je krijgt…rotzooi?

Lees ook:   BeTuTTeLaaR van het JaaR

Nou goed gelukkig maak ik alles zelf…!
Voor sausjes:

https://angelwingsrecepten.nl/chips-cq-bbq-sausjes/

Kruidenboter

https://angelwingsrecepten.nl/kruidenboter/

BBQ of satémarinade

https://angelwingsrecepten.nl/bbq-vlees-of-sate-marinade/

Doe de stukjes sate op een stokje met stukjes paprika. ui. champignons en je hebt shaslick!
Stokbrood met tuinkers monchou
https://angelwingsrecepten.nl/stokbrood-met/

Kijk bij de categorie weekend op die website dan vind je genoeg voor een heerlijke bbq!

Gerelateerde berichten