web analytics
...

The Anunnaki Conspiracy: het geheime plan van de goden

The Anunnaki Conspiracy: het geheime plan van de goden

 

Incrível Entrevista! O CÓDIGO SECRETO DE HITLER e os ANUNNAKI - YouTube

Vóór het grote pantheon van de oude Griekse en Egyptische goden waren er de oude Mesopotamische goden, inwoners van het Midden-Oosten, en in sommige teksten van deze beschavingen worden de Anunnaki genoemd.

De Anunnaki dienden als de belangrijkste goden van de oude Sumeriërs , evenals voor de Akkadiërs, Assyriërs en Babyloniërs, maar de beschrijvingen van hoeveel ze waren en welke rol ze speelden, zijn vaak tegenstrijdig.

Het waren oude Sumerische goden, de machtigste van het pantheon en afstammelingen van de oppergoden: respectievelijk An en Ki, god van de hemel en godin van de aarde. Hun missie was om de lotsbestemmingen van de hele mensheid te bepalen.

De mythen van de Babylonische schepping verklaren ondertussen dat er 300 Anunnaki waren toegewezen om de lucht te beschermen en nog eens 300 om de onderwereld te beschermen.

De Anunnaki en moderne pseudogeschiedenis: Zecharia Sitchin
Snel vooruit naar de 19e eeuw, toen archeologen tientallen oude Babylonische kleitabletten ontdekten. De collecties waren zo groot dat onderzoek en vertalingen erop tot op de dag van vandaag voortduren.

De Azerbeidzjaanse auteur Zecharia Sitchin schreef een boek met vertalingen van 14 specifieke Enki-gerelateerde tabletten, “Planet 12”, waarin hij beweert dat de oude Sumeriërs zeiden dat de Anunnaki afkomstig waren van een mythische planeet genaamd Nibiru .

Nibiru heeft volgens Sitchin een langgerekte baan van 3600 jaar. Toen Nibiru in de verte dichtbij de aarde was, besloten de Anunnaki de planeet ongeveer 450.000 jaar geleden te naderen en landden in Sumeria.

Lees ook:   De ark van Noach was een piramide-vorm!

Waarom kwam Anunnaki naar de aarde?
Ze hadden goud nodig om de atmosfeer op hun planeet te herstellen, maar omdat ze het niet zelf konden delven, creëerden ze een ras van wezens dat mensen werden genoemd om het werk voor hen te doen.

Sitchins boek verkocht miljoenen exemplaren en samen met zijn voorgangers, de Zwitserse auteur Erich von Danniken en de Russische auteur Immanuel Velikovsky, vormden ze het driemanschap van pseudo-historici die geloven dat oude teksten niet slechts mythologische verhalen zijn.

De drie mannen vertelden dat onder meer de oude Babylonische teksten wetenschappelijke tijdschriften waren. In plaats van de Anunnaki te zien als mythische goden uit de hemel, geloofden deze drie mannen dat de Anunnaki buitenaardse wezens waren.

Mensen werden daarom gedwongen om buitenaardse leraren te dienen die de minerale rijkdom van de aarde nodig hadden om hun beschaving in stand te houden.

Vooraanstaande wetenschappers en historici verwerpen de ideeën van Sitchin en zijn collega’s ronduit. Oude Babylonische verhalen zijn precies dat: verhalen geschreven door oude volkeren die hun wereld probeerden uit te leggen op een manier die voor hen logisch was.

Moderne wetenschap en collectieve menselijke kennis zijn sindsdien gevorderd om overstromingen, astronomie, dieren en tal van andere concepten te verklaren die ooit werden beschouwd als het werk van bovennatuurlijke goden.

Over één ding bestaat geen twijfel: de oude Babyloniërs waren geavanceerder dan in het verleden werd aangenomen.

Een in 2015 vertaalde kleitablet laat zien dat astronomen in totaal 1.400 jaar eerder dan de Europeanen uiterst nauwkeurige wiskundige berekeningen maakten voor de baan van Jupiter.

Lees ook:   Zo oud en zo mooi!

De Babyloniërs zouden 1000 jaar eerder ook trigonometrie hebben gecreëerd dan de oude Grieken. Betekent dit dat de oude Sumeriërs buitenlandse bezoekers hadden die hen geavanceerde wetenschap en wiskunde leerden?

Hadden oude beschavingen toegang tot krachtige computers of technologische hulpmiddelen waarmee ze complexe berekeningen konden uitvoeren?

Niemand weet wat de oude Sumeriërs dachten toen ze over de Anunnaki schreven.

Historici hekelen buitenaardse theoretici en zij geloven op hun beurt dat er geen enkele manier is waarop oude menselijke beschavingen complexe wiskunde hadden kunnen kennen zonder de hulp van meer geavanceerde wezens.

De aanhoudende vragen en mysteries over de Anunnaki hebben misschien niets te maken met buitenaardse wezens, maar om meer te weten te komen, moeten archeologen meer geschriften uit die periode vinden.

 

https://infinityexplorers.com/the-anunnaki-conspiracy-the-secret-plan-of-the-gods

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!