web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-EliteWetenschap & Ontwikkeling

FDA verklaart in het laboratorium gekweekte kip ‘veilig om te eten’ – maar wetenschappers en voorstanders van voedselveiligheid hebben vragen

0c99aead33fe21da43217b04580d83a0 AnGel-WinGs.nl

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) beschreef de ontwikkeling als ” een voedselrevolutie “, en verklaarde woensdag dat in het laboratorium gekweekt kippenvlees, ontwikkeld door het in Berkeley, Californië gevestigde voedingstechnologiebedrijf Upside Foods, veilig is voor menselijke consumptie.

(Artikel van Michael Nevradakis, Ph.D. heruitgegeven van ChildrensHealthDefense.org )

Upside Foods “zal dierlijke celcultuurtechnologie gebruiken om levende cellen van kippen te nemen en de cellen in een gecontroleerde omgeving te laten groeien om het gekweekte dierlijke celvoedsel te maken”, aldus de FDA.

Het nieuws – algemeen gerapporteerd als een FDA “goedkeuring” van in een laboratorium gekweekt vlees – betekent de voltooiing van de eerste, en grootste, van de drie regelgevende stappen die Upside Foods moet voltooien voordat zijn “gekweekte” kip volledige goedkeuring krijgt en kan worden verkocht aan het publiek, volgens TIME.

Hoewel er nog twee stappen moeten volgen voordat de FDA het product volledige goedkeuring kan verlenen, suggereert de taal van het bureau dat de goedkeuring een uitgemaakte zaak is.

Upside Foods bevestigde op zijn website vrijwel dat de FDA-goedkeuring onderweg is:

“Deze baanbrekende regelgevende beslissing betekent dat de FDA onze veiligheidsconclusie accepteert en dat de gekweekte kip van Upside beschikbaar zal zijn na inspectie door de USDA en goedkeuring van het label.”

De FDA en sommige mediakanalen juichten het nieuws toe, maar anderen, waaronder wetenschappers en voorstanders van voedselveiligheid, uitten hun bezorgdheid over de toereikendheid van het voorlopige beoordelingsproces van de FDA.

Deskundigen die met The Defender spraken, trokken ook de veiligheid in twijfel van in een laboratorium gekweekt vlees, dat wordt geproduceerd met gen-bewerkte cellen, en sommige wetenschappers voerden aan dat, ondanks beweringen van het tegendeel, het productieproces voor in het laboratorium gekweekt “vlees” energie-intensief is. intensief en niet, zoals geadverteerd, gunstig voor het milieu.

Brighteon TV
Sommigen zetten ook vraagtekens bij de connecties van Upside Foods met figuren en entiteiten als Cargill , Bill Gates , Jeff Bezos, Richard Branson , Kimbal Musk, broer van Elon Musk en mede-oprichter van The Kitchen, “een groeiende familie van bedrijven die een Amerika nastreeft waar iedereen heeft toegang tot echt voedsel”, en het World Economic Forum (WEF).

De FDA heeft nog geen ‘goedkeuring’ verleend, maar de belangrijkste stap in dat proces is voltooid
Het Centrum voor Voedselveiligheid zei dit over de aankondiging van de FDA:

“De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs haar voorlopige beoordeling afgerond van de eerste in een laboratorium gekweekte ‘kip’ die als voedsel wordt verkocht. De FDA en het Amerikaanse ministerie van landbouw herzien beide ‘vlees’ dat in vaten wordt gekweekt uit cellen die zijn gewonnen uit levende dieren.

“De aankondiging van deze week door de FDA dat het een celgekweekt kippenvlees” aan het herzien was, is de eerste indicatie dat deze producten in de VS op de markt zouden kunnen komen”

Volgens de FDA was deze eerste fase – bekend als een “ pre-market consultatie ” – de eerste keer dat het bureau een dergelijke consultatie afrondde “voor menselijke voeding gemaakt van gekweekte dierlijke cellen.”

Als onderdeel van dit overleg, volgens de FDA:

“Het pre-market-overleg van de FDA met het bedrijf omvatte een evaluatie van het productieproces van het bedrijf en het gekweekte celmateriaal dat door het productieproces werd gemaakt, inclusief het opzetten van cellijnen en celbanken, productiecontroles en alle componenten en inputs.

“De vrijwillige pre-market consultatie is geen goedkeuringsproces. In plaats daarvan betekent het dat we na onze zorgvuldige evaluatie van de gegevens en informatie die door het bedrijf zijn gedeeld, op dit moment geen verdere vragen hebben over de veiligheidsconclusie van het bedrijf.”

In een exclusief interview met The Defender zette Jaydee Hanson, beleidsdirecteur van het Center for Food Safety, vraagtekens bij de “pre-market consultatie” van de FDA:

“Het FDA-regelgevingsproces is in het algemeen afhankelijk van het testen van hun producten door bedrijven.

“De FDA leek in dit geval vooral te beoordelen wat het bedrijf hen had gestuurd, maar vereiste geen aanvullende tests en eiste niet van het bedrijf dat het zijn methoden op een volledige en transparante manier bekendmaakte.”

Bij de volgende stappen in het regelgevingsproces zijn het Amerikaanse ministerie van landbouw en zijn voedselveiligheids- en inspectiedienst (FSIS) betrokken voordat volledige goedkeuring wordt verleend.

De productiefaciliteit van Upside Foods in Emeryville, Californië, zal klaar zijn om meer dan 50.000 pond “gecultiveerde” producten, waaronder een kipfilet, per jaar te produceren, na ontvangst van de wettelijke goedkeuring, aldus het bedrijf .

Upside Foods, FDA, media beschrijven vlees uit laboratoriumteelt als een ‘voedselrevolutie’, ‘keerpunt’, maar het regelgevingsproces wordt in twijfel getrokken

De FDA beschreef het nieuws dat Upside Foods een stap dichter bij volledige goedkeuring komt als onderdeel van “een voedselrevolutie” die de wereld doormaakt, waarin de FDA “zich inzet voor het ondersteunen van innovatie in de voedselvoorziening”.

TIME gebruikte opmerkelijk vergelijkbare taal in zijn verhaal en beschreef de aankondiging van de FDA als “de weg vrijmaken voor een nieuwe voedselrevolutie waarin het vlees van de wereld wordt verbouwd in bioreactoren in plaats van op fabrieksboerderijen.”

Bruce Friedrich, president van het Good Food Institute (GFI), vertelde NPR dat de aankondiging van de FDA “een cruciale mijlpaal is in de richting van de toekomst van voedsel” die ten goede zal komen aan ” consumenten die willen dat hun favoriete voedsel duurzamer wordt gemaakt “.

En Dr. Uma Valeti, CEO en oprichter van Upside Foods, beschreef het nieuws als “een keerpunt in de geschiedenis van voedsel” in een verklaring, eraan toevoegend dat “Amerikaanse consumenten binnenkort de kans zullen krijgen om heerlijk vlees te eten dat rechtstreeks van dierlijke oorsprong is. ” cellen .”

In dezelfde aankondiging voegde Valeti toe :

“We zijn Upside begonnen te midden van een wereld vol sceptici, en vandaag hebben we opnieuw geschiedenis geschreven als het eerste bedrijf dat een ‘Geen Vragen’-brief ontving van de FDA voor kweekvlees.

“Deze mijlpaal markeert een grote stap naar een nieuw tijdperk in de vleesproductie.”

Valeti is lid van de adviesraad van de GFI , hoewel deze belangenverstrengeling niet door NPR in haar recente rapport werd genoemd.

Het Centrum voor Voedselveiligheid zette vraagtekens bij het regelgevingsproces van de FDA en verklaarde dat het “experimentele product” “helaas gebrekkig” was:

“Kortom, de documenten die zijn gedeeld door de FDA en de Upside Foods Co. laten ons zien waar meer onderzoek en transparantere gegevens nodig zijn, maar dit is een jammerlijk gebrekkige beoordeling door de FDA.

“In haar beoordeling van de documenten van het bedrijf stelt de FDA dat ze ‘geen verdere vragen’ heeft over de veiligheid van dit experimentele product – maar we hebben nog veel meer vragen. In naam van de bescherming van de volksgezondheid verdienen consumenten en beleidsmakers beter.”

Hoewel de FDA beweert “geen verdere vragen” te hebben met betrekking tot de zelfgerapporteerde veiligheidsevaluatie van Upside Foods, die de basis vormde voor het besluit van de FDA om haar “pre-market evaluatie” af te ronden, stelde het Centrum voor Voedselveiligheid vraagtekens bij het proces waarmee de cellen voor in het laboratorium gekweekt vlees worden gekweekt en het toezicht van de FDA op dit proces:

“De beoordeling door de FDA van het allereerste celgekweekte voedsel voor goedkeuring door de VS is een begin, maar absoluut ontoereikend. In deze ‘pre-market consultatie’ presenteerden noch het bedrijf, noch de FDA de feitelijke gegevens van tests waarin werd gekeken naar de effecten van het verhogen van deze cellen in foetaal runderserum en enzymen uit de darmen en pancreas van dieren.

“Ook al merkt het bedrijf op dat het genetische manipulatie gebruikt om de cellen te laten groeien, het deelt niet welke genen worden gebruikt. Dit is essentiële informatie die consumenten en beleidsmakers nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen in het belang van de volksgezondheid. We moeten ervoor zorgen dat genen die verband houden met kanker niet worden gebruikt.”

Deskundigen slaan alarm over genetisch gemanipuleerde cellen en het risico op kanker
In zijn interview met The Defender zei Hanson dat verre van de beweringen van het bedrijf dat het verbouwen van in het laboratorium gekweekt vlees dieren zal redden, het runderserum dat als onderdeel van dit proces wordt gebruikt, vereist dat dieren worden geslacht:

“De wetenschap die Upside gebruikt om in vaten te kweken, is in wezen dezelfde als die om cellen te kweken voor experimenten in medische laboratoria.

“Ondersteboven is het gebruik van een mengsel van runderserum (hoogstwaarschijnlijk van foetale kalveren gevonden in koeien die worden geslacht) en enzymen uit de alvleesklier en darmen van dieren. Upside geeft aan dat het probeert over te schakelen op andere soorten groeimedia.”

Hanson zette ook vraagtekens bij het gebruik van genetisch gemanipuleerde cellen als onderdeel van het productieproces, en vertelde The Defender dat dergelijke cellen “kanker kunnen bevorderen” en benadrukte dat de Upside Foods niet de exacte genen heeft vermeld die het gebruikt:

“Het bedrijf merkt ook op dat het genetische manipulatie gebruikt om de continue groei van de cellen te bevorderen. Dit is verontrustend, omdat het waarschijnlijk is dat de genen die worden gemanipuleerd, kanker kunnen bevorderen.

“Medische celculturen gebruiken kankercellen voor het testen van medicijnen, enz., maar kankerverwekkende genen mogen niet worden gebruikt in de voedselproductie. Levensmiddelenadditieven die kanker veroorzaken zijn illegaal. Helaas vermeldt het bedrijf niet precies welke genen het gebruikt voor genetisch gemanipuleerde cellen.”

Bij het genetische manipulatieproces dat door Upside Foods wordt gebruikt, lijkt CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats) te zijn betrokken, een technologie voor het bewerken van genen die fungeert als een “nauwkeurige moleculaire schaar die een doel-DNA-sequentie kan knippen , geregisseerd door een aanpasbare gids. ”

Anders gezegd, deze technologie stelt wetenschappers in staat delen van DNA te bewerken door specifieke delen ervan te “knippen” en ze te vervangen door nieuwe segmenten. Gene editing is geen nieuw concept, maar CRISPR-technologie wordt gezien als goedkoper en nauwkeuriger.

In 2019 werd onthuld dat Memphis Meats – de voormalige naam van Upside Foods voorafgaand aan een rebranding in 2021 – CRISPR gebruikte als onderdeel van zijn proces voor het cureren van vlees uit de laboratoria, en ontving hiervoor zelfs een patent .

Zoals onlangs gemeld door The Defender , hoewel CRISPR wordt aangeprezen als een mogelijke oplossing voor de wereldwijde honger en voedseltekorten, trekken veel wetenschappers deze bewering in twijfel.

In een interview in oktober 2022 met The Defender zei Claire Robinson, M.Phil., hoofdredacteur van GMWatch , dat het genbewerkingsproces onbedoelde effecten kan hebben die een negatieve invloed kunnen hebben op de menselijke gezondheid:

“Dit waren ook risico’s met de oude GGO’s [genetisch gemodificeerde organismen], en het zijn nog steeds risico’s met deze gen-bewerkte ggo-planten met dieren.

“De risico’s, als je ze aan het bewerken bent, zijn dat er domino-effecten zijn op de dieren, het welzijn of de gezondheid die we niet kunnen voorzien, zoals misvormingen of veranderingen in de functie van bepaalde genen in het dier. ”

Michael Antoniou, Ph.D. , in een interview met The Defender in oktober 2022 , was het daarmee eens en verklaarde dat “van nature genbewerking ook onbedoelde DNA-schade kan veroorzaken … zelfs op de plaats van uw beoogde bewerking of elders in het DNA van uw doelcellen, met onbekende stroomafwaartse gevolgen .”

Een rapport gepubliceerd in het Journal of Genetics and Genomics in 2020 ontdekte dat CRISPR-genbewerking in rijst resulteerde in tal van onbedoelde en ongewenste mutaties op het doelwit en buiten het doelwit.

Antoniou beschreef dit als “een ernstige vergissing, omdat we weten dat het bewerken van genen niet nauwkeurig is … het bewijs is er om aan te tonen dat je altijd onbedoelde DNA-schade zult hebben naast wat je wilt … een heel spectrum van onbedoelde DNA-schade die zich ophoopt bij de verschillende stappen van het genbewerkingsproces.”

“Als je hier geen rekening mee houdt, zoals nu gebeurt,” zei Antoniou, “lanceer je een product dat duidelijke veranderingen in de biochemie en dus de samenstelling zou kunnen hebben. En inbegrepen in die keten-veranderde samenstelling zou de onbedoelde productie van gifstoffen en allergenen kunnen zijn, “ook in voedsel voor menselijke consumptie.

Robinson en Antoniou uitten ook ethische zorgen over CRISPR. “Deze onverwachte effecten van CRISPR worden heel goed herkend”, zei Robinson. “Er is over geschreven in de wetenschappelijke literatuur.”

“Wetenschappers weten dat deze dingen nog niet klaar zijn om in klinische proeven te gaan”, voegde ze eraan toe. “Over het algemeen zijn ze zeker niet klaar om op [het publiek] te worden gebruikt.”

In een interview op 14 november in de Morning Edition van NPR zei Valeti dat hij Memphis Meats in 2015 lanceerde op basis van een idee dat hij bedacht toen hij eerder ‘meer dan 15 jaar geleden werkte met hartaanvalpatiënten in de Mayo Clinic, waarbij het menselijk hart groeide’. cellen in een laboratorium.”

Hij realiseerde zich dat “het mogelijk zou moeten zijn om vlees te verbouwen met vergelijkbare wetenschap”, aldus het NPR-interview.

Deskundigen: in het laboratorium gekweekt vlees levert ernstige milieuproblemen op, ondanks beweringen die het tegendeel beweren
Upside Foods zegt dat het een manier aan het ontwikkelen is om echt vlees, gevogelte en zeevruchten rechtstreeks uit dierlijke cellen te kweken, zonder de noodzaak om dieren te fokken en te slachten.

Volgens het bedrijf is het proces voor het cureren van in een laboratorium gekweekt vlees veel milieuvriendelijker dan “conventioneel vlees”, omdat “de cellen van een enkele kip het mogelijk maken om dezelfde hoeveelheid pluimvee te kweken die nu afkomstig is van honderdduizenden kippen.” gekweekte vogels.”

Het bedrijf beweert ook dat “we verwachten dat gekweekt vlees op grote schaal 77% minder water en 62% minder land zal verbruiken dan conventioneel vlees. En we verwachten dat deze cijfers in de loop van de tijd beter zullen worden. Op dit moment gebruiken we 100% hernieuwbare energie in onze productiefaciliteit.”

CBS News , gebaseerd op een rapport in het tijdschrift Nature , nam ook dit standpunt in door te schrijven: “Wetenschappers zeggen dat ongeveer een derde van alle door de mens geproduceerde broeikasgassen afkomstig is van voedselproductie, vooral vee. Voorstanders van in een laboratorium gekweekt vlees zeggen dat het zou helpen de methaanuitstoot te verminderen en de opwarming van de aarde tegen te gaan.”

Wetenschappers en experts die met The Defender spraken, voerden echter aan dat het proces van het kweken van in een laboratorium gekweekt vlees zeer energie-intensief is. Volgens Hanson:

“Veel voorstanders van celgekweekt vlees en gevogelte beweren dat het een manier is om klimaatverandering te voorkomen. Dit gaat echter voorbij aan het feit dat celgekweekte processen ongelooflijk energie-intensief zijn.”

In haar recente interview met The Defender drukte Robison een soortgelijk perspectief uit en beschreef dergelijke beweringen over milieuvriendelijkheid als:

“Een utopie, want de energiekosten en de grondstofkosten van bioreactortechnologieën zijn eigenlijk enorm, en dat zal gewoon niet mogelijk zijn, vooral niet in een klimaat van stijgende energierekeningen.

“Het zal gewoon niet mogelijk zijn om duizenden of miljoenen mensen te voeden met de producten van deze technologieën.”

Afgezien van het hoge energieverbruik, bracht Hanson andere mogelijke milieuproblemen naar voren die verband houden met het proces van het ontwikkelen van in het laboratorium gekweekt vlees.

Hanson vertelde The Defender:

“Celculturen vereisen het gebruik van antibiotica om ervoor te zorgen dat de cultuur niet wordt ingehaald door ziekteverwekkers. Het is moeilijk om zeker te zijn dat de cellen die het bedrijf zou afnemen van pluimvee of vleesdieren niet besmet zijn met prionen, virussen of bacteriën.

“Tot slot moet het afval van het kweekproces worden afgevoerd. De chemicaliën uit het afval zullen waarschijnlijk in de lokale riolering worden gedumpt. Zonder meer gegevens over de gebruikte chemicaliën en de hoeveelheden elektriciteit die worden gebruikt, is het moeilijk om te weten hoeveel milieu-impact dit productiesysteem heeft.”

Het wetenschappelijke memo van de FDA bij de recente aankondiging bevatte inderdaad een lijst van drie pagina’s met “potentiële identiteits-, kwaliteits- en veiligheidskwesties” die betrokken zijn bij het productieproces van Uphill Foods, waaronder:

Cellen van een andere lijn of soort per ongeluk gebruikt.
Overdracht van onvoorziene agentia zoals bacteriën, schimmels, virussen, parasieten en prionen tijdens isolatie.
Introductie van verontreinigingen in laboratoriumreagentia.
Introductie van verontreinigingen van van dieren afkomstige reagentia (bijv. runderserum, trypsine).
Onbedoelde effecten van onsterfelijkheid.
Verontreiniging en verontreiniging van de omgeving van de faciliteit met onvoorziene middelen door onvoldoende sterilisatie van bioreactoren.
Aanwezigheid van elementaire verontreinigingen (giftige zware metalen) na de oogst.
Aanwezigheid van achtergebleven onbedoeld materiaal van genetische manipulatie.
Ondanks die potentiële risico’s stelde de memo echter dat “we op dit moment geen informatie hebben gevonden die erop wijst dat het productieproces … naar verwachting zal resulteren in voedsel dat een stof of micro-organisme draagt ​​of bevat dat het voedsel zou vervalsen.”

Als onderdeel van de volgende stappen in het proces zal het “echte vlees” geproduceerd door Upside Foods moeten worden geïnspecteerd, evenals de “veiligheid van productiefaciliteiten en de netheid van het vleesproductieproces”, meldde TIME.

Volgens de FDA zullen de volgende stappen in nauwe samenwerking met de FSIS plaatsvinden, volgens een formele overeenkomst van maart 2019 tussen de twee agentschappen die een ” gezamenlijk regelgevingskader ” creëren dat toezicht houdt op in het laboratorium gekweekte voedingsproducten.

Merk op dat gecultiveerde zeevruchten, die Upside Foods ook wil ontwikkelen, “alleen gereguleerd wordt door de FDA en [valt] niet onder de jurisdictie van de USDA”, aldus TIME, wat betekent dat het “nog sneller door het systeem zou kunnen gaan”.

Vlees van eigen kweek, aangeboden door Bill Gates, Jeff Bezos en het WEF?
Upside Meats zegt dat het “in 2015 is opgericht als ‘ s werelds eerste kweekvleesbedrijf [en] tal van industriebepalende mijlpalen heeft bereikt, waaronder het eerste bedrijf zijn dat meerdere soorten vlees produceert (rundvlees, kip en eend)”, en merkt op dat het “heeft verschillende brancheprijzen gewonnen, waaronder de Good Tech Awards van de New York Times .”

Het bedrijf zei dat het in totaal $ 608 miljoen had opgehaald, terwijl crunchbase.com de marktwaardering van Upside schat tussen $ 1 miljard en $ 10 miljard.

Het bedrijf haalde investeerders zoals Bill Gates, Cargill en Richard Branson binnen tijdens de Series A-financieringsronde in 2017.

Gates zegt naar verluidt: “Alle rijke landen zouden moeten overstappen op 100% synthetisch rundvlees .”

The Daily Mail citeerde de Associated Press en merkte op dat Gates wordt beschouwd als de grootste particuliere eigenaar van landbouwgrond in de VS, met “stilletjes vergaard” bijna 270.000 hectare .

Antoniou vertelde The Defender:

“Bill Gates heeft CRISPR groots en in toenemende mate gekocht, omdat hij al tientallen jaren een fervent voorstander is van genetische modificatie van gewassen … vanwege zijn onwankelbare geloof in technologische oplossingen voor alles, ben ik niet verbaasd dat hij nu in de ook de genbewerkingssector.”

Volgens Upside Foods zijn andere investeerders in het bedrijf Tyson Foods, ’s werelds grootste pluimveeproducent, Whole Foods – eigendom van Jeff Bezos en Amazon – en John Mackey , CEO van Whole Foods , die samen met Valeti ook deel uitmaakt van de GFI-adviesraad .

De grootste donor van GFI wordt vermeld als het Open Philanthropy-project, waarvan een van de belangrijkste financiers Dustin Moskovitz is, mede-oprichter van Facebook samen met Mark Zuckerberg.

Zoals eerder gerapporteerd door The Defender, financierde het project ook het Johns Hopkins Center for Health Security, Rockefeller University en de entiteiten achter een opmerkelijk nauwkeurige apenpokken pandemie “simulatie”.

Gates, Branson, Cargill, Tyson Foods en Kimbal Musk investeerden ook in Upside tijdens de Series B-financieringsronde in 2020 , waarmee $ 161 miljoen werd opgehaald. Volgens Upside Foods was deze financiering bedoeld “om een ​​proefproductiefaciliteit te bouwen” en “zijn team van wereldklasse te laten groeien en producten op de markt te brengen.”

Met name Kimbal Musk werd door de Schwab Foundation , een zusterorganisatie van het World Economic Forum, in 2017 uitgeroepen tot sociaal ondernemer vanwege zijn impactvolle, schaalbare werk om echt voedsel naar iedereen te brengen.

Het WEF heeft herhaaldelijk in het laboratorium gekweekt vlees geprezen en beweerde dat het “een einde kan maken aan honger “.

Na de Series B-financieringsronde in 2020 merkte Branson, oprichter van de Virgin Group, op:

“Ik ben er trots op opnieuw te investeren in Memphis Meats [nu Upside Foods], ’s werelds grootste celgebaseerde vleesbedrijf.

“Ik geloof dat in de komende decennia celgebaseerd vlees een belangrijk onderdeel zal worden van onze wereldwijde vleesvoorziening. Ik kan niet wachten op die dag!”

Op haar beurt verklaarde Elizabeth Gutschenritter, algemeen directeur van het alternatieve eiwitteam van Cargill, destijds:

“Om aan de groeiende wereldwijde vraag naar eiwitten te voldoen, zullen we allemaal moeten samenwerken – we hebben zowel dierlijke als celgebaseerde eiwitten nodig.

“Onze voortdurende investering in Memphis Meats onderstreept onze inclusieve benadering van de toekomst van vlees. We hebben alle opties op tafel nodig om nu en in de toekomst aan de behoeften van klanten en consumenten te voldoen.”

Ondanks de beweringen van Upside Food vriendelijk te zijn voor zowel het milieu als de mensheid, wordt Cargill, als een van zijn belangrijkste investeerders, in verband gebracht met het gebruik van slavenarbeid in Ivoorkust en Oezbekistan , het breken van vakbonden in de VS , landroof in Colombia , ontbossing in Brazilië , belastingontduiking in het VK en wildgroei aan fabrieksboerderijen die bekend staan ​​om dierenmishandeling en milieuvernietiging in de VS

Gates, Cargill en Tyson Foods investeerden eerder dit jaar in de Series C-financieringsronde van Upside Foods , samen met het Abu Dhabi Growth Fund. Tijdens deze ronde heeft het bedrijf $ 400 miljoen opgehaald.

Kimbal Musk investeerde ook tijdens deze ronde, samen met zijn vrouw Christiana Musk , “oprichter van Flourish*ink, een platform voor het cureren en katalyseren van gesprekken over de toekomst van voedsel en investeert in bedrijven die de verandering van het voedselsysteem stimuleren via Flourish Ventures.”

Na voltooiing van Serie C merkte Brian Sikes, CEO van Cargill op:

“We zijn verheugd om dit volgende hoofdstuk van de groei van Upside Foods te ondersteunen.

“Onze voortdurende steun voor het innovatieve werk van Upside onderstreept de inzet van Cargill voor een inclusieve benadering van gezonde, duurzame eiwitten die zullen voldoen aan de behoeften van klanten en consumenten, nu en in de toekomst.”

Om de bredere interesse van grote investeerders, waaronder die van Big Agriculture, Big Food en Big Tech , in de synthetische voedingsindustrie te benadrukken, ontwikkelen meer dan 100 bedrijven momenteel verschillende vormen van “gekweekt” vlees.

De FDA zei dat het “klaar is om samen te werken met andere bedrijven die voedsel voor gekweekte dierlijke cellen en productieprocessen ontwikkelen om ervoor te zorgen dat hun voedsel veilig en legaal is onder de Federal Food, Drug, and Cosmetic Act .”

Lees meer op: ChildrensHealthDefense.org

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥