26 januari 2021

 

Vreselijk wapen uit de oudheid

Vreselijk wapen uit de oudheid

A salt formation known as "Lot's Wife as a Pillar of Salt", located near the Dead Sea, at Mount Sodom in Israel. The narrative of Lot's wife begins in Genesis 19, after two angels arrive in Sodom and urge Lot to get his family and flee, and not look back. Traveling behind her husband, Lot's wife looked back, thereupon turning into a pillar of salt.

Op de weg naar Eilat, die langs de kust van de Dode Zee loopt, aan de zuidkant van de kust (in het Sdoma- of Sodom-gebied), rechts van de snelweg, is er een grot, waarvan de ingang contrasteert.

Boven de grot, boven de klif, staat een zoutpilaar die in contouren op een menselijke figuur lijkt. Deze pilaar wordt de ‘Lot’s Wife’ genoemd en herinnert aan de beroemde bijbelse gelijkenis, toen God de vrouw van Lot strafte voor buitensporige nieuwsgierigheid en haar in een zoutpilaar veranderde.

 

In feite gaat het Oude Testament niet over een gewone gebeurtenis, maar over een van de intrigerende mysteries van de oude geschiedenis van de mensheid: de mysterieuze dood van de steden Sodom en Gomorra. Volgens de Bijbel waren Sodom en Gomorra in de Siddim-vallei, “waar is de Zoutzee.” In onze tijd is er niets meer over van de oude steden, behalve de naam van de bergen aan de zuidwestelijke oever van de Dode Zee, die Sodom worden genoemd. Ondertussen, in de oudheid, toen de oudtestamentische patriarch Abraham met zijn neef Lot op deze plaatsen ronddoolde, was Sodom een ​​bloeiende, rijke stad en de omgeving ‘werd geïrrigeerd met water, zoals de tuin van de Heer’.

Toen Lot zich in Sodom vestigde, maakte deze stad deel uit van een unie van vijf steden samen met Gomorrah, Adma, Sevoyim en Segor, en de oude Griekse historicus Strabo meldde dat “er ooit 13 nederzettingen waren, waarvan de belangrijkste stad, Sodom, ongeveer 60 podia had cirkels. ”

Vermoedelijk ongeveer vierduizend jaar geleden, in het gebied van de Dode Zee, die al bekend staat om de ongunstige seismologische situatie, brak er een catastrofe uit met de dood van steden tot gevolg. Moderne onderzoekers twijfelen er niet aan dat de hierboven beschreven catastrofe daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, maar zijn het niet eens over de oorzaken die het hebben veroorzaakt.

Sommigen geloven, volgens de oude traditie, dat Sodom werd verwoest door een aardbeving. Tegelijkertijd geven ze aan dat het gebied rond de oevers van de Dode Zee rijk is aan minerale bronnen die zwavel en koolstofverbindingen bevatten, evenals asfalt – bewijs van actieve vulkanische activiteit in de darmen van de aarde. Israëlische geologen hebben sporen van vulkanische activiteit ontdekt in de Jordaanvallei, aan de voet van het Taurusgebergte in de Arabische woestijn, in de Golf van Akaba en voor de kust van de Rode Zee, daterend uit het tweede millennium voor Christus, dat wil zeggen de levensduur van de bijbelse herders Abraham en Lot.

Een andere groep onderzoekers houdt zich aan de hypothese van een buitenaardse invasie in het tijdperk van oude koninkrijken en heeft kant-en-klaar bewijs dat de wereld al bekend was met atoomwapens (of vergelijkbare destructieve wapens). De meest mysterieuze omstandigheid is in de eerste plaats het feit dat de uitroeiing van Sodom en Gomorra werd voorafgegaan door het verschijnen in het huis van Lot van twee mannen met bovennatuurlijke krachten. Blijkbaar worden ze daarom in de Russische vertaling van Genesis engelen genoemd.

Deze mannen werden door de Sodomieten met blindheid getroffen en Lot werd bevolen hun familie te redden en te vertrekken, “want wij zullen deze plaats vernietigen.” Het is ook verrassend dat een van hen heeft toegevoegd: “… red jezelf op de berg zodat je niet sterft”, en adviseerde Lot (en zijn vrouw) ook: “Kijk niet achterom en stop niet, in de hele buurt.”

Het is onmogelijk voor te stellen dat de herder Lot, die het gebied kende waar zijn schapen en geiten zwierven, naar de bergen zou gaan, dat wil zeggen tot zijn dood, ten tijde van de aardbeving of de uitbarsting van de vulkaan. Maar hij deed precies wat de twee mannen hem adviseerden “niet van deze wereld”, want er zou een gebeurtenis zijn gebeurd die buitengewoon was voor de bewoners van de aarde.

Lees ook:   Original Synopsis of the Lost Book of Enki

VIDEO Proof Of Sodom and Gomorrah ||| NarrowPathMinistries

De engelen spraken hun woorden met goede reden uit, want al snel vond er een catastrofe plaats, vergelijkbaar met een krachtige kunstmatige explosie van gerichte actie: “De zon rees over de aarde … En de Heer regende zwavel en vuur uit de hemel op Sodom en Gomorrah (!), En wierp deze steden omver, en de hele buurt, en alle inwoners van deze stad, en de hele buurt, en alle inwoners van deze steden … Lot en zijn familie mochten de bergen in rennen, want alleen rotsen konden hen beschermen tegen radioactieve (of soortgelijke) straling. Het was mensen verboden om rond te kijken, omdat het onveilig zou zijn om naar de vernietigingsvlam te kijken. Maar zoals u weet, draaide Lot’s vrouw Sarah zich om en keek naar de ‘atoomzon’. Geen wonder dat ze daar stierf.

In de legendes van Europese volkeren en de inwoners van het Oosten wordt het ‘wapen van de goden’ genoemd, met behulp waarvan ze de steden, bergen en elkaar omver wierpen. Misschien gebruikten ze kunstmatige balbliksem voor hun doeleinden. Het meest geciteerde epos is de Mahabharata, die expliciet spreekt over het gebruik van een krachtig wapen dat alle krijgers doodde die metalen pantser op hun lichaam hadden: “De wereld schudde van de hitte die door het wapen werd uitgestraald … Het water werd heet, de dieren stierven … en woedende vlammen lieten de bomen in rijen vallen, als in een bosbrand. Paarden en strijdwagens brandden af ​​… Toen werd de zee stil. De wind waaide … De lijken van de doden waren zo misvormd door vreselijke hitte dat ze niet meer op mensen leken. We hebben nog nooit van dergelijke wapens gehoord. ” In hetzelfde grote epos van het oude India, onder andere verhalen, is er een verhaal over Arjuna. De schurk Ashvatthaman vocht tegen deze grote held. Hij bedekte bijna het hele leger van Arjuna onder dekking van de nacht, maar werd ingehaald door de laatste. Toen, uit angst voor zijn leven, gebruikte de schurk een soort brahmashiras-wapen. Arjuna antwoordde op dezelfde manier, maar vernietigde de wapens van Ashvatthaman niet, maar stopte hem alleen omdat, zoals volgt uit het verhaal, waar het Brahmashiras-wapen werd gebruikt, het twaalf jaar lang niet regende in dat land.

Het is moeilijk om zich tegen dergelijk bewijs te verzetten; te goed lijken ze op het

millennium dat gebeurde na de Japanse tragedie van 1945.

Sommige archeologische vondsten wijzen ook op het gebruik van ongewoon krachtige wapens. De muren van de forten Dundalk en Ekoss in Ierland bevatten sporen van blootstelling aan een enorme temperatuur, zo hoog dat de granieten blokken gesmolten zijn en de smelttemperatuur van graniet is immers meer dan 1000 graden. Misschien werd hier het vreselijke wapen van de Keltische tradities ‘The Art of Thunder’ gebruikt. De kracht ervan werd gemeten in eenheden van ‘honderd’, ‘vijfhonderd’ of ‘duizend’, wat het geschatte aantal mensen aangeeft dat ze hebben vernietigd.

… Tegenwoordig wordt iedereen die de oevers van de Dode Zee heeft bezocht getroffen door een fantastisch ‘maanlandschap’: asachtige grond, steile, als met vuur verbrande rotsen, ontpit met grotten en bekroond met zoutpilaren. Buurtbewoners zien vaak luchtspiegelingen van steden waarin de slachtoffers van Sodom en Gomorrah zich herkennen.

https://www.orgdosug.ru

Gerelateerde berichten