...

17 juni 2021

 

Wilders bij Jensen – ga stemmen mensen

Een historische uitzending van Robert Jensens talkshow gisteravond: Geert Wilders was te gast. Het tv-programma onthaalde hem gelijk maar als de nieuwe premier van Nederland, terwijl de PVV-voorman zelf het woord hield over Ruttes slappe beleid, de noodzaak te gaan stemmen en het feit dat hij Thierry Baudet wel een ministerpost wil aanbieden in het kabinet-Wilders I.

Het gebeurt niet elke dag, dat PVV-leider Geert Wilders maar liefst drie kwartier lang op de buis is, maar RTL5 speelde het gisteravond klaar. Eens een keer niet tegenover de eeuwige Jeroen Pauw en Eva Jinek, kon PVV-voorman Wilders vrijuit spreken over de politieke issues die hem aangaan.

En dat deed hij ook. De oppositieleider maakte van de gelegenheid gebruik om mensen op te roepen te stemmen bij de Europese Parlementsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen, want, aldus Wilders, in heel Europa “gebeurt wat.” Hij schetste de problemen van Macron en Merkel om hun beleid aan de man te brengen, en hoe landen als Italië en Oostenrijk inmiddels zusterpartijen van de PVV in de regering hebben.

Ook ging Wilders in op een mogelijke coalitie die na de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen gevormd kan worden; de PVV’er wil het liefst samenwerken met het Forum voor Democratie. Thierry Baudet ziet zichzelf al als premier, maar als het aan Wilders ligt moet de FVD-oprichter genoegen nemen met een ‘gewone’ ministerspost in het kabinet-Wilders I. Minister van media kan hij alleen niet worden, aldus Wilders. Voor die positie heeft hij namelijk al zijn eigen partijgenoot Martin Bosma in gedachten.

Lees ook:   'Hoe zou jij het vinden als iemand filmt terwijl we je moeder reanimeren?'

Verder werden onder anderen de ‘stoere’ taal van premier Rutte besproken. Als hij ooit agressief wordt naar zijn collega’s mag hij langskomen bij Geert voor een lesje in nederigheid, aldus de riposterende partijleider, doelend op de collectie bodyguards die de PVV’er om zich heen heeft verzameld.

Voor Jensen is het vandaag opnieuw feest, want de kijkcijfers van zijn tv-show waren tot zorgelijke diepten weggezakt (tot slechts 97.000 kijkers). Geert Wilders heeft hem meteen een flinke boost gegeven en zijn bestbekeken aflevering sinds de heroprichting van zijn talkshow: 517.000 kijkers stemden af op RTL5.

Gerelateerde berichten