web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & Virussen

3 doden in Burundi door mysterieuze bloedneusziekte

Een hemorragische mysterieuze ziekte heeft in Burundi drie mensen het leven gekost. De onbekende “bloedneusziekte” heeft mensen besmet in het noordoostelijke deel van het Afrikaanse land, dicht bij de grens met Tanzania en Rwanda.

Alle drie de slachtoffers stierven naar verluidt binnen 24 uur nadat hun symptomen opkwamen. Gezondheidshoofden zijn nu naar de provincies Kirundo en Muyinga gestuurd om de aard van de ziekte te onderzoeken, volgens een rapport van The Daily Mail. Vanaf nu zijn details over deze ziekte beperkt.

Hoewel de symptomen van de mysterieuze ziekte lijken op die van de potentieel dodelijke Ebola- en Marburg-virussen, heeft het Burundese ministerie van Volksgezondheid beide ziekten uitgesloten. De huidige Marburg-uitbraak in Equatoriaal-Guinea wordt beschouwd als de op drie na grootste ooit gemeten. Sinds half februari zijn daar zeven mensen overleden en ambtenaren hebben 29 bevestigde en waarschijnlijke gevallen geteld, tegenover 16 vorige week. In Tanzania – dat grenst aan Burundi – waren er op 22 maart acht gevallen, van wie er vijf dood zijn verklaard. – De Dagelijkse Post

De lokale nieuwswebsite SOS Media Burundi meldde dat de symptomen van de ziekte buikpijn, neusbloedingen, hoofdpijn, koorts, braken en duizeligheid omvatten. Deze symptomen bootsen die van de potentieel dodelijke Ebola- en Marburg-virussen na.

Vorige week werd een 18-jarige student in het ziekenhuis opgenomen met symptomen, waaronder bloederig braken en diarree, en neusbloedingen, aldus het ministerie. “Hij stierf dezelfde dag en er was een waardige en veilige begrafenis voor hem gereserveerd”, voegden ze er naar verluidt aan toe.

Een andere uitbraak van Marburg is momenteel aan de gang in Equatoriaal-Guinea, aan de westkust van Afrika.

Sinds half februari zijn daar zeven mensen overleden en ambtenaren hebben 29 bevestigde en waarschijnlijke gevallen geteld, tegenover 16 vorige week.

In Tanzania waren er op 22 maart acht gevallen, van wie er vijf dood zijn verklaard. – De Dagelijkse Post

Het ministerie vraagt ​​”de bevolking kalm te blijven en iedereen die in contact komt met de genoemde symptomen te melden bij de dichtstbijzijnde gezondheidsinstelling.”

In juli vorig jaar brak in Tanzania een mysterieuze bloedneusziekte uit, waarbij drie mensen om het leven kwamen. De Tanzaniaanse  regering identificeerde de ziekte later echter als leptospirose , ook wel bekend als de ziekte van Weil

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥