web analytics
...
GeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Geloof

Oude Strijdwagens in de rode zee: ‘Onweerlegbaar bewijs’

Oude strijdwagens in de rode zee: ‘Onweerlegbaar bewijs’

‘Paard en menselijke resten bezaaid als een wrak van slagvelden’

Een nieuwsbericht dat jaren geleden de wereld verbaasde over de ontdekking van mogelijke oude wagenwielen op de bodem van de Rode Zee, krijgt plotseling nieuwe aandacht met nieuwe video die beweert “onweerlegbaar bewijs” dat de vondst bevestigt.

In juni 2003 interviewde WND bijbelenthousiastelingen die de wateren van de Rode Zee doken en beweerden dat ze delen van strijdwagens hebben gevonden en gefotografeerd die mogelijk de overblijfselen zijn van de ramp die het Egyptische leger heeft veroorzaakt dat de Israëlieten achtervolgde, volgens het boek Exodus in de Bijbel.

“Ik ben 99,9 procent zeker dat ik een wagenwiel heb gepakt,” zei Peter Elmer, een heftruckmonteur uit Keynsham, Engeland, die twee duikreizen maakte naar de zeetak van de Golf van Akaba. “Het was bedekt met koraal.”

“Ik geloof dat ik eigenlijk in een oude strijdwagencabine zat”, vertelde hij destijds aan WND, verwijzend naar zijn tijd om een ​​ondergedompeld voorwerp in het onderwater-autokerkhof te verkennen. “Het is zonder twijfel de resten van het Egyptische leger.”

Coral-coated chariot axle at bottom of Red Sea - Exodus 14:27 And Moses stretched forth his hand over the sea, and the sea returned to his strength... and the LORD overthrew the Egyptians in the midst of the sea. 28 And the waters returned, and covered the chariots, and the horsemen, [and] all the host of Pharaoh that came into the sea after them; there remained not so much as one of them.

Nu heeft Michael Rood, een leraar met Hebreeuwse wortels, een video geleverd waaruit blijkt dat Elmer absoluut correct is.

Zijn dvd, getiteld “The Red Sea Crossing”, documenteert het werk van talloze onderzoekers uit de VS en het buitenland die een landbrug onder water hebben doorzocht tussen een strandhoofd in Nuweiba, Egypte, en wat tegenwoordig Saoedi-Arabië is.

Red Sea Crossing of the Israelites out of Egypt and the Egyptian Region. Found Egyptian chariot wheel covered in coral and other artifacts.

“Wat ze vonden verspreid over de bodem van de rietzee heeft de religieuze en wetenschappelijke gemeenschap geschokt”, zegt Rood. “Camera’s gemonteerd op op afstand bestuurbare onderzeeërs onthulden koraal ingelegde strijdwagenonderdelen, paard en menselijke resten bezaaid als slagveldwrak op de bodem van de rietzee.”

Hij gebruikt de term “rietzee” in plaats van de Rode Zee, want dat is de letterlijke vertaling van de woorden “yam suph” in de Heilige Schrift, verwijzend naar het waterlichaam dat God op wonderbaarlijke wijze opende voor de oude Israëlieten om over droog land te kruisen, voordat ze verdronken de Egyptenaren achtervolgen.

Bekijk zelf het geval van strijdwagens in de Rode Zee. Bekijk de dvd “The Red Sea Crossing” in uw eigen huis!

“Zelfs een beginnende kan gemakkelijk zien dat dit geen natuurlijke koraalformaties zijn,” zei Rood, en toont een verscheidenheid aan cirkelvormige vormen waarvan hij erop staat dat deze blokkenwagenwielen zijn, sommige met nog intacte assen.

Hij schonk speciale aandacht aan een enkel goud gefineerd, vierspaaks wagenwiel dat werd gefotografeerd en op zijn plaats werd begraven met een markeringsboei in de buurt.

Egyptian chariot axles and chariot wheels found in the Red Sea. These coral covered remnants date back to the time of Ramses (aka... the time of Moses). This can be concluded by the number of spokes in the chariot wheels. Looking at the construction of the wheels, these are from Egyptian war chariots. They are strong and robust in order to carry several men with their weaponry.
Is dit het eigenlijke gouden wagenwiel van de Egyptische farao die de oude Israëlieten de Rode Zee in joeg, om vervolgens door God te worden verdronken?

“Omdat koraal zich niet hecht aan goud of zilver, blijft dit kostbare exemplaar onaangetast door de tijd,” zei hij en noemde het “sterk bewijs dat dit eigenlijk een van de twee wagenwielen is die de farao tot zijn dood reed.”

Rood legde ook uit dat aan beide kanten van de kruising gigantische pijlers zijn gevonden om het evenement te markeren. Een daarvan werd ontdekt door de overleden Amerikaanse archeoloog Ron Wyatt aan de Egyptische kust . Later bevond zich een andere aan de Arabische kant met ‘de leesbare overblijfselen van oude paleo-Hebreeuwse inscripties’.

Hij zegt dat de woorden voor farao, dood, Egypte, koning Salomo en de heilige naam van God, JHWH, allemaal aanwezig zijn op de tweede pijler.

Pijlers die de kruising van de Rode Zee door de oude Israëlieten kunnen herdenken, zijn de afgelopen jaren aan beide zijden van de Golf van Aqaba aan de Rode Zee ontdekt.

“Koning Solomon, de wijste man die ooit heeft geleefd, wist precies waar de kinderen van Israël pas 500 jaar eerder waren ontsnapt, en daarom richtte hij pijlers op om de yam suph overtocht te herdenken,” zei Rood.

Hij wijst erop dat de diepte van het water het onmogelijk zou maken om ergens een kruising te hebben plaatsgevonden, met uitzondering van de ondiepe landbrug bij Nuweiba.

Lees ook:   De geschiedenis van Sumerische goden Usumgal: de goden die de Anunnaki hebben gemaakt

“Als het water zou worden verwijderd, zou het nog steeds onmogelijk zijn om deze kloof over te steken die zo diep en breed is als de Grand Canyon in Arizona,” zei Rood.

“Maar,” voegde hij eraan toe, “op het strand waar Israël kampeerde, helt een landbrug onder water zachtjes in een hoek van 6 graden, vlakt uit op ongeveer 900 voet, en stijgt vervolgens geleidelijk op om de westelijke oever van Midian te ontmoeten.”

Honderden jaren lang hebben vele

Gold Egyptian chariot wheel found in the Red Sea (Not the Gulf of Suez but in the Gulf of Aqaba).n de indruk gehad dat de berg Sinaï, de plaats waar Mozes de tien geboden van God ontving, zich op het Sinaï-schiereiland van Egypte bevond. Het was Helena, de moeder van de Romeinse keizer Constantijn uit de 4e eeuw , die haar positie verklaarde toen ze daar twee kerken vestigde.

Maar als Rood en de andere onderzoekers gelijk hebben, bevindt de echte berg Sinaï zich eigenlijk in Arabië aan de oostkant van de Golf van Akaba. De nieuwtestamentische apostel Paulus verwijst zelfs naar “de berg Sinaï in Arabië” in Galaten 4:25 .

“Wat is er zo moeilijk aan het bepalen van het waterlichaam dat Moshe (Mozes) overstak?” vraagt ​​Rood.

“De Bijbel geeft ons slechts één keuze, en dit is het! Ik weet dat Constantijn zou willen dat je uiteenviel omdat hij suggereerde dat zijn moeder de verkeerde plek voor de berg Sinaï had uitgekozen. Maar Constantijn is dood! En zo zijn de tradities die onze tot slaaf hebben gemaakt denkt aan zo’n idiotie dat we niet eens de gewone tekst van de Bijbel kunnen lezen en zelf kunnen denken. ”

Een bekende Zweedse wetenschapper die tot de Rode Zee-onderzoekers behoort, gelooft dat de wateren van Akaba inderdaad bovennatuurlijk waren gesplitst.

Lennart Moller van het Karolinska Instituut in Stockholm vertelde WND dat er geen natuurlijke, wetenschappelijke verklaringen zijn voor het afscheidswonder dat in de Bijbel wordt beschreven.

“De wind scheidde het water niet,” zei hij. “Niemand kan in die wind zijn en overleven. … Als God de hele aarde heeft geschapen, is het voor hem geen probleem om het water een tijdje te scheiden.”

Rood zegt voor veel mensen dat het vinden van de echte oversteekplaats slecht nieuws is omdat, “Zalige onwetendheid is gestorven, en je erkent dat de Schepper zichzelf heeft geopenbaard door Zijn volk en Zijn profeten. Maar dit is goed nieuws voor degenen die echt geloven in de God van Israël en gehoorzamen zijn geboden.

“Hier op de bodem van de [rietzee] rust het bewijs dat de Schepper in het verleden namens Zijn volk heeft gehandeld, het bewijs dat u op Zijn belofte kunt rekenen dat Hij in de laatste dagen een wonder zal verrichten dat de scheiding van de rietzee bleek daarmee vergeleken. ”

Een theatrale trailer van de dvd “The Red Sea Crossing” is hier te zien:

 

 

U zult verrast zijn om het bewijs te zien van de wagen van Farao en de botten van paarden en mannen die in de
Rode Zee zijn gevonden. Bewijs van de oversteek van de Rode Zee. . . Farao’s verdronken leger

Bevestiging van de daadwerkelijke Exodus-route is afkomstig van duikers die koraalbezette botten en strijdwagenresten in de Golf van Akaba vinden. EEN van de meest dramatische getuigenissen van goddelijke interventie in de geschiedenis is het verslag van de uittocht van de Hebreeën uit Egypte

De daaropvolgende verdrinking van het hele Egyptische leger in de Rode Zee was geen onbeduidende gebeurtenis, en bevestiging van deze gebeurtenis is overtuigend bewijs dat het bijbelverhaal echt authentiek is. In de loop der jaren hebben veel duikers de Golf van gezocht! Suez tevergeefs voor artefacten om het bijbelverhaal te verifiëren. Maar het zorgvuldig volgen van de bijbelse en historische verslagen van de Exodus brengt je naar Nuweiba, een groot strand in de Golf van Akaba, zoals Ron Wyatt in 1978 ontdekte.

Herhaalde duiken in diepten variërend van 60 tot 200 voet diep (18 m tot 60 m), meer dan een stuk van bijna 2,5 km heeft aangetoond dat de blokken van de wagen over de zeebodem verspreid zijn. Gevonden artefacten zijn wielen, strijdwagenlichamen, evenals botten van mensen en paarden. Duikers hebben ook gelegen aan de Saoedische kust tegenover Nuweiba.

Lees ook:   Over buitenaardsen en het leven op aarde

Sinds 1987 vond Ron Wyatt drie vergulde wagenwielen met vier spaken. Koraal groeit niet op goud, vandaar dat de vorm erg verschillend is gebleven, hoewel het hout in het goudfineer is gedesintegreerd waardoor ze te kwetsbaar zijn om te bewegen.

Ron Wyatt – wagenwiel van het leger van Faros

De hoop voor toekomstige expedities is om de diepere wateren te verkennen met externe camera’s of mini-subs. (BOVEN VERGULDE WAGEN – Stomme getuige van het wonder van de overtocht van de Rode Zee door de Hebreeën 3500 jaar geleden. Gevonden met een metaaldetector. Met koraal ingelegd strijdwagenwiel, gefilmd langs de Saoedische kust, komt overeen met strijdwagenwielen gevonden in het graf van Tutankhamen .

Ron Wyatt – Bones

Ron Wyatt - Bones
Gemineraliseerd bot, een van de vele gevonden op de oversteekplaats (boven het midden). Deze die werd getest door de afdeling Osteologie aan de Universiteit van Stockholm, bleek een menselijk dijbeen te zijn, van het rechterbeen van een 165-170 cm lange man. Het is in wezen ‘gefossiliseerd’, dat wil zeggen vervangen door mineralen en koraal, en kan daarom niet worden gedateerd door radiokoolstofmethoden, hoewel dit exemplaar duidelijk uit de oudheid stamt. Wagenwiel en as bedekt met koraal en up-end. Exodus 14:25 ‘En namen hun wagenwielen af, dat zij hen zwaar trokken …’

Salomons gedenkzuilen.

Toen Ron Wyatt Nuweiba voor het eerst bezocht in 1978, vond hij een kolom in Fenicische stijl in het water liggen. Helaas waren de inscripties weggeërodeerd, vandaar dat het belang van de kolom pas in 1984 werd begrepen toen een tweede granieten kolom werd gevonden aan de tegenoverliggende Saoedische kust – identiek aan de eerste, behalve dat de inscriptie nog intact was!

In Fenicische brieven (archaïsch Hebreeuws) bevatte het de woorden: Mizraim (Egypte); Solomon; Edom; dood; Farao; Mozes; en Jahweh, erop wijzend dat koning Salomo deze zuilen had opgezet als een gedenkteken voor het wonder van het oversteken van de zee. Saoedi-Arabië laat geen toeristen toe, en misschien vrezen niet-geautoriseerde bezoekers, de Saoedische autoriteiten hebben sindsdien deze kolom verwijderd en vervangen door een af! lag marker waar het ooit stond.

Ron Wyatt – Solomons pilaarHoe diep is het water? De Golf van Aqabais erg diep, op plaatsen die meer dan een mijl (1600 m) diep zijn. Zelfs met de zee opgedroogd, zou het moeilijk zijn om over te lopen vanwege de steile helling langs de zijkanten. Maar er is één plek waar, als het water zou worden verwijderd, het een gemakkelijke afdaling zou zijn voor mensen en dieren. Dit is de lijn tussen Nuweiba en de overkant in Saoedi-Arabië.

Diepte klinkende expedities hebben een soepele, zachte helling onthuld die afdaalt van Nuweiba naar de Golf. Dit verschijnt bijna als een pad op diepte-opname-apparatuur, wat de bijbelse beschrijving bevestigt, ‘. . . een weg in de zee, en een weg in de machtige wateren ‘(Jesaja 43:16). De bijbelschrijvers verwijzen vaak naar het wonder van de Rode Zeekruis, want het was een gebeurtenis die zijn gelijke niet kent in de geschiedenis. De Hebreeuwse profeten beschrijven de zee op de oversteekplaats als ‘. . de wateren van de grote diepte. . de diepten van de zee. . .’ (Jesaja 51:10).

 

Als je de exacte plek kent waarnaar de bijbelschrijvers verwezen, wat is de diepte daar? De afstand tussen Nuweiba en waar artefacten zijn gevonden aan de Saoedische kust is ongeveer 18 km (11 mijl).

 

Langs deze lijn is het diepste punt ongeveer 800 meter (2.600 voet). Geen wonder dat geïnspireerde schrijvers van de Bijbel het beschreven als de machtige wateren. En geen wonder dat geen enkele Egyptenaar het overleefde toen het water op hen instortte. (Rechtsboven NUWEIBA STRAND – de plek waar de kruising begon).
GEWELDIGE ONTDEKKING !!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button