web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - GeloofGeschiedenis

De Nephilim (meervoud) zijn de nakomelingen van de ‘zonen van God’ en de ‘dochters der mensen’

De Nephilim (meervoud) zijn de nakomelingen van de ‘zonen van God’ (De zonen van God zijn de engelen) en de ‘dochters der mensen’ in Genesis 6: 4, of reuzen die Kanaän bewonen in Numeri 13:33. Een soortgelijk woord met verschillende klinkerklanken wordt in Ezechiël 32:27 gebruikt om te verwijzen naar dode Filistijnse krijgers.

In de Hebreeuwse Bijbel en verschillende niet-canonieke Joodse en vroeg-christelijke geschriften, betekent nephilim dat de gevallenen, een volk zijn, dat is geschapen(ontstaan) door kruising van de “zonen van God” en de “dochters van mensen”. Het woord nephilim is in sommige bijbels los vertaald als reuzen of titanen, en is in andere niet vertaald.

De uitdrukking “zonen van God” wordt soms in het Engels vertaald als “zonen van goden”. Het Hebreeuwse woord “Elohim” is een meervoudsvorm, maar wordt vaak gebruikt met enkele werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden (zoals in dit geval) wanneer de enkele betekenis traditioneel wordt begrepen.

De traditionele Joodse opvatting, afgeleid van het Boek van Henoch, is dat de vaders van de nephilim, de “zonen van God”, de Grigori waren (een klasse van gevallen engelen die ook de wachters worden genoemd); er is echter enige controverse op dit punt.

Sommige commentatoren suggereren dat de nephilim werden verondersteld te zijn verwekt door leden van een proto-Hebreeuws pantheon en een korte glimp vormen van de vroege Hebreeuwse religie, waarvan de meeste details later uit de Torah werden uitgegeven. Anderen, vooral sommige christenen, suggereren dat de “zonen van God” volledig menselijk waren. Er wordt soms gesuggereerd dat het bevrijden van de aarde van deze nephilim een ​​van Gods doelen was om de aarde in Noachs tijd te overstromen.

Ondanks de letterlijke tekst van de Bijbel en de traditionele interpretatie ervan, is het idee dat hemelse wezens gepaard met mensen controversieel, vooral onder christenen, die de leer van Jezus in het boek Mattheüs citeren dat engelen niet trouwen (ze halen het vers in vraag uit zijn context omdat Jezus zei dat de opgestane niet in de hemel trouwen, maar als de engelen zijn).

Lees ook eens:  Rhesus negatieven lijken minder snel oud

Anderen die het idee van engelen die met mensen paren  onaangenaam vinden, suggereren meer figuratieve interpretaties van de nephilim, zoals het idee dat zij de nakomelingen waren van mannen die bezeten waren door demonen. Genesis 6: 1 dat de zinspeling verwijst naar sommige mannen, uit de goddelijke afstamming van Seth, zonen van God genoemd (een uitdrukking die hen aanduidt in verbondsrelatie met JHWH, vgl. Deuteronomium 14: 1; 32: 5), begon vlees na te streven in hun belangen, en dus namen zij vrouwen van de dochters van mensen, dat wil zeggen, degenen die ongelovigen waren, en afstamden van Kaïn. Dit is ook het standpunt dat wordt gepresenteerd in enkele buitenbijbelse, maar toch oude werken, met name het tweede boek van Adam en Eva.

Rephaim
Rephaim is een algemene titel die het Boek van Joshua aan de aboriginals van Palestina gaf, die nadien werden veroverd en verdreven door de Kanaänitische stammen. Ze stonden bij de Moabieten bekend als Emim, dat wil zeggen ‘angstig’ (Deut. 2:11) en bij de Ammonieten als Zamzummim. In de boeken van Samuël staat dat sommigen hun toevlucht vonden bij de Filistijnen, en nog steeds bestonden in de dagen van David. We weten niets van hun oorsprong.

Anakim
In de Thora zijn de Anakim de afstammelingen van Anak en woonden in het zuiden van Palestina, in de buurt van Hebron. In de dagen van Abraham bewoonden ze het gebied dat later bekend stond als Edom en Moab, ten oosten van de rivier de Jordaan. Ze worden genoemd tijdens het verslag van de spionnen over de inwoners van het land Kanaän. Het boek van Joshua stelt dat Joshua hen uiteindelijk het land heeft uitgezet, behalve een overblijfsel dat een toevlucht heeft gevonden in de steden Gaza, Gath en Ashdod. De Filistijnse reuzen die David tegenkwam, waren vermoedelijk afstammelingen van de Anakim.

Lees ook eens:  Het Vaticaan is gebouwd op de botten van reuzen en andere artefacten die dateren uit de dagen vóór Noach

Nephilim in andere werken
Het verhaal van de nephilim staat vollediger in het Boek van Henoch (onderdeel van de bijbelse canon van Ethiopië). Er zijn ook toespelingen op deze nakomelingen in de deuterocanonical boeken van Judith, Sirach, Baruch en Wisdom of Solomon.

Nephilim in Parahistory
Er zijn veel interessante pogingen gedaan om mythologie te verzoenen met evolutie, de theorie is dat mythologie vaak waarheidsgraden bevat in de vorm van een sterk vervormd “volksgeheugen” van gebeurtenissen in de verre evolutie van het menselijk verleden.

In deze context zijn de nephilim geassocieerd met alles, van Atlantis tot buitenaardse wezens, in pogingen om hun letterlijke bestaan ​​te rationaliseren. Een theorie is dat nephilim eigenlijk Neanderthalers overleefden, of een Homo sapiens-Neanderthaler hybride zijn.

Het wordt door dergelijke mensen geloofd dat de moderne mens enkele duizenden jaren geschiedenis met Neanderthalers deelde, en ook dat het Midden-Oosten regio de thuisbasis was van enkele van de laatst overgebleven zakken van Homo sapiens of H. neandertalensis. Daarom is het denkbaar dat een volksgeheugen van deze wezens overleefde door middel van mythologie – maar niet noodzakelijkerwijs op de manier waarop het wordt voorgesteld.

Bovendien lijkt het erop dat de allerlaatste Neanderthalers enkele technologische en culturele innovaties van hun tijdgenoten overnamen. Dus, de theorie gaat, overlevende Neanderthalers of hybriden kunnen zeer grote, krachtige mannen zijn geweest, die het intellect en de maatschappelijke kenmerken van onze soort bezitten, wat hun identificatie verklaart als: “machtigste” en “bekende mannen”, wat een grote zou kunnen zijn overdrijving gebaseerd op een bepaald niveau van dapperheid.

Lees ook eens:  Rh Negatieve bloedverbindingen tussen Henoch, Jezus en Johannes de Doper.

Een grote fout in deze ’theorie’ die sommigen hebben gesuggereerd, is dat neanderthalensis in feite iets korter in hoogte waren dan H. sapiens en waarschijnlijk niet als reuzen werden genoemd. Aan de andere kant waren ze reuzen ten opzichte van hun nog kortere voorgangers, Australopithecus en Homo habilis. Natuurlijk kan deze fout gemakkelijk worden opgelost als men zich herinnert dat het eerder beschreven woord Nephilim “gevallenen” betekent en geen reuzen, het woord dat in de King James Bijbel wordt vertaald als “reuzen”, nu erkend als een beetje een verkeerde vertaling.

nephilim

Simpel gezegd, de Nephilim waren buitenaardse wezens die naar de aarde kwamen om mensen te creëren. Zoals al het andere dat we de geschiedenis van de mensheid noemen, was het allemaal mythologie, omdat de realiteit een bewustzijnshologram is dat naar voren wordt gebracht in het fysieke om emoties te bestuderen.

Mega interessante informatie allemaal.
De oorsprong van de mensheid, hoe wij het geloof vertaald hebben etc.
Helaas is het niet duidelijk of er behalve buitenaards ook sprake is van paranormale zaken, entiteiten, leven na de dood etc.
Ik onderzoek dat ook uiteraard en komt er iets uit naar voren zal ik dat zeker hier plaatsen.

Vreemd genoeg heb ik het gevoel dat dit echt is… Dat dit is zoals zij eruit zagen met die gouden glans op hun huid.
Zoals ook verteld werd in de bijbel, en inderdaad erg mooi!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥