web analytics
11:11 Dubbele getallen
Leven na dit Leven - BDEWetenschap & Ontwikkeling

Mensen verliezen hun gehoor niet, zelfs niet na de dood.

3cafd1b0c7a23196af1fd84658df6864 AnGel-WinGs.nl

Het is algemeen aanvaard dat de zintuigen van mensen voor de dood geleidelijk falen en dat ze zich niet bewust zijn van wat er om hen heen gebeurt. Maar onlangs kwam een ​​groep neurologen van de University of British Columbia (Canada) tot de conclusie dat stervende mensen hun gehoor niet alleen verliezen tot hun laatste ademtocht, maar ook nog enige tijd na de dood. Dit werd experimenteel vastgesteld.

 

Muzikale ervaringen

De onderzoekers wendden zich tot patiënten van St. John’s Hospice, erkend als terminaal ziek, maar nog steeds bij hun volle verstand, met het verzoek om deel te nemen aan de experimenten. Er zijn vrijwilligers gevonden.

f299084ea5bc317c509edf1c444e8d43 AnGel-WinGs.nl

De essentie van de experimenten was dat toen, volgens artsen, het stervensproces begon, er een kapje met elektroden op het hoofd van de proefpersoon werd gezet. Tegelijkertijd deden naast de zelfmoordterroristen ook volledig gezonde mensen mee die de controlegroep vormden.

Beiden kregen eenvoudige melodieën om naar te luisteren, waardoor ze van toon veranderden. Tegelijkertijd werd met behulp van elektroden de reactie van de hersenen op het luisteren naar de composities gevolgd.

Hospice-patiënten werden twee keer op muziek gezet – toen ze in een bewusteloze toestand vielen, en nadat de dood werd opgenomen – dat wil zeggen, na een hartstilstand. En – hier is de vreemdheid! – en in de controlegroep, en bij degenen die bewusteloos waren, en bij degenen die net waren overleden, gaven de hersenen als reactie op het “muziekprogramma” bijna dezelfde gegevens af. De activiteitscurves vielen bijna samen.

Lees ook eens:  Piepkleine robots gaan in de hersenen tumoren en cysten behandelen

a5f2f41b5bcbc709181339137e412929 AnGel-WinGs.nl

En de woorden ook?

Experts zijn van mening dat een mens geluiden hoort terwijl de hersenen op zijn minst enige tekenen van leven geven (dit gebeurt ook binnen enkele seconden na overlijden).

Het is mogelijk dat de stervenden ook begrijpen wat de mensen om hen heen zeggen. Er zijn gevallen waarin overlevenden van klinische dood vervolgens nauwkeurig de betekenis overbrachten van de gesprekken die werden gevoerd door mensen om hen heen – bijvoorbeeld hun familieleden of vertegenwoordigers van de medische staf. En sommigen beschreven in detail de acties van deze mensen.

Faciliteer de overgang

2a576e289f0895bc1d3c407acb68a4e1 AnGel-WinGs.nl

Een van de auteurs van de studie, Elizabeth Bludon van de afdeling Psychologie, stelt dat het zinvol is dat familie en vrienden tot het einde toe bij de stervende blijven. U kunt afscheid nemen van hen en alles waarvan u denkt dat het nodig is, aangezien de kans dat ze u echt horen en alles begrijpen wat u hen wilt overbrengen vrij groot is.

In de volgende reeks experimenten willen Canadese neurowetenschappers testen of we stervenden kunnen aanraken en dat ze dat nog voelen. Er is reden om aan te nemen dat mensen zich vóór de dood, zelfs in bewusteloze toestand of in coma, aangeraakt voelen – laten we zeggen, ze voelen dat hun hand wordt vastgehouden. Het is geen feit dat je op deze manier een persoon uit de andere wereld kunt terugbrengen, als enige hoop, maar je zult zijn overgang buiten de levenslijn zeker comfortabeler maken.

Lees ook eens:  'Ik leefde in je buik toen ik stierf'


Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥