...

19 juni 2021

 

Astronomen hebben ontdekt waarom de tijd terugvloeit tijdens gammaflitsen

Astronomen hebben ontdekt waarom de tijd terugvloeit tijdens gammaflitsen

Gamma-ray Burst. It will destroy anything in its path within. Produced by a dying star,there is nothing we can do if one of these frightening rays hit our Earth. It wouldn't destroy the whole planet but would definitely alter life. It's a bad day for you if you are in the path of one of these. Now, the opposite side of the earth would be a great place to be from where it hits, because it will decompose the molecules in your body.
De wetenschappelijke publicatie Astrophysical Journal heeft materiaal gepubliceerd dat de abnormale beweging van de tijd tijdens gammaflitsen verklaart. Voor waarnemers lijkt dit proces alsof de tijd opraakt.

Het verschijnen van gammastraaluitbarstingen wordt geassocieerd met de levenscyclus van grote sterclusters. De gammastraaluitbarsting, volgens recente gegevens, vindt plaats vóór de dood van een hemellichaam.

Dood van de sterren
Het einde van het leven van een ster wordt geassocieerd met oververhitting van de kern, waardoor zwarte gaten en neutronensterren ontstaan. De aantrekkingskracht neemt meerdere keren toe, waardoor de deeltjes worden gecombineerd tot één lichaam. Wetenschappers zeggen dat het fenomeen als een schijf is.

Een deel van de schijf van een dode ster wordt geabsorbeerd door een zwart gat. De rest wordt uitgeworpen met de snelheid van het licht door de ruimte. Als gevolg hiervan wordt het hemellichaam donker en stroomt energie in een onmetelijke hoeveelheid naar buiten.

Slechts een jaar geleden ontdekten wetenschappers een nieuw geval van gammastraaluitbarsting. Afhankelijk van de gevoeligheid van de spectrometer was de structuur van hemellichamen anders. Dientengevolge kwamen wetenschappers tot de conclusie dat tijdens de golf de tijd achteruit gaat. (Dus zou je met gammastraling terug kunnen reizen in de tijd?)

Om de hypothese te testen, gebruikten wetenschappers stromen van roodgloeiend plasma, die een zwart gat verspreidden. Zo testten wetenschappers de interactie van andere objecten met een zwart gat.

Materie beweegt sneller dan lichte elementen
Tijdens het onderzoek ontdekten wetenschappers dat het fenomeen een volkomen normale verklaring heeft, vatbaar voor de natuurwetten. Zoals later bleek, beweegt de gemorste energie met verschillende snelheden, afhankelijk van de materie waardoor de energie passeert.

Lees ook:   Hoogleraar presenteert gekweekte hamburger

Volgens het gepubliceerde materiaal van de Astrophysical Journal, versnelt een zwart gat materie sterk, dat het lichaam door dichte lagen plasma begint te bewegen. In dit geval vindt de beweging veel sneller plaats dan met de beweging van licht in een vergelijkbaar medium.

Gebaseerd op de theorie van Sergei Vavilov, vertraagt ​​dichte materie de beweging van hemellichamen, wat resulteert in de vorming van lichtdeeltjes. In dit geval zal materie sneller bewegen dan lichte elementen. Zo kunnen waarnemers de indruk krijgen dat de tijd teruggaat.

Relativistisch beeld verdubbelen
Nadat het plasma zoveel mogelijk vertraagt, zal er een snelle sprong vooruit in de tijd zijn. Een dergelijk fenomeen wordt relativistische beeldverdubbeling genoemd, omdat de waarnemer in eerste instantie twee bewegende materie zal zien.

Al snel konden astrofysici een simulatiemodel van een gammastraaluitbarsting nabootsen om het fenomeen verder te bestuderen. De auteurs van het gepubliceerde materiaal geloven dat berekeningen kunnen helpen bij het onderzoeken van de rol van hemelelementen bij het bestuderen van de structuur van planeten en de verschijning van het leven daarop.

https://www.pravda.ru/

Gerelateerde berichten