web analytics
11:11 Dubbele getallen
SpiritueelU.F.O

De 119-jarige boeddhistische monnik die zijn UFO-ervaring beschreef

Wat hebben boeddhistische monniken gemeen met UFO’s? Nou ja, eigenlijk niets anders dan een oude boeddhistische monnik met de naam Hsu Yun, ook wel Xu-Yun genoemd, beschreef zijn ervaring met een UFO (denk eraan dat dit niet noodzakelijk een buitenaards wezen is).

967cf84336f37a6a49e2911b5db773f6 AnGel-WinGs.nl

Hij is een beetje een levende legende geweest en zijn leven heeft ontzag en inspiratie gewekt bij de Chinese boeddhisten. Tegen de tijd dat hij overging naar het volgende leven, werd Hsu Yan erkend als een van de meest herkenbare Han-Chinese boeddhisten in het middelste koninkrijk. hij leefde 119 jaar. Tijdens zijn leven was hij de auteur van talloze gedichten en geschriften. Hij wordt beschouwd als een boeddhistisch idool en er zijn twee ordes naar hem vernoemd.

De grote Xu-Yun (虛雲) werd geboren in 1840 en hij was getuige van de laatste vijf regeringen van de Manchu-dynastie en het verval ervan tussen 1910 en 1911. Toen de nieuwe orde in China werd gevormd, waren nieuwe leiders minder geïnteresseerd in het boeddhisme. tot het punt dat ze het beschouwden als een middeleeuws bijgeloof dat China verhinderde vooruitgang te boeken op zowel sociaal als economisch vlak, en zoals in elke andere cultuur waren traditionele leringen en geschiedenis niet verenigbaar met het moderniseringstijdperk dat door heel China ‘woedde’ en kloosters achterliet en duizend jaar oude tradities in puin. Dit alles weerhield Xu-Yun er niet van om het Chinese boeddhisme te redden van zijn gevaarlijke achteruitgang en hij slaagde er zelfs in het nieuw leven in te blazen en op te frissen door tempels, scholen en zelfs ziekenhuizen te stichten en te restaureren.

Lees ook:   Hartchakra (4e Chakra - Anahata)

Het verhaal over het UFO-verhaal is afkomstig uit een autobiografie van een beroemde Chan-boeddhist waarvan Hsu Yun een invloedrijke boeddhistische meester was. De ontdekking over het mysterieuze verhaal werd ontdekt door Sanjin Đumišić , een Zweedse schrijver, fotograaf en intermediacomponist terwijl hij de autobiografie van de Chan-boeddhist las. In de picturale biografie/autobiografie van Meester Hsu-Yan ontdekte Sanjin het verslag van Hsu-Yan en zijn bezoek aan het Da-Luo-kijkje in 1884 toen hij op weg was om respect te betuigen aan de “wijsheidslampen” ( bron ):

AAN HET EINDE VAN DE GROTE GEBEDSBIJEENKOMST BEKLOM IK DE DA-LUO-PIEK, WAAR IK EERBIED BETOONDE AAN DE ‘WIJSHEIDSLAMPEN’ DIE DAAR ZOUDEN VERSCHIJNEN. DE EERSTE NACHT ZAG IK NIETS, MAAR DE TWEEDE NACHT ZAG IK EEN GROTE LICHTBAL VAN DE NOORDELIJKE NAAR DE CENTRALE PIEK VLIEGEN, WAAR HIJ NAAR BENEDEN KWAM EN ZICH KORTE TIJD LATER IN MEER DAN TIEN BOLLEN VAN VERSCHILLENDE GROOTTE SPLITSTE. DIEZELFDE NACHT ZAG IK OP DE CENTRAL PEAK DRIE LICHTBOLLEN OP EN NEER VLIEGEN IN DE LUCHT EN OP DE NORTHERN PEAK VIER LICHTBOLLEN DIE IN GROOTTE VARIEERDEN.

OP DE TIENDE DAG VAN DE ZEVENDE MAAND BETOONDE IK EERBIED EN DANK AAN MANJUSRI BODHISATTVA EN DAALDE TOEN DE BERG AF. VANAF DE HUAYAN-PIEK LIEP IK NOORDWAARTS EN KWAM AAN IN DA-YING, TEN ZUIDEN VAN HUN-YUAN, WAAR IK DE NOORDELIJKE TOP VAN DE BERG HENG BEZOCHT, DIE IK VIA DE HU-FENG-PAS BEKLOM. DAAR ZAG IK EEN STENEN BOOG MET DE INSCRIPTIE ‘DE EERSTE BERG VAN DE NOORDELIJKE REGIO’S’. TOEN IK BIJ DE TEMPEL AANKWAM, ZAG IK EEN TRAP DIE ZO HOOG WAS DAT DEZE NAAR DE HEMEL LEEK TE LEIDEN, EN EEN WOUD VAN STENEN TAFELEN EN BOGEN. IK BRACHT EEN OFFER VAN WIEROOK EN DAALDE DE BERG AF..

Dezelfde accounts zijn te vinden in de picturale biografie:

DE MEESTER BOOG VOOR DE WIJSHEIDSLAMPEN BOVENOP DE TA LO-BERG.

MENSEN KWAMEN VAAK NAAR DEZE PLEK OM TE ZIEN WELK FORTUIN ZE ZOUDEN KUNNEN HEBBEN.

AANVANKELIJK WAS ER NIETS ONGEWOONS, MAAR TOEN VERSCHENEN ZE ALLEMAAL:

GROTE, KLEINE EN DAARTUSSENIN – ELKE VUURBAL WAS UNIEK.

Waar deze beschrijving eigenlijk naar verwijst is moeilijk te begrijpen en je kunt het je moeilijk voorstellen. Het is een ongewoon verhaal, maar op de top waar meester Xu-Yun getuige was van deze  mysterieuze vuurballen werd een boeddhistisch klooster gebouwd.

Lees ook:   Energiestromen

Bron ) Uitgelichte afbeelding: Ancient China door edtuckerartist op DeviantArt

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥