web analytics
...

Wetenschappers vinden sporen van enorme oeroude regenwouden op Antarctica

Antarctica was bedekt met enorme bossen waar het leven ongeveer 90 miljoen jaar geleden in grote mate bloeide.

207bd6a780ca27529ad257ffd2f18655 via Angel-WingsWetenschappers hebben bewijs gevonden van weelderige bossen waar het leven op Antarctica meer dan 90 miljoen jaar geleden bloeide .


Van alle continenten aan de oppervlakte van de planeet is er misschien geen zo mysterieus en mooi als Antarctica. Sinds onheuglijke tijden is het ijzige continent een woestijn waar het leven worstelt om te overleven. Hoewel veel experts hebben getheoretiseerd dat de dingen in het verre verleden anders waren op Antarctica, hebben we nooit echt geweten in hoeverre dit zo was.

De dingen zijn echter net veranderd: een groep experts heeft overtuigend bewijs gevonden dat Antarctica in het verre verleden, waar het leven miljoenen jaren bloeide, uitgestrekte bossen bedekten.

Ongeveer 90 miljoen jaar geleden, tijdens een periode die bekend staat als het Midden-Krijt , zorgden dichte concentraties van atmosferisch CO2 voor een warmere temperatuur op aarde, waardoor de poolijskappen smolten en de oceanen meer dan 170 meter boven het huidige niveau stegen.

Zoals je je kunt voorstellen, zag de wereld er toen heel anders uit dan nu. Maar hoe zit het met Antarctica? Hoe zag het bevroren continent er toen uit? Nu, dankzij een verbazingwekkende wetenschappelijke ontdekking, hebben we een antwoord.

Een oud Antarctisch regenwoudd8a6ec4d7715562a63b3339a4e6af56f via Angel-Wings

In 2017 boorden onderzoekers tijdens een expeditie aan boord van de RV Polarstern in de Amundsenzee het oppervlak onder de zeebodem van West-Antarctica, nabij Pine Island en de Thwaites- gletsjers. Dit was ongeveer 900 kilometer van de zuidpool.

Bron

Er bestaan dus gedachten over geoengineering waarbij de elite zelf het klimaat veranderen, zodat ze dat alles kunnen gaan onderzoeken, als het waar is, vinden zij schatten van grote waarde!

Lees ook:   Rutte, blijf weg op 4 mei!

En uiteraard ligt dat daar allemaal!

Ongerept alsnog.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button