web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Volle maan en jankende dogs

Volle maan is de opwindendste maanfase. Veel mensen slapen dan slecht en in deze periode zijn slaapwandelaars actief. Sommige dieren zijn onrustig, honden blaffen soms de halve nacht. Kruiden en wortels die op deze dag worden opgegraven, hebben een bijzonder intensieve werking. Er worden meer kinderen geboren dan tijdens de overige maanfasen. Echter ook het aantal mensen dat naar de fles grijpt, bereikt dan een hoogtepunt.

De voornaamste kenmerken van de volle maan zijn de grote emotionaliteit en voelbare onrust. De maan en de zon staan nu precies tegenover elkaar aan de hemel, zo ver mogelijk van elkaar verwijderd. Sommige mensen worden overvallen door een gevoel van verlatenheid en andere angsten, die niet per se uit hun huidige leven hoeven te stammen, maar ook in vorige levens kunnen zijn ontstaan.

Bij volle maan reflecteert de aardsatelliet de grootst mogelijke hoeveelheid zonlicht op aarde. Daar waar het nacht is, is het veel lichter. Verdrongen zaken kunnen dan weer tevoorschijn treden. Er doemen echter ook hernieuwde voorstellingen en verlangens op, die we tot nu toe niet durfden te verwezenlijken.

Het klopt dat de periode van volle maan inderdaad een fase van vegetatieve onrust is en dat genezingsprocessen hierdoor trager kunnen verlopen. Hoe dit verschijnsel wordt beoordeeld, is evenwel een heel andere aangelegenheid. Een slapeloze nacht op zichzelf is iets heel onprettigs. Wanneer echter in de vergetelheid geraakte wensen en angsten weer tevoorschijn komen, of tot nu toe onbekende ideeën en invallen plotseling opkomen dan is dat vaak belangrijker – en uiteindelijk gezonder en heilzamer- dan een ongestoorde slaap waarin deze dingen niet tot het bewustzijn doordringen.

Lees ook:   Astrologie weetjes

Naast alle onrust geldt de volle maan vanouds als het juiste moment voor innerlijke verandering, voor verzoening en vergeving en voor nieuwe vriendschappen. Volle maan is ook een tijd waarin men zich kan losmaken en waarin oplossingen worden gevonden of geboden.

Afgelopen week hadden we een flink grote volle maan… en de hond van buren begon in de nacht te joelen…wat hij nooit deed voorheen!

Opvallend wel.

Na 2 nachten was hij weer rustig… frappant!

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥