web analytics

De geschiedenis van de Anunnaki: The 14 Tablets of Enki

De geschiedenis van de Anunnaki: The 14 Tablets of Enki

Ancient Lost Civilization Out Of Place Artifacts and Anunnaki Ancient Astronaut Aliens as the origins of Civilization

Er wordt aangenomen dat ongeveer 445.000 jaar geleden oude astronauten van een andere planeet in de kosmos naar de aarde kwamen op zoek naar goud. In de veertien tabletten van Enki (een van de oude Annunaki Gods) wordt de geschiedenis van de Anunnaki in detail uitgelegd. De tablets bieden ook inzicht in de oorsprong van ‘leven’ en hoe beschaving op aarde is ontstaan.

Deze ‘oude astronauten’ landden neer in een van de zeeën van de aarde en vestigden Eridu, ‘Home in the Faraway’.

Volgens de vertalingen van auteur en onderzoeker Zecharia Sitchin, breidde de aanvankelijke verkenningsmissie zich uit tot een volwaardige missie waar de zogenaamde Anunnaki operatieve centra op aarde, de maan en zelfs Mars vestigden.

Uiteindelijk hadden de Anunnaki een tekort aan mankracht, dus gebruikten ze genetische manipulatie om primitieve arbeiders te vormen, ook wel Homo sapiens genoemd.

Genesis 1:26 En God zei: Laten wij de mens maken naar ons beeld, naar onze gelijkenis; en laten zij heersen over de vis van de zee …

Als we vandaag over de Anunnaki spreken, is er veel scepsis aanwezig en velen verwerpen het idee dat oude ruimtevaart astronauten die de Anunnaki worden genoemd duizenden jaren geleden op aarde zijn geraakt voordat ze geschiedenis schreven.


Talloze wetenschappers en theologen beginnen echter te erkennen dat de bijbelse verhalen over de schepping, over Adam en Eva, de hof van Eden, de zondvloed, de toren van Babel, in feite het product zijn van oude teksten die duizenden jaren eerder in het oude Mesopotamië zijn neergeschreven door de oude Sumeriërs.

(En wij maar denken dat ze achterlijk waren…integendeel!!!!!!!! Ze waren toen nog slimmer dan wij nu wat een afgang ergens…snap het wel! 😉 )

De oude Sumeriërs daarentegen beweren dat zij hun kennis van gebeurtenissen uit het verleden hebben verkregen uit de leringen en geschriften van de Anunnaki (‘zij die van de hemel naar de aarde kwamen’).

De eerste tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 1.1 – Deze tablet legt uit wat voor ons een atoomoorlog op aarde lijkt te zijn tussen de Anunnaki. De kwaadaardige wind waarover gesproken wordt lijkt een radioactieve wolk te zijn die iedereen op zijn pad, goden en de mensheid doodt. Een heel interessant onderdeel is dat het het ergste is dat er sinds de zondvloed (overstroming) gebeurt.

Hoofdstuk 1.2 – Deze tablet spreekt lang geleden over de thuisplaneet Nibiru van de Anunnaki. Ze lijken te denken dat ze tot leven zijn gekomen door wat onze evolutionisten geloven als oersoep. Hoewel we weten dat het niet kan gebeuren, denken ze dat het kan. Het vermeldt de dikke atmosfeer en de vegetatie van de planeten. Het draait rond de zon met de warme en koude periodes. Tijdens de koude periodes houdt de inwendige hitte van de planeten Nibiru warm. Geschillen begonnen die eindigden in het gebruik van wat wij atoombommen beschouwen. Het verwoestte hun planeet. Toen werd vrede gesloten en werd een koningschap opgericht voor de hele planeet (One World Government).

Hoofdstuk 1.3 – Deze tablet vertelt het geslacht van het koningschap op Nibiru. Het vertelt over de huwelijken van de koningen. ”O” trouwde zelfs met zijn broers dochter.

Hoofdstuk 1.4 – Deze tabletvideo lijkt erop dat de thuisplaneet van de Anunnaki problemen heeft met een probleem met  hun atmosfeer. De oplossing is om fijn verpoederd goud in de bovenste atmosfeer te plaatsen om een ​​reparatie uit te voeren. Deze beslissing was niet genomen totdat een gevecht onder hen eindigde in het doden van de koning. (Broer vermoordt broer zoals Kaïn en Abel=de bijbel dan toch niet aards?).

Hoofdstuk 1.5 – Deze tablet bevat de Anunnaki-raad die beslist dat de Anunnaki die de koning heeft gedood, waarvan hij een verre verwant is, de troon moet krijgen. Er wordt zelfs geen enkele straf overwogen voor het doden van de koning.

Hoofdstuk 1.6 – Deze tablet beschrijft hoe de koning de atmosfeer van planeten probeert te genezen door atoombommen in vulkanen tot ontploffing te brengen.(!!!!! Trump momenteel!) Het doet geen goed en de Anunnaki zijn ontevreden. De volgende persoon in de rij voor de troon daagt de koning uit en verslaat hem in een worstelwedstrijd. De koning ontsnapt aan de Anunnaki door in een ruimteschip te springen en richting de aarde te gaan. (Het is bijna als het neerhalen van satan).

De tweede tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 2.1 – Deze tablet vertelt over de verslagen koningen die uit Nibiru ontsnappen met het plan om naar de met sneeuw bedekte aarde te gaan. Het ruimteschip dat hij nam had atoombommen en zijn plan was om een ​​pad door de asteroïdengordel te blazen, waardoor de Anunnaki niet naar de aarde kon gaan.

Hoofdstuk 2.2 – Beschrijft de verslagen aankomst van de verslagen koningen op aarde.

Hoofdstuk 2.3 – Deze tablet vertelt de eerste dagen van de verslagen koningen en de lucht, fruit en vissen goed te bevinden. Vond ook sporen van het goud die de Nibiru-planeet nodig heeft voor het herstel van de atmosfeer. Hij roept de nieuwe koning van Nibiru en wil een deal sluiten.

De derde tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 3.1 – Deze tablet vertelt over de pogingen van de verslagen koningen om de nieuwe koning om te kopen met zijn kennis van het goud op aarde en om zijn koningschap te herstellen.

Hoofdstuk 3.2 – Dit gedeelte eindigt met onderhandelingen. Een team zal naar de aarde worden gestuurd om te kijken of er goud is. Als er goud is, zal de verslagen koning nog een worstelwedstrijd hebben met de nieuwe koning om de troon.

Hoofdstuk 3.3 -De volgende tabletvideo laat de Anunnaki naar de aarde reizen. Ze stoppen even op Mars voor water. Hun ruimteschip vaart blijkbaar ook op water. Daarna gaan ze naar de aarde en landen daar.

Hoofdstuk 3.4 – Dit gedeelte vertelt over de eerste 6 dagen op aarde van het geavanceerde team van Anunnaki. Genoeg eten, water, vissen en dieren.

Hoofdstuk 3.5 – In dit gedeelte wordt de Anunnaki-teamleider beschreven die de zevende dag als rustdag verklaart. Metalen werden verwerkt uit de wateren. De dag, maand, jaar kregen hun namen.

Hoofdstuk 3.6 – Dit gedeelte van de tablet vertelt over het zoeken en vinden van goud, maar niet in grote hoeveelheden. De resterende atoombommen op het verslagen ruimteschip van de koningen werden uit het ruimteschip gehaald en verborgen in een grot. Ze mogen niet opnieuw worden gebruikt om een ​​weg door de asteroïdengordel te banen. Een Anunnaki-teamlid verlaat de aarde om de eerste voorraden goud naar Nibiru te brengen.

De vierde tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 4.1 – Deze tablet begint met het ruimteschip dat met de eerste voorraden  met goud aankomt. Woord werd ontvangen van de aarde, de grotere goudafzettingen zijn ondergronds. Een hooggeplaatste Anunnaki kreeg de leiding over de operaties op aarde. Hij verliet Nibiru en kwam op aarde aan.

Hoofdstuk 4.2 – In dit gedeelte van de tablet komt de nieuwe koning op Nibiru naar de aarde om zelf te kijken waar het goud ondergronds is. Er wordt een plan ontwikkeld om te zien wie van zijn zonen terug zal gaan naar Nibiru en welke zal blijven om operaties op aarde uit te voeren. Dit moet worden gedaan vanwege rivaliteit tussen zijn twee zonen en omdat beide in aanmerking komen voor het volgende koningschap.

Hoofdstuk 4.3 – In dit deel trekken de nieuwe koning en zijn twee zonen veel door het land om te zien welke taken ze zullen uitvoeren. Wanneer beslissingen worden aangekondigd, herhaalt de verslagen koning zijn zaak voor de tweede worstelwedstrijd voor de troon. De worstelwedstrijd eindigt met de nieuwe koning die de reeds verslagen koning opnieuw verslaat. Na het einde van de wedstrijd bijt de verslagen koning de penis van de nieuwe koning af en slikt deze in. Hij wordt vastgebonden. Terwijl de nieuwe koning geneest, zwelt de buik van de verslagen koning op vanuit het sperma van de koningenpenis. Een rechtbank komt bijeen en beslist wat te doen met de verslagen koning. De nieuwe zoon van de koning wil hem vermoorden.

REVELATIONS: Jesus was an Alien or Possibly a Hybrid Anunnaki?

Hoofdstuk 4.4 – In dit gedeelte van de tablet besluit de nieuwe koning de verslagen koning, die naar verwachting zal sterven door het inslikken van de nieuwe koning zijn penis, op hem mars (Waar men dus ook woonde) in ballingschap te plaatsen terwijl hij sterft. De nieuwe koning keert terug naar Nibiru en vertelt over alles wat er is gebeurd en over de plannen om het goud op aarde te oogsten. De plannen omvatten het maken van relaisstations van Mars en mogelijk de maan. De aarde wordt opnieuw aangeduid als Eden. (Hof van Eden is dus de aarde)

Hoofdstuk 4.5 – Dit deel beschrijft de bouw van specifieke grondverzetapparatuur, ruimteschepen en raketten op Nibiru voor gebruik op aarde. De kortere cycli van de aarde en de atmosfeer beïnvloeden de Anunnaki. Een groep van meer Anunnaki, waaronder enkele vrouwen met helende vaardigheden, verlaten Nibiru richting  de aarde. Ze stoppen op Mars om te kijken of de verslagen koning is gestorven en om daar een estafette-station te starten. De rest van de groep gaat door naar de aarde.

De vijfde tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 5.1 – Deze tablet begint met de laatste groep die op aarde arriveert. De zoon die het bevel heeft gekregen om de goudoogst te ondersteunen begroet zijn zus, die een van de genezers is. Ze vliegen naar de woonkamers van de koningen die hij op een berg heeft gebouwd. Ze drukken liefde voor elkaar uit en bespreken hun zoon op Nibiru die naar de aarde willen komen (dit is broer en zus). Ze vliegen terug naar Eden en hij vliegt haar rond en vertelt haar over zijn plannen. Er komen steeds meer Anunnaki uit Nibiru.

Hoofdstuk 5.2 – Er zijn nu 300 Anunnaki op Mars (!!!) en 600 op aarde. Dit deel van de tablet is meer van dezelfde onwetende beslissingen en immoraliteit door sommige van de Anunnaki. De dochter van de koning die de liefde met de zoon van de koning bedrijft, wordt door de koning aan de andere zoon van de koning beloofd. Als blijkt dat de andere zoon en dochter samen hebben geslapen, is het de dochter verboden met iemand te trouwen. De koningenzoon die de liefde met zijn zuster bedreef, verkracht een jonge vrouwelijke genezer, die onder het bevel staat van de zuster met wie hij slaapt. De aanstootgevende koningenzoon wordt verbannen naar een dorre plaats op aarde, maar de Anunnaki die hem naar zijn ballingschap brengt, brengt hem doelbewust naar een plaats waar de zeven atoombommen die van het verslagen koningsruimteschip zijn afgenomen, en die in een grot zijn opgeslagen.

Hoofdstuk 5.3 – De verkrachte jonge vrouwelijke genezer wordt voor de zeven rechters gebracht en ze vertelt hen dat ze zwanger is. Ze vragen haar of ze de zoon van de koning die haar heeft verkracht als echtgenoot zal nemen. Ze zegt dat ze het zal doen. De verbannen koningszoon wordt teruggebracht naar Eden(de aarde). De andere koningszoon die de leiding heeft over het goud uit de ondergrondse, woont in dat deel van de aarde. Zijn vader, de koning, had hem zijn dochter in het huwelijk beloofd, maar verbood haar in plaats daarvan uit het huwelijk toen de koning ontdekte dat zij en zijn andere zoon samen sliepen. Nu vraagt ​​de koningszoon die verantwoordelijk is voor het goud om haar te vergezellen in zijn woning. Hij en zijn halfzus hebben een pasgeboren dochter. Hij wilde een zoon. Ze heeft nog een dochter. Hij schreeuwt dat hij een zoon wil, maar zij vervloekt hem (werkelijke vloek). Hij heeft nu vreselijke gezondheidsproblemen. Alleen bij vloeken om weg te blijven van haar vagina geeft ze hem verlichting van haar vloek. Ze keert terug naar Eden. Hij roept zijn vrouw en kind op Nibiru op om naar de aarde te komen. Hij heeft vijf zonen bij zijn vrouw en andere Anunnaki-vrouwen.

De andere zoon van de koning verkrachtte, nadat hij afscheid had genomen van zijn zus, een jonge genezeres en trouwde later met haar. Nu roepen hij en de zus van wie hij houdt hun zoon van Nibiru naar de aarde. Maar hij is getrouwd en heeft een zoon van zijn vrouw.

Dit leidde tot rivaliteit tussen de koningen twee zonen op aarde. En het leidt uiteindelijk tot oorlog.

The truth is the Babili/Babylon (Babili located in... - #Babili #BabiliBabylon #located #map #truth

Het goud komt uiteindelijk op Nibiru terecht en wordt tot een fijnstof gemaakt, dat in de atmosfeer wordt geplaatst. De atmosfeer geneest langzaam. Er zijn nu vijf Anunnaki-steden op aarde.

De Igigi beginnen te klagen over de werkdruk. De Igigi op Mars klagen het meest. (Op mars bevonden zich dus een ras menselijke wezens? Die ook al slaaf werkten voor de Anunnaki…Of waren het helpers, of beter gezegd in onze moderne tijd, medewerkers! Het verklaart wel de beelden etc die men vindt op mars want ook daar woonden zij dus ooit) De commandant van mars wordt naar de aarde gebracht om hem de werking daar te laten zien.

Hoofdstuk 5.4 – De commandant van Mars laat de werking op aarde zien. Hij wil in het geheim de koning zijn, dus steelt hij de tabletten (stenen tassen – waren het soms pc’s-tabletten? Zijn de tabletten opgeladen met informatie zoals de bergkristal die men ooit kon opladen met informatie?) van bestemmingen (onbekend hun ware reikwijdte en macht) van Eden. Hij gelooft dat hij niet kan worden verslagen terwijl hij de- tabletten van het lot- heeft, maar hij wordt verslagen en ter dood veroordeeld. Hij stierf in de vijfentwintigste shar (een shar wordt verondersteld 3600 aardjaren te zijn, de lengte van een Nibiru-baan rond de zon). Vijfentwintig shars zouden zijn executie plaatsen op ongeveer 90.000 jaar, nadat de Anunnaki naar de aarde kwam. De Anunnaki-leiders van de aarde bedenken een plan om het goud op aarde te verfijnen en alleen geraffineerd goud naar Nibiru te brengen. Dat laat ruimte op het vaartuig voor Igigi om naar Nibiru te reizen voor rust. De koning is het daarmee eens.

Hoofdstuk 5.5 – De koningszoon die verantwoordelijk is voor de mijnbouw richt zijn aandacht nu op het leven en de dieren op aarde en hoe het verschilt van Nibiru. Vermeld zijn de dieren in de hoge bomen die hun voorpoten als handen gebruiken. Andere wezens werden gezien in hoog gras die rechtop liep (hominoïden). De Igigi in de mijnen rebelleren. De koningen, twee zonen en anderen bedenken een plan om de rebellerende Anunnaki terug te sturen naar Nibiru en ze te vervangen door nieuwe Anunnaki-arbeiders. Ze besluiten ook om een ”​​Lulu” te maken. Een ”primitieve werker”(slaaf).

De zesde tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 6.1 – Er is veel discussie over het creëren van een primitief arbeidersslavenras van wezens. Een van de zonen van de koning verklaart dat de ‘vader van alle begin’ de enige scheppingskracht heeft. De andere koningszoon die dit streven promoot, zegt dat het wezen al bestaat en dat ze geen slaven zouden zijn, maar helpers. Natuurlijk klinkt dit als een modern verzinsel van een leugen. De andere zoon van de koning zegt dat het tegen de regels van planeet tot planeet is. De zoon van de andere koning verklaart dat het tegen de regels was om zelfs naar de aarde te komen. Na veel debat beval de koning dat de primitieve slaaf zou worden geschapen.

Lees ook:   Misconceptions about the Bible

Hoofdstuk 6.2 – Hoe meer ik dit heb onderzocht, hoe meer ik heb geloofd dat de Anunnaki, vooral de koningszoon die de mijnbouw leidde, de mythische wezens van weleer hadden geschapen. De dieren zoals draken, centauren, zeemeerminnen, eenhoorns, enz. In dit gedeelte van de tablet staat dat ze delen van de achterkant van het ene dier hebben genomen en gecombineerd met de voorkant van een ander. Met andere woorden, ze hadden geëxperimenteerd met DNA. De zoon van deze koning had schepsels uit DNA gemaakt en de regels geschonden voordat de argumenten zelfs begonnen met het creëren van een primitieve werker. Gegeven het recht van de koning om door te gaan, probeerden ze het en probeerden ze het DNA van de tweebenige schepsels (hominoïden) met die van hen te mengen en in de baarmoeder van de tweebenige vrouwelijke schepsels te plaatsen. Er waren veel opvattingen, maar de resultaten waren niet goed. Veel wezens zijn gemaakt met misvormingen. Verklaart fabels en mythologische wezens ze hebben dus echt bestaan ooit! Amazing fact.

Hoofdstuk 6.3 – Alle pogingen mislukten, maar uiteindelijk besloten ze niet opnieuw een vrouw met twee benen op aarde te impregneren, maar een Anunnaki-vrouw. De Anunnaki-vrouw die de DNA-splitsing had uitgevoerd, besloot zelf te worden geïmpregneerd. Ze werd zwanger en baarde een  kind. Ze noemde hem Adam. Toen besloten ze de jonge vrouwelijke Anunnaki-genezers uit Nibiru te vragen of ze geïmpregneerd zouden worden. Zeven vrouwen stapten naar voren.

Hoofdstuk 6.4 – De zeven vrouwelijke genezers van Anunnaki waren geïmpregneerd met een combinatie van het tweebenige vrouwelijke schepsel van de aarde (hominoïde) en Adam. De zeven baarden zeven mannelijke kinderen. Toen ze het probleem van de eis aan Anunnaki-vrouwen beseften, besloten ze vrouwelijke kinderen te maken en zich te laten voortplanten. De vrouw van een Anunnaki werd gevraagd en toestemming gegeven om te impregneren. De geboorte was niet normaal, maar het vrouwelijke kind was goed.

Hoofdstuk 6.5 – Er zijn nog zeven vrouwen gemaakt voor de zeven mannen. Adam en Eva worden verplaatst naar Eden (de belangrijkste Annunaki-stad) en de zeven mannen en vrouwen worden in kooien tussen de bomen geplaatst. (zoveel voor het niet als slaven zijn). De tijd voor hen om zich voort te planten is gekomen en gegaan. Geen opvattingen. Een deel van het DNA wordt afgenomen van de koningszoon en de vrouw die het DNA specieerde en in Adam en Eva werd geplaatst. Adam en Eva worden dan achtergelaten om in Eden rond  te dwalen zoals zij willen.

Hoofdstuk 6.6 – In dit gedeelte van de tablet merkt de koningenzoon over Eden dat de Adam en Eva bladeren bij zich hebben. Hij is van streek en roept de andere koningszoon op die deel uitmaakte van de schepping om het uit te leggen. Hij roept op zijn beurt zijn handlangers in de schepping op. Ze verklaren allemaal over het ontbrekende DNA, waardoor de zoon die de leiding heeft over Eden nog meer van streek is. Hij had gewaarschuwd voor de dwaasheid. Een van degenen in de schepping spreekt zich uit en zegt dat het lange leven van Anunnaki niet aan hen, de mens  is gegeven. De zoon van Eden beveelt hen om hun creaties uit Eden te halen. Adam en Eva verlieten Eden niet omdat ze de vrucht van de verboden boom aten. Ze werden verdreven omdat de Anunnaki-wetenschappers hun het DNA gaven om zich voort te planten en de commandant van Eden gek was. Eva werd niet verleid. Niets daarvan was onder controle van Adam en Eva.

De zevende tablet van Lord Enki

Hoofdstuk 7.1 – Adam en Eva worden in een afgesloten ruimte buiten de stad Eden geplaatst. Ze hadden veel kinderen. De Anunnaki hebben nu drie generaties op aarde. De Adams (mens)werken in de velden en mijnen. Het goud stroomt. De aarde warmt op. De sneeuw smelt. Vulkanen barsten uit en de grond trilt. De Igigi klagen op Mars (!!!)over harde wind en stofstormen. De asteroïdengordel is in beroering. Op aarde valt zwavel. Het lijkt erop dat Nibiru op de een of andere manier voorbij is gekomen en veel problemen in de lucht heeft veroorzaakt. Een grote asteroïde raakte de maan.

Hoofdstuk 7.2 – In dit gedeelte overwegen ze het relaisstation op Mars te verlaten. Het zijn nu 80 shars of 288.000 aardse jaren op aarde geweest. Merk op dat de Anunnaki-mensen die 288.000 jaar geleden voor het eerst op aarde kwamen nog steeds in leven zijn.(!!!! Bizar) Anunnaki gaan naar de maan en bestuderen veel dingen. De drie wegen van de hemel. De twaalf sterrenbeelden, enz.

Hoofdstuk 7.3 – Omdat het Mars-relais zou worden verlaten, moest een nieuwe ruimteschiphaven op aarde worden gecreëerd voor direct transport van het goud naar Nibiru. De koning komt naar de aarde om de nieuw gecreëerde ruimtepoort te zien.

Tanrıların Çantaları

Hoofdstuk 7.4 – De verdeling begint opnieuw tussen de zonen van de koningen en hun nakomelingen. De primitieve werkers (Adams en Eva, worden buiten de stad Eden gevangen genomen en naar de stad gebracht. Ze krijgen klusjes te doen. In die dagen werden granen en schapen(! Zijn schapen en granen buitenaards) niet naar de aarde gebracht. De koningszoon die de mensheid heeft geschapen heeft een nieuw schema, maar hij merkt dat de mens achteruitgaat.

Hoofdstuk 7.5 – De koningszoon die Adam en Eva schiep, observeerde de Adam en Eva. Op een dag bespioneerde hij verschillende jonge Eva’s(= menselijke vrouwen blijkbaar) en besloot ze te impregneren met zijn sperma. Ze zijn bevallen. Het is nu de negentig seconden shar, 331.200 jaar, sinds de Anunnaki zijn op aarde geweest. De zoon van de koning is opgetogen over de geboortes en zegt dat hij een geciviliseerde man heeft geschapen. Hij wil dat dit een geheim is. Hij vertelt zijn vizier om de twee kinderen in zijn huis te bewaren in het geheim en te zeggen dat ze in biezen manden in het riet zijn gevonden.(Mozes) De zoon van de koning en zijn vrouw hebben hen grootgebracht. De zoon van de koningen gaf ze heel misleidend door, niet als zijn nageslacht, als een nieuwe, intelligentere generatie van Adam en Eva. Hij roept op dat granen en ooien naar de aarde worden gebracht, zodat ze de schapen kunnen hoeden en graan kunnen oogsten. Zodra de mannelijke en vrouwelijke kinderen zich voortplanten (bevallen van twee zonen Kaïn en Abel),

The Eight Tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 8.1 – Het ruimteschip om het mannetje op te halen arriveert. De zoon van de koning stuurt zijn andere nakomelingen mee om het mannetje te vergezellen. De zoon van de koning bedriegt het mannetje door hem te vertellen de dingen met een lange levensduur niet te eten of te drinken omdat het gif is en je zult sterven. Het vaartuig vertrekt en ze komen aan op Nibiru. De koning ziet voor het eerst zijn kleinkinderen en een aardbewoner.

Hoofdstuk 8.2 – Op Nibiru krijgt de aardbewoner het brood en elixer met een lange levensduur aangeboden. Hij eet of drinkt niet. De koning raakt beledigd en vraagt ​​hem waarom niet? Hij zegt dat hij zal sterven. Een van de kleinzonen van de koning geeft de koning een tablet die hem door zijn vader is gegeven, om zijn vader de koning te geven. De koning leest het en begrijpt dat het aardse mannetje het nageslacht van zijn zoon is. De zoon van de koning wil dat de aardbewoner terugkeert naar de aarde en dat het zijn lot is om op aarde te leven en te sterven. De echte reden dat de koningszoon niet wilde dat hij het voedsel met een lange levensduur at en dronk, was vanwege zorgen over toekomstige geschillen over het koningschap sinds hij zijn zoon was. De aardbewoner en een van de twee kleinzonen keren terug naar de aarde.

Hoofdstuk 8.3 – De tweelingzonen, Kaïn en Abel, worden getoond hoe waterkanalen te graven en graan te oogsten, terwijl de andere wordt geleerd schapen te hoeden en wol te spinnen. Bij de eerste oogst is er een feest en de twee tweeling-aardse mannen brengen hun offers aan de koning zijn twee zonen. Er wordt een feest gevierd. Later is Kaïn ongelukkig dat een van de zonen van de koning hem niet heeft geprezen voor zijn inspanningen. Kaïn begint  hierdoor te vechten en Abel wordt gedood.

Hoofdstuk 8.4 – Dit gedeelte van de tablet vertelt het verhaal van gebeurtenissen na de moord. Kaïn is verbannen.

Hoofdstuk 8.5 – Deze tablet beschrijft de leer aan de aardse nakomelingen van de koningszoon. Het vermeldt ook andere leringen aan andere nakomelingen. De aanbidding van de Anunnaki is gecreëerd. Dit was in de achtennegentig shar, of 352.800 jaar geleden dat de Annunaki op aarde landde. In de honderdvierde shar, of 374.400 aardse jaren, hebben de koningschap afkomst op aarde enkele generaties later nog steeds baby’s met hun halfzussen.

Hoofdstuk 8.6 – Dit tabletgedeelte vertelt het verhaal van het einde van het leven van het eerste aardse mannetje welke de zoon van de koning met een Eva(aardse dna Annunaki vrouw) had gemaakt. Het aardse mannetje (vader van Kaïn en Abel) wordt ons verteld als zijnde Adam. Hij werd geboren in de drieënnegentigste shar (334.800) en hij stierf in de honderd achtste shar (388.800) waardoor hij 54.000 aardjaren oud was toen hij stierf. Op dit moment huwen de Anunnaki en aardse mensen met elkaar.

De negende tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 9.1 – Op dit moment huwen de Anunnaki en aardse mensen met elkaar. Er zijn ontberingen op aarde en Mars door de zonnevlam. Een zoon van de koning wil met een aardse vrouw trouwen. Er is een bezwaar. Het debat gaat over de verklaring dat de afkomst van het koningschap met halfzussen een gewoonte is. Het probleem met het huwelijk is de afkomst van het koningschap. Als het koningschapsgeslacht een aardse vrouw huwt, zou de koning op Nibiru uiteindelijk een aardbewoner worden. De koning bepaalt dat als de mannelijke zoon van de koningen een aardling trouwt, hij niet naar Nibiru kan terugkeren en zijn prinsstatus is geëindigd. De koningszoon die commandant van de aarde is, verklaart ook dat hij en zijn nieuwe vrouw niet in Eden (op aarde) kunnen blijven. De mannelijke zoon van de koning trouwt met een aardse vrouw.

Hoofdstuk 9.2 – Tweehonderd van de Igigi uit Mars kwamen naar de bruiloft. Zonder medeweten van de leiders van Eden, hadden de tweehonderd Igigi van

The Lanzhou Stone is imbedded with a screw-threaded metal bar and is suspected of being from outer space. Mr. Zhilin Wang found this stone on a field research trip to the Mazong Mountain area located on the border of Gansu and Xijiang provinces.Mars besloten aardse vrouwen te ontvoeren om hun vrouw te worden (Wederom vermenging van rassen). Na de bruiloft begingen ze deze daad. De commandant van de aarde, die altijd tegen de schepping van de mensheid is geweest, is bedroefd dat zij hun oorspronkelijke missie hebben vernietigd. Ooit een heilige missie, is nu de ene slechte daad na de andere. Nu zal de aarde worden overspoeld door de mensheid. De mannelijke zonen van de koningen, zonen die net waren getrouwd, werden in principe verbannen naar een ander land aan zee. Daar nodigde hij de Igigi uit die aardse vrouwen had genomen. De koningszoon die de mensheid heeft geschapen, is gek op een getrouwde aardse vrouw. Hij vraagt ​​zijn zoon die met een aardse vrouw trouwt die in het nieuwe land woont, te vragen dat de echtgenoot van de aardse vrouw daarheen wordt overgebracht. De koningszoon Enlil (Koning David?) die de mensheid heeft geschapen, bezoekt nu vaak het nieuwe land en waakt en verleidt de vrouw (bijbelverhaal over David en Bathseba).

Hoofdstuk 9.3 – Bathsheba wordt zwanger en krijgt een kind. De eerste wit-lichaam met blond haar, blauwe ogen. Geboren in de honderdste en tiende deel, of 396.000 aardjaren na de komst van de Anunnaki. Er zijn plagen en honger op aarde. De Earth Commander voelt dat de Earth Missie pervers is geworden en heeft een hekel aan de aardse mensheid. Het geschreeuw van de aardbewoners is luid geworden. Zozeer dat de aardecommandant niet kan slapen. Eén Anunnaki wilde de aardbewoners de kunst van het genezen leren. De commandant van Earth Anunnaki zei nee. Water zou niet uit de bronnen komen waar de aardbewoners woonden. Vegetatie groeide niet. De commandant van de aarde verbood elke lering of hulp aan de aardbewoners. hij wilde de aardbewoners laten vergaan. Gedurende een shar (3600 jaar) aten de aardbewoners grassen. Dit gaat ongeveer vijf shars door. Er zijn zwarte vlekken op de zon. De savants op Nibiru vertellen over de planeten die bewegen tijdens het volgende voorbijgaan van de zon door NIbiru.

Hoofdstuk 9.4 – De savants op Nibiru vertellen dat de gletsjers van de aarde smelten en dat ze hun houvast zullen verliezen. Het glijden van de gletsjers zal een grote golf produceren die het land zal overstromen. De aarde zal overweldigd worden. De koning op Nibiru vertelt op Mars en de aarde om zich voor te bereiden op de evacuatie. Een hoofdbewaarder komt naar de aarde met een boodschap van de koning. Hij informeert hen dat de terugkeer van Anunnaki naar Nibiru getroffen is geraakt door gewend te raken aan aardcycli en niet in staat is zich weer aan te passen aan de langere cycli van Nibiru. Ze sterven nu sneller. Een van de koningszonen wist hiervan, maar de andere koningszoon, die de commandant van de aarde is, is boos. Hij is boos dat de aardbewoners werden, zoals zij en zij werden als aardbewoners. Hij voelt dat ze op de planeet Aarde gevangen zitten en dat zij ooit meesters waren, nu zijn ze als slaven. De savant vertelt hen dat ze op aarde moeten blijven. Ze moeten in ruimteschepen naar boven gaan om de ramp te wachten. De andere Anunnaki moeten de keuze krijgen om terug te keren of de ramp af te wachten. De Anunnaki die met Aardse-vrouwen trouwden, moeten kiezen tussen hun vrouw en vertrek. —Deze tablet houdt in dat de zondvloed een natuurlijke gebeurtenis is.— In de bijbel belooft God de mensheid niet opnieuw te laten vernietigen door overstromingen. De Anunnaki worden verzameld en verteld over het gebeuren en hun keuzes. Elkeen besluit om te blijven, of te vertrekken.

Hoofdstuk 9.5 – De Anunnaki hebben hun keuzes gemaakt. Daarna informeren zij naar het lot van de mensheid. De commandant van de aarde verklaart dat ze zullen vergaan. De Anunnaki roepen terug dat ze niet mogen sterven. De commandant van de aarde waarschuwt zijn broer, die hen (de aardse mensen) in de eerste plaats tegen zijn wensen heeft gemaakt. Dat dit achter zijn rug omging en zijn eigen creatie verstoorde. De aardecommandant laat elke Anunnaki een eed afleggen. Opdrachten voor voorbereidingen worden gegeven. Ruimtevaartuigen zijn toegewezen. De koningszoon die de mensheid heeft geschapen, gaat weer achter zijn broer aan en besluit het DNA van de dieren te verzamelen. (!!! Dus toch!) Het gerommel van de aarde groeit.

Lees ook:   Website het Achterhuis online

Found an ancient artifact

De tiende tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 10.1 – Deze tablet vertelt over de zoon van de koning, die aardbewoners creëerde en een droom ontving die hem vertelde Noach te informeren over de komende waterramp. Noah moet een stevige boot bouwen om zijn gezin te redden in de komende overstroming.

Hoofdstuk 10.2 – Noah misleidde de mensen om hem te helpen een stevige boot te bouwen. De zesde dag arriveerde de navigator met een doos dierlijk DNA. De tijd van de vloed was de honderdtwintig shars (432.000 jaar). Noach was tien shars (36.000 jaar) oud. De zondvloed was een combinatie van golf en regen. Ik neem aan dat de golf uit de losgeraakte zuidelijke poolijskap kwam en het regende ook vele dagen. Dit alles kwam tot stand door Nibiru, in zijn baan, vlak langs de aarde passerend.

Hoofdstuk 10.3 – Dit gedeelte van de tablet vertelt over de overstroming en de vestiging van Noach’s boot op de berg naast Ararat. De Anunnaki komen terug naar de aarde. De commandant van de aarde vindt Noah en is klaar om zijn broer Enlil te vermoorden vanwege zijn bedrog. Als alles is uitgelegd, is hij gekalmeerd. Het enige dat nog niet is begraven zijn hun steden, is het landingsplatform voor het ruimtevaartuig.

Hoofdstuk 10.4 – Bij de terugkeer van de Anunnaki naar de aarde zien ze totale verwoesting. Mars heeft zijn atmosfeer verloren en het water is opgedroogd. Op aarde organiseren de Anunnaki klusjes om te herbouwen.

Hoofdstuk 10.5 – Nibiru is beschadigd door de aantrekking van Mars en de aarde. De atmosfeer op Nibiru is ook beschadigd. Nibiru heeft meer goud van de aarde nodig. De aarde vertelt de koning dat er geen goud kan worden gedolven. De mijnen zijn verdwenen. Maar een Anunnaki die  de oceaan onderzoekt, vindt goudklompjes op de grond liggen. Hij bemerkt ook dat sommige mensen van Kaïn het hebben overleefd. Er worden momenteel verbouwingen en voorbereidingen voor nieuwe landingsbanen gemaakt.

Hoofdstuk 10.6 – De plaats om ruimteschepen te laten landen heeft twee bergen nodig. Geen plaats was ideaal. Ze bouwen de piramides als bergen voor hun ruimtehaven.

Hoofdstuk 10.7 – In dit laatste deel van de tablet is de Anunnaki opnieuw egoïstisch en verlangt hij naar macht en titel. Ze verdelen de landen onder hen.

De elfde tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 11.1 – De komende shar (3.600 jaar) werd de vrede bewaard. Maar het is te mooi om het vol te houden. Een van de koningszonen had twee zonen. De ene woonde in land met zijn vader en de andere woonde bij de ruimtehaven. De zoon bij de ruimtehaven werd jaloers en hebzuchtig. Hij dacht dat zijn vader zijn land zou geven aan de zoon die bij hem woonde. Dus waren hij en zijn vrouw van plan de broer te vermoorden zodat hij het land zou erven. Ze gaven een feestje en toen zijn broer in slaap viel van de drank, legden ze hem in een kist en gooiden hem in de zee. Hij werd niet gevonden, totdat hij dood was. De verdrietige vrouw zwoer wraak en nam sperma van haar overleden echtgenoot en doordrenkte zichzelf hiermee. Ze voedde hierna een zoon op om wraak te nemen. De zoon groeide en werd opgeleid. Hij richtte een leger op. De dag kwam en deze zoon werd geraakt met een vergiftigde pijl.

WikiLeaks via Podesta Emails Contains Antarctica - Why It's Kept TOP SECRET - Antarctica Photo 2

Hoofdstuk 11.2 – In dit gedeelte van de tablet verslaat de zoon, de oom die zijn vader heeft vermoord. Hij was in zijn vaartuig op aarde gevallen. Hij is verblind en zijn testikels zijn verpletterd. De raad staat hem toe om te leven. De commandant van de aarde beseft dat dit de eerste keer was dat een aardling een leger oprichtte. Hij onderzoekt zijn positie van het hebben van ruimtepoorten (!!!) op plaatsen en op landen waar hij geen controle over heeft. Hij roept zijn drie zonen op en heeft een voor de andere Anunnaki onbekende haven ontwikkeld. Er is nog een liefdesbelang ontstaan. Deze keer is het tussen de afstammelingen van elk van de zonen van de koning. Alles behalve één ziet ernaar uit om vrede te brengen.

Hoofdstuk 11.3 – Als voorbereiding op de bruiloft is het de gewoonte dat een vrouwelijk familielid de bruid kleedt. Tijdens haar aankleding vertelt de bruid over haar plannen voor haar man. De plannen zijn zo grandioos dat het vrouwelijke familielid het aan de vader van de bruid vertelt. De vader is gealarmeerd en vreest dat de koningen van het geslacht van de andere zonen het voordeel zullen krijgen. Dus zijn plan is om zijn dochter te laten bevruchten door haar broer. Op deze manier blijft de afkomst van het koningschap in tact aan hun kant van de familie. Ik weet niet hoe hij zou weten dat de nakomelingen mannelijk zouden zijn. Nadat de broer zijn zus heeft geïmpregneerd, valt hij in slaap. Hij heeft een droom over de dood. Als hij wakker wordt, vertelt hij het aan zijn zus die denkt dat hij ervan wordt beschuldigd haar te hebben verkracht. Hij rent de stad uit en komt uit bij een waterval. De rotsen zijn glad en hij valt dood neer. Dit laatste deel is verwarrend. Het zou een bruid zijn die naar de plek snelt waar haar bruidegom lag. Ze wordt beschuldigd door haar zus dat ze wil worden geïmpregneerd door haar eigen broer. De adviseur van de bruidegoms zuster zou zijn dat de zuster haar met zestig plagen zou moeten vervloeken. De koningszoon die de mensheid heeft geschapen en ook de bruidegom-grootvader is, heeft twee bloedeloze afgezanten die niet door de doodstralen kunnen worden geschaad om de bruid op te halen. De adviseur van de bruidegoms zus schiet de twee afgezanten met een straal, maar dit heeft geen invloed op hen. De adviseur toont ze vervolgens aan het levenloze lichaam van de bruid die aan een paal hangt. De twee afgezanten richten een pulsar en emitter op haar, stoppen een plant van leven(!) in haar mond en besprenkelen haar lichaam met het water(! levenswater) van het leven.

Hasonlóságok: Ősi repülőszerkezetek (2.) ~ Fényörvény

Hoofdstuk 11.4 – Dit gedeelte verklaart een deel van de verwarring van het laatste gedeelte. De bruid was naar de onderwereld gegaan op zoek naar het lichaam van de bruidegom. De onderwereld was in vroeger tijden de plaats van dood. De twee afgezanten brengen haar weer tot leven en verlaten de onderwereld met het lichaam van de bruidegom. De bruid wil wraak en eist de dood van de vader van de bruidegom, ook al heeft hij haar broer niet vermoord. De bruid zoekt wraak door een oorlog te beginnen. Het eindigt met de vader van de bruidegom die zichzelf in een kamer van de piramide opsluit. Hij heeft zichzelf begraven en zal daar sterven als er niets wordt gedaan. Zijn vader maakt een deal waarbij hij zal worden verbannen en de afkomst van het koningschap zal opgeven.

Voor alles wat deze Anunnaki doen en gedaan hebben, lijkt dit oneerlijk. Maar de commandant van de aarde bespeelt de politiek en heeft de overhand gekregen. Zijn broer, door ouder te zijn, zou de volgende koning moeten zijn, maar door dit evenement zorgt de koningschap lijn er bijna voor dat het koningschap nooit de lijn van zijn broer zal zijn.

Hoofdstuk 11.5 – Dit gedeelte gaat over het redden van de vader uit het grafkamer en schade aangericht binnen de piramide aan de stenen, balken. De aardecommandant wijst ook landen toe. Dit roept een andere vraag op die hij heeft voor zijn vader de koning. De aardbewoners vermenigvuldigen zich sneller dan de Anunnaki. Hoe zorgen de Anunnaki ervoor dat de aardbewoners blijven gehoorzamen en dienen? De koning besluit nog een keer naar de aarde te komen.

Hoofdstuk 11.6 – Het ruimteschipbaken is verplaatst. De bruid wil nog steeds het land dat ze zou hebben gehad als het huwelijk was voltooid. Niets wordt haar gegeven.

Cult Of The Ancient Gods The Instanbul rocket ship ,currently located in the Istanbul Archaeology Museum in Turkey.

De twaalfde tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 12.1 – De koning besluit naar de aarde te komen. De wederopbouw gaat door, hoewel het sinds de overstroming twee keer geleden is geweest (7.200 jaar). Een heel merkwaardig iets wordt hier vermeld. Het “opgeheven oog dat de landen aftast, de opgeheven balk die alles doordringt”. Het doet me denken aan het alziende oog bovenop de piramide. Zoals op het dollarbiljet.

Hoofdstuk 12.2 – Dit is een zeer interessant gedeelte. De koning arriveert en iedereen heeft een groot feest met zang. De koning en zijn vrouw slapen dan enkele dagen en nachten. Op de zesde dag roept de koning de twee zonen en dochter op. Ze leggen de lay-out van de nieuwe gouden vondst en het spatieblok aan hem uit, enz. Dan praten ze over de afgezant die hij hen vóór de zondvloed stuurde. Degene die in een ruimteschip kwam en met hen sprak over de overstroming en hun levenscyclusverandering op aarde. Over hoe ze zouden sterven als ze terug zouden keren naar Nibiru. Dan verschijnt dezelfde afgezant aan een van de zonen in een telepathische droom. De koning verklaart dat hij geen afgezant heeft gestuurd. Ze zijn allemaal verbijsterd.

Hoofdstuk 12.3 – Veel veranderingen na het bezoek van de koningen. Sommigen reorganiseren de landen en een nieuwe benadering van de aardbewoners. Ze zouden in de steden worden vermengd met de Anunnaki. Ze kregen ook een eigen stad met hun eigen koning, benoemd door de commandant van de aarde. Een puntensysteem voor koningschap en gezag werd bedacht en gegeven. De bruid is nog steeds vol wraak en eist haar eigen land. Ze maakt een schema en stuurt het de grootvader (koningszoon) van haar overleden bruidegom. Hij heeft de leiding over iets dat M.E wordt genoemd. Ze maakt een plan om ze van hem te stelen. Ze arriveert schaars gekleed in zijn woonplaats en verleidt hem met lied en wijn. Tot nu toe valt hij voor het bedrog.

Hoofdstuk 12.4 – De bruid werd betrapt maar had de M.E niet bij zich. De commandant van de aarde lijkt zijn broer van de verantwoordelijkheid te hebben beroofd. De zoon van de broers, terug uit ballingschap, werd erg woedend. Hij eiste een eigen heilige stad. De oom van de aardcommandant zou hem er geen geven. Hij nam het op zich en verzamelde wat Igigi om hem te helpen. Ze gingen verder met het bouwen van de toren van Babel. ‘S Nachts vernietigden de bevelhebbers van de aarde het en verspreidden de mensen. Hij gaf vervolgens elke regio een andere taal en alfabet om te gebruiken. Stadskoningen kwamen en gingen. De mensen zongen liedjes over de bruid die nu de leiding had over de ME’s.

Ancient Egyptian Facial Proportions (how to create the perfect face)

Hoofdstuk 12.5 – De eens verbannen zoon van de zoon van de koning kreeg domein over een land dat zijn broer beheerde. Gedurende 650 aardse jaren maakten ze ruzie. De jongere broer vertrok uiteindelijk op aandringen van de zoon van de koning (zijn vader). Hij vertrok naar een nieuw land aan de overkant van de oceaan. Interessant genoeg werd de eens verbannen zoon -van de zoon van de koning (Enki, dus koning David en zijn kleinzoon dus, 😉 )  die de aardbewoners schiep), nu Ra genoemd (Ra werd in Egypte de zonnegod genoemd ). Ra vervangt nu het gezicht van de leeuw (Sfinx) naast de piramide door het gezicht van zijn zoon. Verwijzingen naar zijn jongere broer worden gewist. Er lijkt in Egypte een geschiedenis te bestaan ​​van dit soort vernietiging van de overblijfselen van oude koningen. De Anunnaki had een nauwkeurig systeem van tellen met 60. Ra vervangt het door tellen met 10s.

Hoofdstuk 12.6 – Dit gedeelte van de tablet begint met de vader zoo van koning David, die zijn zoon, -de kleinzoon van koning David,- Ra, enkele ME’s geeft. Hij gaf hem alle kennis, behalve hoe hij de doden kon doen herleven (Dat konden ze dus ook al!). Er is nu een derde regio gevestigd en de bruid krijgt er beheer over. De koningszoon, haar halfbroer of broer, die ze verleidde en die de ME van nu heeft gestolen, houdt de ME van haar weg, met wie ze haar land moet regeren. Haar land krijgt ook een geheel nieuwe taal. De derde regio kon niet communiceren vanwege de taal en voert er bijna oorlog tegen. Handel gebeurt niet vanwege taal. Het derde gebied bloeide niet vanwege deze barrière.

De dertiende tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 13.1 – Het derde gebied bloeide niet. De ”bruid” verwaarloosde haar regio. Andere regio’s werden haar niet gegeven. Het werd eindelijk van haar afgenomen. Ze werd achtervolgd door haar dode (half)broer. Ze bouwde een huis voor nachtelijk plezier. Ze verleidde mannen naar haar bed en doodde hen daarna. Gilgamesj is een koning en verlangt naar een lang leven. Hij probeert het, maar bereikt het niet en sterft.

Hoofdstuk 13.2 – Ra heeft last van het reilen en zeilen van de bruid. Hij is nu bezig met het bereiken van onsterfelijkheid. Hij instrueert mensen om goud te gaan zoeken. Ze vallen het land van zijn broers binnen en worden woedend. Ra wil de hele aarde regeren. De bruid reist en vindt een volk in een land dat ze leuk vindt. Aardbewoners leren de sterrenbeelden.

Hoofdstuk 13.3 – De aartsvijanden bereiden zich voor op oorlog. De bruid en Ra. De oorlog begint tussen de families van de twee koningszonen. De commandant van de aarde heeft een droom met dezelfde afgezant als waar zijn broers droomden.

Hoofdstuk 13.4 – De oorlogsvoortgang en de zoon van de koningszoon die aardbewoners schiep (Enki en dus Koning David zo blijkt uit dit verhaal), wint. (Dus de kleinzoon van koning David, of, de kleinzoon van Enki wint deze oorlog) Hij roept naar de commandant van de aarde en zijn volgelingen, dat hij de enige heerser is en dat ze zich moeten overgeven. Maar de commandant van de aarde heeft een voorsprong. Hij weet waar de terreurwapens verborgen zijn. Hij stuurt er twee om ze te laden en te gebruiken, maar zorgt ervoor dat de mensen geen schade oplopen.

Hoofdstuk 13.5 – De terreurwapens zijn ontketend. Het is 1.736 jaar geleden sinds de vloed. Alles is vernietigd door de Ra-krachten (straling en dus nucleaire oorlog) en volgers. Daarna waaide de wind een kwade donkere wolk die alles op zijn pad doodde.

Hoofdstuk 13.6 – Deze tablet is een voortzetting van de vorige tablet.

De veertiende tablet van Lord Enki
Hoofdstuk 14.1 – In deze laatste tablet heeft de koning twee zonen. Enki en Enlil vliegen rond en onderzoeken de schade door de terreurwapens. De twee broers praten en bespreken de betekenis ervan. Het koninkrijk dat RA zo graag wilde hebben, is nu een woestenij (woestijn?). De commandant van de aarde vertelt zijn broer dat wat Ra wilde, hij kan hebben. Wat hij zaaide, kan hij nu oogsten (het radioactieve land, de woestijn dus…). Wat betreft de commandant van de aarde, hij gaat westwaarts naar waar het gouden veld is om de oorspronkelijke missie te voltooien.

The Humor Train

https://www.goodreads.com/book/show/623381.The_Lost_Book_of_Enki

Gerelateerde artikelen

Back to top button