web analytics
...
RH Negatief - Anunnaki - Geloof

Hoe de Neanderthalers de Basken werden

Hoe de Neanderthalers de Basken werden

Wat is er met de Neanderthalers gebeurd?

Uit een combinatie van oud en nieuw bewijs blijkt dat we eindelijk een bevredigend antwoord hebben op de eeuwenoude vraag ‘Wat is er gebeurd met de Neanderthalers?’. Als de huidige redenering juist is, zijn hun nakomelingen nog steeds bij ons en noemen we ze de Basken.

51886d8904a7bfb0a1114ba816f371ca via Angel-Wings
Deze theorie beantwoordt dus tegelijkertijd een tweede eeuwenoude vraag: ‘Wat is de oorsprong van de Basken’?

Robert J Sawyer heeft onlangs zijn boek “Hominids” [2] gepubliceerd, een fictief verslag van een interactie tussen Sapiens-mensen en Neanderthalers, maar gebaseerd op het laatste wetenschappelijke onderzoek over Neanderthalers.

Dit onderzoek omvatte studies van DNA gewonnen uit botten van Neanderthalerresten. Het verslag vermeldt vijf maanden van nauwgezet werk om een ​​fragment van 379 nucleotiden te extraheren uit het controlegebied van het mitochondriale DNA van de Neanderthaler, gevolgd door het gebruik van een polymerasekettingreactie om miljoenen kopieën van het teruggewonnen DNA te reproduceren.

Dit werd zorgvuldig gesequenced en vervolgens werd het overeenkomstige mitochondriale DNA van 1600 moderne mensen gecontroleerd: inheemse Canadezen, Polynesiërs. Australiërs, Afrikanen, Aziaten en Europeanen. Elk van die 1600 mensen had minstens 371 nucleotiden van die 379 dezelfde; de maximale afwijking was slechts 8 nucleotiden.

Maar het Neanderthaler-DNA had gemiddeld slechts 352 nucleotiden gemeen met de moderne exemplaren; het week af met 27 nucleotiden. Er werd geconcludeerd dat Homo sapiens en Neanderthalers tussen 550.000 en 690.000 jaar geleden van elkaar moeten zijn afgeweken om hun DNA zo verschillend te laten zijn.

Daarentegen hadden alle moderne mensen waarschijnlijk een gemeenschappelijke voorouder van 150.000 of 200.000 jaar geleden. Er werd geconcludeerd dat Neanderthalers waarschijnlijk een volledig aparte soort waren van de moderne mens, niet alleen een ondersoort: Homo neanderthalensis, niet Homo sapiens neanderthalensis.

Als we nu kijken naar het bewijs voor de theorie dat de Basken voornamelijk afstammen van neanderthalers, valt alles plotseling op zijn plaats en wordt de veronderstelling bijna vanzelfsprekend.

Locatie: Het ’thuisland’ van de Neanderthalers is welbekend West-Europa. Een bron zegt dat ze “dit gebied minstens een kwart miljoen jaar hebben gedomineerd”. Veel van de beste Neanderthalers zijn afkomstig van het Iberisch schiereiland. Het Baskenland, gelegen aan de westkant van de Pyreneeën en op de grens tussen Spanje en Frankrijk, past keurig bij deze locatie.

 

Sommige Neanderthaler-sites. Let op de concentratie in het Baskische gebied. Van [12]

Van de Basken is bekend dat ze onderscheidende lichaamskenmerken hebben. Kurlansky zegt: “Er is voldoende bewijs dat de Basken een fysiek aparte groep zijn. Er is een Baskisch type met een lange rechte neus, dikke wenkbrauwen, een sterke kin en lange oorlellen” [1].

Baskische schedels hebben de neiging om op een ander patroon te zijn gebouwd. In de vroege jaren 1880 meldde een onderzoeker “Iemand gaf me een Baskisch lichaam en ik heb het ontleed, en ik beweer dat het hoofd niet gebouwd was zoals dat van andere mannen” [1].

Deze kwalitatieve verschillen zijn indicatief, maar kwantitatief bewijs, met aan- of afwezigheid van kenmerken, of items die in verschillende aantallen aanwezig zijn, speelt een grotere rol bij de beslissing of specimens tot dezelfde of tot een andere soort behoren. Krachtig kwantitatief bewijs komt voort uit een overweging van bloedfactoren.

Menselijk bloed wordt geclassificeerd volgens verschillende parameters, waarvan de belangrijkste ABO- en Rhesus-kenmerken zijn. In ABO kan bloed de ‘A’-factor bevatten (geeft A-groep bloed), de’ B’-factor (B-groep), zowel ‘A’ als ‘B’ (AB-bloed), of geen van beide (O-bloed). De A- en B-factoren werken als antigenen, en als bloed dat een of beide bevat, wordt overgebracht naar een persoon wiens bloed ze nog niet bevat en daarom het overeenkomstige antilichaam heeft, treden er bijwerkingen op. Groep O-bloed bevat geen antigeen maar heeft beide antilichamen en kan doorgaans zonder reactie op een ontvanger worden overgedragen.

Ongeveer 55% van de Basken heeft groep O-bloed, een van de hoogste percentages ter wereld [3].

Nog sterker bewijs komt van de resusfactor, die pas in 1940 werd ontdekt. ​​Het bloed van de meeste mensen (en blijkbaar alle andere primaten [6]) bevat deze factor en wordt resuspositief of Rh + bloed genoemd. Bloed zonder deze factor wordt resus-negatief genoemd.

Het is bekend dat de Basken het hoogste percentage (ongeveer 33%) resus-negatief bloed hebben van alle menselijke populaties [2], en worden daarom beschouwd als de oorspronkelijke bron van deze factor. In de Verenigde Staten is ongeveer 15% van de ‘Europese’ bevolking Rh-negatief, terwijl het percentage bij de ‘Aziatische’ en ‘Zwarte’ bevolking veel minder is dan dit.

Het bezit van Rh-negatief bloed kan een groot nadeel zijn voor een menselijke populatie. Een Rh-negatieve vrouw die een Rh-positief kind verwekt met een Rh-positieve man, zal normaal gesproken haar eerste kind zonder speciale problemen baren. Vanwege de vermenging van vloeistoffen tussen moeder en foetus, bouwt de eerste zwangerschap echter antilichamen op tegen Rh + -bloed bij de vrouw, die typisch het bloed van haar volgende Rh + -kinderen aanvallen, waardoor ze een miskraam krijgen, doodgeboren worden of kort na de geboorte overlijden (baby hemolytische ziekte [6]). Dit fenomeen is elders in de natuur onbekend, hoewel het kan voorkomen bij kunstmatige kruisingen tussen soorten, zoals bij de productie van muilezels [6].

Het scenario tot nu toe is dan dit. Ongeveer 600.000 jaar geleden, in Zuid-Europa, scheidde een mensensoort zich af van de voorouderlijke lijn, en we noemen deze soortHomo neanderthalensis, de ‘N-mensen’. Het bloed van deze soort bevatte geen van de factoren A, B of Rh.

Veel later, mogelijk ongeveer 200.000 jaar geleden in Afrika, had de belangrijkste menselijke lijn de A-, B- en Rh-factoren opgepikt (mogelijk van andere primaten, de resusfactor is vernoemd naar de resusaap of -makaak), en tegen die tijd zou geclassificeerd als Homo sapiens, de ‘S-mensen’.

Lees ook:   1866 Heilige Bijbel voorspelt de huidige anti-God oorlog en onvermijdelijk GEWELDIG ONTWAKEN! DEEL van het Plan??

In de competitie tussen verwante soorten of rassen zijn antilichamen in hun bloed een krachtig genetisch voordeel voor degenen die ze bezitten wanneer ze concurreren met degenen die dat niet doen. De geschiedenis kent vele voorbeelden van Europese kolonisten die het geheel onbedoeld wonnen van de inheemse bevolking omdat deze geen antistoffen had tegen ziekten zoals mazelen die de Europeanen meebrachten.

In het huidige scenario zou een vrouw van het N-volk (Baskisch, Rh-) die samenwerkte met een man van het S-volk (niet-Baskisch, Rh +) waarschijnlijk niet meer dan één enkel kind van het partnerschap baren. ‘Gemengde huwelijken’ bij mensen zijn doorgaans niet genetisch nadelig, maar in dit geval wel. Het effect zou een voortdurende afname van de bevolking van N-mensen zijn, aangezien ‘gemengde’ paren slechts één enkel kind voortbrachten, de helft van het nominale onderhoudspercentage van de bevolking.

Er zijn andere fysieke kenmerken van mensen die typisch worden geassocieerd met Rh-negatief bloed, maar die in het huidige scenario zouden worden beschouwd als behorend tot de N-mensen. Deze omvatten vroege volwassenheid, groot hoofd en grote ogen, hoog IQ [6] of een extra wervel (een ‘staartbeen’ – een ‘cauda’ genoemd), een lagere dan normale lichaamstemperatuur, een lagere dan normale bloeddruk en een hogere mentale analytische vaardigheden [5].

Een ander zeer onderscheidend kenmerk van de Basken is hun taal, die met geen andere op aarde verwant is. Volgens [3] werd zijn voorouder “in West-Europa gesproken vóór (mogelijk lang daarvoor) de voorouders van alle andere moderne West-Europese talen”. Deze bron stelt dat de meest zware inspanningen om andere familieleden voor Baskisch te vinden, complete mislukkingen zijn geweest.

Mensen hebben tevergeefs geprobeerd Baskisch te verbinden met Berberse, Egyptische en andere Afrikaanse talen, met Iberisch, Pictisch, Etruskisch, Minoïsch, Sumerisch, de Fins-Oegrische talen, de Kaukasische talen, de Semitische talen, met bijna alle talen van Afrika en Azië. , levend en dood, en zelfs met talen van de Stille Oceaan en van Noord-Amerika. Er kan absoluut niet worden aangetoond dat het Baskisch verwant is aan een andere taal [3].

De structuur van de Baskische taal is ook erg onderscheidend, er wordt gezegd dat deze alleen zelfstandige naamwoorden, werkwoorden en achtervoegsels bevat. De taal definieert sterk het Baskische volk [8]. In de Baskische taal, Euskera genaamd, is er geen woord voor Baskisch. Het enige woord dat een lid van de groep definieert, is Euskaldun, of Euskera-spreker. Het land heet Euskal Herria – het land van Euskera-sprekers.

In het huidige scenario is Baskisch de afstammeling van een gesproken taal die is ontstaan ​​door het N-volk, onafhankelijk van (en mogelijk op een veel vroeger tijdstip dan) de talen van het S-volk.

In een interessante studie heeft Philip Lieberman [7] gekeken naar de mondholtes en andere veronderstelde kenmerken van spraakproductie van Neanderthaler fossielen. Volgens zijn evaluatie zouden Neanderthalers moeite hebben gehad om de klinker ‘ee’ uit te spreken. Deze klinker ontbreekt in de normale Baskische uitspraak [9].

Als het huidige scenario geldig is, zouden de Basken, meestal afkomstig van de N-mensen, natuurlijk genetisch enigszins verschillend zijn. In [3] wordt de vraag gesteld: “Zijn de Basken genetisch anders dan andere Europeanen?” , met het antwoord: “Blijkbaar wel. Onlangs heeft de geneticus Luiga Luca Cavalli-Sforza een genenkaart van de volkeren van Europa voltooid, en hij vindt dat de Basken opvallend verschillen van hun buren. De genetische grens tussen Basken en niet- Basken is erg scherp aan de Spaanse kant. Aan de Franse kant is de grens diffuser: hij valt geleidelijk af naar de Garonne in het noorden. Deze bevindingen komen volledig overeen met wat we weten van de geschiedenis van de Baskische taal “.

De sociale relaties van de Basken met de rest van de wereld zijn vrij ongebruikelijk geweest voor een onderscheidende menselijke groep. Hoewel ze altijd hun unieke en aparte identiteit beschermden, hebben ze er ook altijd naar gestreefd om met de rest van de wereld om te gaan, samen te werken en soms leiding te geven.

Kurlansky wijst op de opmerkelijke bijdragen die de Basken hebben geleverd aan de wereldgeschiedenis [1]. Zij waren de ontdekkingsreizigers die Europa in het tijdperk van onderzoek met de andere continenten verbonden, in de handel behoorden ze tot de eerste kapitalisten, experimenteerden met tariefvrije internationale handel en het breken van monopolies, en tijdens de industriële revolutie werden ze leidende scheepsbouwers, staalfabrikanten en fabrikanten.

Tegelijkertijd werden de Basken altijd als ‘anders’ beschouwd, en dus onvermijdelijk onderworpen aan discriminerende behandeling en (soms woeste) vervolging, zoals in de Franco-jaren [3]. In mijn boek ‘Matrix Thinking’ [4] heb ik de onderliggende krachten onderzocht die interacties tussen groepen mensen aandrijven, gebruikmakend van de term SIOS, en de manier waarop groepen verschillen tussen mensen binnen en buiten hun eigen groep herkennen en ernaar handelen.

Genetische verschillen zijn een van de krachtigste herkenningssignalen in dit proces, en het kan dus niet onverwacht zijn dat de Basken op deze manier hebben geleden. Tegenwoordig worden dergelijke gebeurtenissen in een zeer negatief daglicht gesteld, als zinloos discriminerend. In het Baskische geval is hier een zeldzame rechtvaardiging voor: een niet-Baskische man die samengaat met een Baskische vrouw had misschien verwacht dat hij maar één kind van het huwelijk zou hebben, voordat recente medische procedures het resus-negatieve probleem konden omzeilen.

Taalverschillen zijn ook zeer krachtige SIOS-herkenningssignalen, en het is interessant om naar het Baskische geval te kijken. De Baskische taal, met behoud van zijn eigen aparte structuur, heeft zwaar geleend woorden uit andere talen. Andere talen hebben heel weinig woorden uit het Baskisch geleend, die als een ‘inferieure’ taal worden beschouwd, en de talen die zijn overgekomen, hebben vaak een oncomplimentair gevoel. Het Spaans heeft bijvoorbeeld ‘izquierdo’ (wat links betekent, zoals in linkshandig) van het Baskisch geleend, en woorden die ‘links’ betekenen, hebben vaak een negatieve connotatie (in het Engels zijn ‘gauche’ en ‘sinister’ afkomstig uit het Frans en Latijn voor ‘links’).

Lees ook:   The Lost City Of Atlantis 2020 - Volledige documentaire

Er is gesuggereerd [5] dat de Basken de oorspronkelijke inwoners van Europa waren, en de architecten van Stonehenge en soortgelijke megalithische bouwwerken. Deze constructies gebruikten blijkbaar een uniek meetsysteem op basis van het cijfer 7 (in plaats van 10, 12 of 60), dat een aparte oorsprong van een wiskundig systeem vertegenwoordigt.

Om het huidige scenario af te ronden, wordt gesuggereerd dat de huidige wereldbevolking een complex hybride mengsel is van ten minste twee menselijke soorten, de ene geclassificeerd als Homo neanderthalensis, de andere (of andere – als de A- en B-bloedfactoren afkomstig zijn van afzonderlijke soorten) als Homo sapiens. De genen van deze soorten zijn nu zo vermengd (zoals bij gekweekte rozen) dat de soortnaam onbepaald is.

Verdere genetische analyse, gericht op de Basken, kan hier meer over onthullen. Onderzoek moet betrekking hebben op zowel nucleair DNA, dat seksueel erfelijke eigenschappen zoals bloedgroepen beheert, als mitochondriaal DNA, dat onveranderd van moeder op kind wordt overgedragen. Om bovengenoemde redenen kan het mitochondriale DNA van de N-mensen nu volledig uit de moderne wereldbevolking zijn gekweekt.

Misschien heeft het Human Genome-project uitbreiding nodig om de mogelijke mix van oorsprong te dekken. Ook zou het interessant zijn om na te gaan of bekende Neanderthalerskeletten een extra wervel hebben.

Er is een uitgebreide website met geregistreerde Neanderthaler-fossielen [10], en de informatie daar ondersteunt over het algemeen de suggestie dat de soort is samengevoegd, met latere N-mensen die meer op de S-mensen lijken dan oudere exemplaren.

Toen het bovenstaande artikel in 2002, negen jaar geleden, voor het eerst op internet beschikbaar werd gesteld, bevatte het enkele misschien controversiële suggesties.

Een van deze suggesties was dat de Neanderthalers niet waren uitgestorven als gevolg van concurrentie met ‘superieure’ moderne mensen; dat in plaats daarvan de Neanderthalers waren samengevoegd met andere mensen om een ​​gemengde, enkele moderne soort te vormen (Homo sapiens); en dat de Baskische bevolking van de westelijke Pyreneeën de grootste genetische erfenis van de Neanderthalers in hun DNA had.

Er werd gekeken naar de invloed van bloedgroepen op de menselijke overerving, en er werd uitgelegd dat hoewel het nucleaire DNA (het belangrijkste DNA dat in overerving wordt beschouwd) van Basken mogelijk meer neanderthaler overerving heeft dan gemiddeld, hun mitichondriaal DNA (rechtstreeks doorgegeven van moeder op kind) hadden mogelijk alle Neanderthaler-componenten eruit gefokt.

Dit kwam doordat hemolytische ziekte bij zuigelingen, waarbij een rhesusnegatieve moeder die met een rhesuspositieve man zou paren, waarschijnlijk maar één kind zou hebben, de kans zou verminderen dat het voortplanten van Baskische vrouwen veel nakomelingen zou krijgen.

Negen jaar later zijn deze suggesties niet langer controversieel en worden ze algemeen aanvaard. Een recent artikel [13] zegt bijvoorbeeld:

Volgens een DNA-studie die zich afvraagt ​​of moderne mensen Afrika hebben verlaten en alle andere bestaande mensachtigen hebben vervangen, kunnen mensen van Europese afkomst voor 5% Neanderthaler zijn.

Het vermeldt ook:

De onderzoekers zijn het eens met recente studies die concluderen dat Neanderthalers geen mitochondriaal DNA, of mtDNA, genetisch materiaal hebben bijgedragen dat van moeders op kinderen wordt overgedragen.

Een uitgebreid National Geographic- artikel over Neanderthalers [14] bevatte een aantal interessante reconstructies van hoe Neanderthaler-vrouwen eruit zagen.

Naast deze gepubliceerde artikelen heb ik veel berichten ontvangen van mensen met een Baskische familie-oorsprong die zichzelf of hun familieleden hebben herkend in de kenmerken die in het artikel uit 2002 worden voorgesteld. Een dame zei dat de reconstructie van National Geographic “een foto van haar moeder had kunnen zijn”.

Een interessant facet van Neanderthalers, dat niet in het artikel uit 2002 werd opgemerkt, is dat men denkt dat ze roodachtig haar en een lichte huid hebben gehad [15]. Dus rood haar kan een andere marker zijn van gedeeltelijk Neanderthaler afkomst.

Het oude concept dat Neanderthalers brute, primitieve mensen zijn, is in het licht van moderne studies verdwenen. In plaats daarvan, met hun krachtige, taaie lichaamsbouw en hersengrootte boven het moderne gemiddelde, en toenemend bewijs van culturele en artistieke prestaties, kunnen we allemaal behoorlijk trots worden op onze Neanderthaler erfenis!

REFERENTIES

[1] Mark Kurlansky. De Baskische geschiedenis van de wereld . Penguin Books, New York, 2001.
[2] Robert J. Sawyer. Hominiden. Tor Books, 2002.
[3] Veelgestelde vragen over Baskisch en Basken. www.cogs.susx.ac.uk/users/larryt/basque.faqs.html.
[4] David Noel. Matrix denken. BFC Press, 1997. Hoofdstuk 104, Syston Boundaries en SIOS . Ook op: www.aoi.com.au/matrix/Mat04.html.
[5] De Rh-negatieve factor en ‘Reptilian Traits’ . www.reptilianagenda.com/research/r110199a.html.
[6] Bloed van de goden . www.geocities.com/ask_lady_lee/rhneg.html.
[7]Philip Lieberman . Eve sprak: menselijke taal en menselijke evolutie. WW Norton, 1998.
[8] Wat is Baskisch? www.clan-blackstar.com/research/basque.html.
[9] Baskische uitspraak . www.eirelink.com/alanking/collq1.htm# Uitspraak.
[10] Homo neanderthalensis . www.modernhumanorigins.com/neanderthalensis.html.
[11] Bloedgroepen, bloedtypering en bloedtransfusies . http://nobelprize.org/educational/medicine/landsteiner/readmore.html.
[12] Grens van de bekende Neanderthalerwereld. http://news.nationalgeographic.com/news/2003/03/photogalleries/neanderthal/.
[13]Bent u gedeeltelijk Neanderthaler? http://www.abc.net.au/science/articles/2006/08/23/1722109.htm.
[14] The Other Humans: Neanderthals Revealed. National Geographic, oktober 2008, pp.34-59.
[15] Mensen gemengd met neanderthalers: analyse. http://www.abc.net.au/science/articles/2010/05/07/2892936.htm

Stablemate artikelen:
David Noel. In: Matrix-denken. The Substance of Society – Infocap.

David Noel

Ben Franklin Centrum voor Theoretisch Onderzoek
Postbus 27, Subiaco, WA 6008, Australië.

http://aoi.com.au/bcw/neanderbasque.htm

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept