web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Shaitan-laser

Vreemd artikel van jaren geleden

Ter wille van een ongekend experiment wordt in Europa een laser van monsterlijke kracht gebouwd. De kosten zijn passend: anderhalf miljard euro.Volgens door de Europese Commissie goedgekeurde plannen zou tegen 2017 een laser met ongekende kracht op aarde moeten worden gebouwd.

De beoogde locatie is Groot-Brittannië. In de tussentijd creëren wetenschappers onderzoeksprototypes van dit monster, dat, zoals ze beloven, in staat is door het weefsel van het universum te branden.

 In navolging van de Large Hadron Collider (LHC) heeft een superlaser genaamd ELI (Extreme Light Infrastructure Ultra-High Field Facility) tot doel de mysteries van het universum te ontrafelen. 

De LHC moet ons helpen begrijpen hoe het is ontstaan, en de ELI moet ons helpen begrijpen waaruit het bestaat. Zoals professor John Collier, wetenschappelijk directeur van het ELI-project en directeur van het lasercentrum (Central Laser Facility van het Rutherford Appleton Laboratory in Didcot, Oxfordshire), uitlegt, zal de kracht van het monster 200 petawatt bedragen.

 Dit is meer dan de aarde van de zon ontvangt. En honderdduizend keer meer dan onze hele beschaving produceert. En al deze monsterlijke kracht zal worden geconcentreerd in een ongelooflijk korte schotpuls die minder dan een biljoenste van een seconde duurt (10 tot de min 14e macht van een seconde – gedurende deze tijd slaagt het licht erin om fracties van een micron af te leggen).

Lees ook eens:  Exclusive Klaus Schwab Tell All interview!

 “Met de krachtigste laser op aarde kunnen we een volkomen onbekend gebied van de natuurkunde binnendringen”, zegt Collier. Het punt is dat het schot zo krachtig en compact zal zijn dat het door de ruimte-tijd heen kan branden. En maak in wezen een gat in dit weefsel van het universum, op zijn plaats wordt een leegte gevormd – een vacuüm. Volgens één theorie verschijnen in dit vacuüm – onvoorspelbaar, letterlijk uit het niets – allerlei ongrijpbare deeltjes. En daar – in een vacuüm – verdwijnen ze. Maar dankzij ELI lijken ze zichtbaar. En zelfs krijgen.

Er wordt verwacht dat de ELI-puls materie ook zal verdelen in materie en antimaterie, doorgangen naar andere dimensies zal openen, misschien zelfs donkere materie zal ‘verlichten’ en letterlijk zal laten zien hoe de atomen van materie zijn gestructureerd. Dit soort vooruitzichten zijn adembenemend. Ze zijn eng – ELI ziet er nog enger uit dan LHC. We hebben al met de botser geëxperimenteerd.

 En het leek alsof er niets bijzonders gebeurde. De door sommige alarmisten beloofde oerknal en de vorming van een zwart gat in de plaats van Zwitserland zijn in ieder geval niet gebeurd. Al heeft de LHC zijn volledige capaciteit nog niet bereikt. Wat kun je verwachten van gaten in het heelal? Wie weet? En natuurkundigen geven eerlijk toe dat ze niet precies kunnen voorspellen welke resultaten de komende experimenten zullen opleveren. Welke ongelooflijke verschijnselen zullen er ontstaan.

Lees ook eens:  Griep elk jaar!

 Sceptici herinneren zich: ze beloofden dat de LHC wetenschappers naar nieuwe natuurkunde zou leiden. Zal de meest brandende geheimen van het universum onthullen. Maar hij heeft het nog niet naar buiten gebracht. En hij heeft het niet geopend. Evenmin zorgde het voor de verovering van het legendarische Higgs-deeltje, waarvoor, zoals veel academici beweren, miljarden dollars zijn uitgegeven aan de constructie van de versneller – de Shaitan-donut, zoals deze soms wordt genoemd. Zal de Shaitan-laser de investering waard zijn? Niet bekend.

 Maar blijkbaar is de mensheid verplicht om van tijd tot tijd cyclopische projecten op zich te nemen, om niet lui te worden. Het is verplicht en stelt fantastische doelen voor zichzelf, zodat je tijdens het proces ernaartoe semi-fantastische problemen leert oplossen. ELI kan overigens ook praktische voordelen hebben. Als deze installatie in staat is ‘ruimte te scheuren’, dan is deze waarschijnlijk bruikbaar als wapen.

In staat om bijvoorbeeld enkele kwaadaardige buitenaardse wezens te ‘breken’ die de aarde met vijandige doeleinden naderen. Of stuur een asteroïde naar een andere dimensie en dreigt op onze planeet te botsen. Volgens plannen zullen ELI-prototypes – onderzoekslasers met een lager vermogen – in 2015 worden gelanceerd in Tsjechië, Hongarije en Roemenië.

Goh wat zijn ze aan het prutsen in deze wereld…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥