web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Teek die levenslange allergie voor rood vlees kan veroorzaken steekt de kop op in Amerika

Het toeval… ,men wil dat de mensen geen vlees meer gaan eten, en zie hier…daar is de oplossing…een kleine teek…

438b709d08bbf6f5a6cf5a570ca575c3 AnGel-WinGs.nl

Bron

In de Verenigde Staten komt een andere teek voor: de Amblyomma americanum, ofwel de LoneStar-teek. Dat is een teek die het alfa-galsyndroom kan overdragen, waarvan de teek het heeft opgelopen bij een zoogdier. Het is een soort van allergie voor rood vlees, dat meldt The Washington Post.

Als de mens dat kan voortbrengen… en dat kan veroorzaken dan zijn de mogelijkheden eindeloos en doodeng!

Allergie

De mens heeft het koolhydraat alfa-gal niet in het lichaam, maar het is wel aanwezig in rood vlees. Wanneer iemand gebeten wordt door een besmette teek, kan er dus wél alfa-gal in de bloedbanen terechtkomen. Het lichaam reageert daarop door antilichamen aan te maken tegen het alfa-gal. Met als gevolg: elke keer als er van rood vlees gegeten wordt, zal het lichaam dat als een aanval beschouwen en opnieuw gaan reageren.

De allergie is in eerste instantie moeilijk vast te stellen, het lichaam reageert namelijk pas enkele uren na het eten van rood vlees op het alfa-gal. De symptomen van de allergische reactie kunnen vervolgens wel snel oplopen: hoofdpijn, jeuk, zwellingen, diarree en braken. Naargelang de tijd kunnen die reacties steeds feller worden, in die mate dat het eten van rood vlees eigenlijk onmogelijk wordt.

De Amblyomma americanum valt te herkennen aan de witte vlek bovenaan het schild, maar in ons land komt de teek niet voor. Al kan de allergie toch overgebracht worden door de in Europa voorkomende schapenteek, die ook de ziekte van Lyme kan veroorzaken.

Lees ook:   De juiste tijd

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken