13 april 2021

 

Het getal 666 van het beest is niet 666 maar 616

Het getal 666 van het beest is niet 666 maar 616

clip image002 zps4yfjpw85 via Angel-Wings

Een nieuw ontdekt fragment van het nieuwe testament geeft aan dat velen onwetend een fout getal gebruiken om het beest aan te tonen.
Ipv 666 gaat het om 616
In de nieuw gevonden openbaringen schreef men in het oude Grieks, welke dateert uit de late derde eeuw, blijkt iets heel anders dan men altijd aan nam.

Het heeft te maken met de gematria waar de letters gebaseerd zijn op de numerieke waarden van de letters in namen van mensen!
Vroeger Christenen gebruikten nummers om de identiteit van de mensen die zij aanvielen te verbergen.

Johannes gaf aan in deze openbaringen dat de mensheid een merkteken kreeg als tatoeage om te kunnen krijgen wat je nodig had in de wereld.
(Chip?)

Uiteindelijk zal het goede altijd het kwade overwinnen.
Maar de mensheid zal door middel van dit teken van het beest niets kunnen kopen of verkopen zonder dit nummer.

Waarschijnlijk verwijst het getal van het beest in die tijden naar de keizer Caligula van het Romeinse rijk, de niet Christelijke heersende macht in de wereld op dat moment.

 

Het getal van het beest wordt beschreven in de passage van Openbaring 13: 15-18. Het werkelijke aantal is slechts een keer genoemd, in vers 18. In de Griekse manuscripten , wordt het boek Openbaring getiteld de Apocalyps van Johannes [ 3 ] waar dit nummer wordt weergegeven in het Grieks numerieke vorm als × ξ ς ‘, [ 4 ] of soms letterlijk als ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ , hexakósioi hexēkonta Hex , “666”. [ 5 ] [ 6 ] Er zijn verschillende interpretaties-vertalingen voor de betekenis van de uitdrukking “Hier is de wijsheid, Laat hem die verstand heeft tel het aantal van het beest “, waar de bijzondere Griekse woord ψηφισάτω ( psefisato) wordt gebruikt. Mogelijke vertalingen omvatten niet alleen “te tellen”, “rekening houden”, maar ook “om te stemmen” of “om te kiezen”. [ 7 ]

In de Textus Receptus , afgeleid van de Byzantijnse tekst-type manuscripten, wordt het getal 666 vertegenwoordigd door de laatste 3 letters χξς’ .

17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν · ὁ ἔχων τὸν νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου · ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί · καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς’ . [ 8 ]

De laatste letter van het Griekse alfabet is niet het equivalent van het Engels letter “Z”, maar ” Omega “. [ 9 ] De Griekse letter stigma (ς) substituten voor de brief digamma in het vertegenwoordigen van het nummer 6.

Lees ook:   Wie waren de Annunaki?

In het Novum Testamentum Graece , wordt het nummer weergegeven door de laatste drie woorden, ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ , wat “666”:

17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 18 ὧδε ἡ σοφία ἐστίν · ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστίν · καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ ἑξακόσιοι ἑξήκοντα ἕξ . [ 10 ]

https://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_the_Beast

https://heavenawaits.wordpress.com/616-not-666/

  • 666 en Nero -. “De preterist neemt een relatief ongewone vorm van Nero’s naam Nero Caesar of Caesar Nero, en voegt een” n “, wat resulteert in Neron Caesar Naast het Latijnse wordt getranslitereerd in het Aramees, wat resulteert in nrwn QSR, die bij het ​​gebruik de numerieke equivalent van de letters, voegt vervolgens tot 666 als volgt:

 

N un  50 
R ESH  = 200 
W aw  =
N un  50 
Q OPH  100 
S amech  60 
R ESH  200 

 

 

Een voorbeeld van deze spelling is blijkbaar onlangs ontdekt in een van de Dode Zee rollen. (Als u hetzelfde proces te gebruiken, maar zonder de extra “n” het resultaat is 616. Interessant is dat sommige vroege manuscripten van de Bijbel 616 in plaats van 666, maar zelfs wetenschappers zoals Irenaeus schrijven de 616 slechts een kopiist fout.)

666, 616 en NERO
“De tekstuele variant is Latijn en de Latijnse versie van de naam van Nero’s is anders dan de Hebreeuwse, die gaat tot 666, maar de Latijnse naam gaat naar 616. De variant waarschijnlijk bestond om de betekenis van Nero houden consistent het beest. “

 

Gerelateerde berichten