web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheWetenschap & Ontwikkeling

Robot doodt mens

d68aedc8481329a68c3d95026dd9cbd3 AnGel-WinGs.nlEen  industriële robot machine verpletterde een Zuid-Koreaanse man nadat hij hem voor een doos groenten had aangezien.

Een arbeider is gedood door een robot die dozen optilt in een landbouwdistributiecentrum in de provincie Zuid-Gyeongsang, zo melden Zuid-Koreaanse media, daarbij verwijzend naar de lokale politie.

Het ongeval op het fabriekscomplex vond dinsdag laat plaats, toen het slachtoffer, een medewerker van een roboticabedrijf van in de veertig die onderhoud verrichtte aan de industriële robots die in de fabriek waren geïnstalleerd, probeerde de sensorwerking van de hefrobot te inspecteren.

De machine identificeerde de man echter ten onrechte als een doos paprika’s, tilde hem de lucht in en sloeg hem tegen de lopende band.

Terwijl de arbeider de aanvankelijke worsteling tussen mens en machine overleefde, stierf hij kort daarna in het ziekenhuis, waarbij hij bezweek aan ernstige verwondingen aan zijn hoofd en borst. De politie beloofde een onderzoek te starten om de exacte oorzaken van het ongeval vast te stellen en beheerders van de locatie te onderzoeken op mogelijke nalatigheid.

De exploitant van het distributiecentrum, Donggoseong Export Agricultural Complex, beloofde het incident ook te evalueren en riep op tot het creëren van “precieze en veilige” systemen om de robots onder controle te houden. De naam van het roboticabedrijf dat de overleden werknemer in dienst had, is niet bekendgemaakt en er zijn geen openbare opmerkingen over gemaakt.

Lees ook eens:  Lijst met wetenschappelijke YouTube-kanalen

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥