web analytics
...

Enochian: de raadselachtige verloren taal van de engelen en goddelijke wezens

Dr. John Dee (1527-1609) bracht het grootste deel van zijn leven door in Mort Lake, West-Londen . Hij was een occultist, wiskundige, astronoom en astroloog. Als een goed opgeleide man en alumni van St. John’s College in Cambridge , klom Dee op door de gelederen van de heersende elite en diende als wetenschappelijk adviseur en vertrouweling van koningin Elizabeth I. Dee was in zijn jonge jaren veel minder geneigd tot het bovennatuurlijke, maar na verloop van tijd leidde zijn desillusie met de wetenschap hem er uiteindelijk toe om magische en mystieke dingen uit te proberen. Hij probeerde al deze bovennatuurlijke dingen uit terwijl hij op jacht was om verloren spirituele kennis te vinden en om de verloren scherpzinnigheid te vinden waarvan hij dacht dat die begraven was in boeken uit de oudheid.

De Enochiaanse taal

Het toen beroemde Boek van Henoch was een van deze boeken. Hij geloofde dat het een boek was over het magle-systeem dat door de Patriarch in de Bijbel werd gebruikt . Van de taal van de heksen tot de onvoorziene symmetrie van het Voynich-manuscript , er zijn veel mythologische ’talen’. Enochian, de taal van de engelen, valt op tussen al deze mythologische talen. Opgeschreven in de privé-dagboeken van John Dee en zijn vriend Edward Kelley aan het einde van de 16e eeuw, Engeland, is Enochian een occulte of engelachtige taal. Tijdens Dee’s magische experimenten werkte Kelly met hem samen. Kelly was een geestenmedium. Ze onthulden allebei dat Enochiaanse engelen hen deze taal leerden. Volgens hen communiceerden ze met engelenrijken met de’hemelse toespraak’ .

e997dc04df906f559dfb8c1a5c29ad2c via Angel-Wings
Edward Kelly

Het woord “Enochiaans” is afgeleid van de bijbelse figuur Henoch . Hij werd opgenomen in de hemel en was een bron van geheime mystieke kennis. Hij “wandelde met God” in Genesis 5:24 , terwijl Hebreeën 11:5 zegt dat hij “uit dit leven is weggenomen, zodat hij de dood niet heeft ervaren”. “Angelical”, “Celestial Speech”, de “Taal van Engelen”, de “Heilige Taal” of “Adamical” waren de termen die Dee in zijn dagboek gebruikte in plaats van “Enochiaans” om de taal te beschrijven. Hij deed dit omdat hij geloofde dat Adam het gebruikte om alle dingen in het paradijs te noemen.

Lees ook:   Bewijs van oude medische technologie. Zijn we een product van genetische manipulatie en DNA-manipulatie?

Vóór Dee en Kelley was er een persoon genaamd Enoch die de taal kende waardoor de taal “Enochiaans” werd genoemd. In de tijd van John Dee dachten veel mensen dat er een antediluviaanse engelentaal aanwezig was. Dit idee was gebruikelijk omdat, volgens veel passages van de bijbel , engelen regelmatig met mensen omgingen, dus voor die interactie zou er een “gemeenschappelijke taal” zijn. Die taal zou een lage en vernederende taal zijn voor engelen, maar zeer complex voor mensen.

7153f9c730e6df44c53cd7b1cc4dc028 via Angel-Wings
Enochiaanse alfabetten

a5f7c7fbe2ea991c6b7d39326d543324 via Angel-Wings
Het was in 1581 toen de Enochische taal voor het eerst werd genoemd. In zijn dagboek meldde John Dee dat God hem een ​​engel had gestuurd om hem te vertellen wat hij van plan was. John Dee voegde zich in 1582 bij Edward Kelley als medium en ze werkten allebei samen. Blijkbaar zijn ze er allebei in geslaagd contact te leggen met die engel, die hun ook wat basisinformatie over de Enochische taal onthulde. Om precies te zijn, volgens John Dee, is Enochian de taal van God, de taal die hij gebruikte om zijn intellect een fysieke vorm te geven, wat leidde tot de schepping van de hele kosmos.

Net als Adam kunnen engelen die taal spreken, maar ze missen de subtiliteit en fijngevoeligheid van Gods tong. Mannen, die zelfs minder gekwalificeerd zijn dan engelen, worden gedwongen onhandige en foutieve uitspraken te doen. In vergelijking met de fijne kneepjes van de Enochische taal, klinkt de menselijke taal als babygebrabbel.

Adam en Eva namen de Enochiaanse taal mee nadat ze uit de hemel waren verbannen vanwege het ongemakkelijke Tree of Knowledge-scenario (en die appel die nooit heeft bestaan). Dit was dezelfde taal die Adam had gebruikt om alles te noemen. John Dee bracht een theorie naar voren dat met de tijd de Enochiaanse taal verslechterde totdat het evolueerde tot wat we nu proto-Hebreeuws noemen

Lees ook:   2000 jaar oude Dode Zeerollen onthullen dat de ark van Noach de vorm had van een piramide

.

Adam en Eva
Adam en Eva
Het Enochiaanse Alfabet is verkrijgbaar in twee versies . Manuscript Dee is een van de eerste vijf mysterieuze boeken. Het bevat de eerste versie van het Enochiaanse alfabet en de tweede versie en wordt vaak breder erkend dan die van Liber Loagaeth (Liber Loagaeth is een grimoire van John Dee en Edward Kelley’s Enochian), naar de originele tekening van Kelley. Volgens sommige goochelaars, ouder dan alle andere menselijke talen. Enochiaans is de oudste taal ter wereld .

In sommige gemeenschappen wordt aangenomen dat Enochian een van de krachtigste magische soorten is en een manier om te communiceren met extradimensionale intelligentie . Critici hebben opgemerkt dat de grammaticale structuur van de Enochiaanse taal opvallende overeenkomsten vertoont met de natuurlijke Engelse taal, met name in de dialecten van Dee en Kelley. Samen met verschillende korte Engelse vertalingen van de Enochiaanse taal, is de taal te vinden in de dagboeken en notitieboekjes van John Dee en Edward Kelley. Er zijn veel meer critici dan aanhangers van deze taal. Beroemde taalkundigen bestuderen echter nog steeds de Enochische taal.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!