web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Lijst van gevallen engelen

 

Prompt: Man, one man, soulmate, twinsoul, handsome, beautiful, sexy, face, nice face, curly hair, angel, , sf, intricate artwork masterpiece, ominous, matte painting movie poster, golden ratio, trending on cgsociety, intricate, epic, trending on artstation, by artgerm, h. r. giger and beksinski, highly detailed, vibrant, production cinematic character render, ultra high quality model

De volgende lijst met namen van gevallen engelen, verzameld uit verschillende religies, mythologieën en overleveringen. Deze engelennamen zijn van die engelen die als slecht van aard worden beschouwd en geen namen van goede engelen.

Namen van gevallen engelen vinden hun oorsprong in oude culturen zoals Babylon, Assyrië en Egypte, maar ook in joodse, christelijke en islamitische overleveringen.

Gedurende duizenden jaren zijn engelennamen geëvolueerd in spelling, betekenis en gebruik binnen religies, mystiek – zelfs magie waar de naam van een engel belangrijk wordt geacht om engelachtige hulp in te roepen. Van sommige rituelen wordt gezegd dat ze goede engelen oproepen, terwijl andere rituelen worden uitgevoerd om te proberen gevallen engelen op te roepen.

Veel goede engelnamen bevatten een achtervoegsel met de betekenis van God (-el), of yah, wat Heer betekent. Dit is een primair onderscheid tussen hogere engelen en degenen die gevallen zijn. Het gebruik van ‘el’ in namen van engelen geeft het belang weer van de verbinding van de engel met het Goddelijke (God). Zowel de goede als de gevallen namen van engelen worden door sommige mensen traditioneel en bijgelovig als krachtig beschouwd.
Houd in gedachte dat de gevallen engelen, engelen waren in de oudheid, oftewel mensen van een andere planeet die hier kwamen leven, de Anunnaki.
Dat de gevallen engelen betekende dat zij ”gevallen uit de hemel” waren.
Niets anders, hoewel er een verhaal is van een ongehoorzame engel, oftewel een officier oid die niet meer wilde luisteren naar zijn baas en een andere richting op wilde gaan.
We noemden hen engelen.
Maar was er toen ruzie tussen Enki en Enlil na de zondvloed en diegene die kozen voor Enlil werden gevallen engelen genoemd…althans nu in de bijbel, misschien toen wel heel anders. Buitenaards is ook niet een grijs eng wezen…
Maar zij waren mensen en wij zijn naar hun evenbeeld geschapen.
Dus we lijken op hen…
dus zijn zij ook net als wij!

Lijst met gevallen engelen en namen van gevallen engelen

Abaddon – gevallen engel des doods wiens naam “vernietigen” betekent.
Abezethibou – eenvleugelige gevallen engel uit de Rode Zee.
Allocen – gevallen engel die een hertog in de hel is.
Amduscias – naam van de gevallen engel die verschijnt als een eenhoorn.
Amon – gevallen engel die een sterke markies is van meer dan 40 legioenen.
Amy – naam van een gevallen engel die een president in de hel is.
Andras – gevallen engel markies en lijkt ravenkop.
Andrealphus – gevallen engel die mensen in vogels kan veranderen.
Andromalius – gevallen engel die verschijnt als een man die een slang vasthoudt.
Apollyon – gevallen engel des doods; hetzelfde als Abaddon
Armaros – gevallen engel die het “oplossen van betoveringen” leert.
Asmoday – gevallen engelenkoning met drie hoofden: een stier, een ram en een man.
Asmodeus – een van de slechtste gevallen engelen, een aartsdemon.
Astaroth – gevallen engel die een groothertog in de hel is.
Azael – boze, gevallen engel die samenwoonde met vrouwen.
Azazel – gevallen engel wiens naam betekent “God sterkt”.
Azza – gevallen engel wiens naam “de sterke” betekent.
Baal – gevallen engel wiens naam “de heer” betekent.
Balam – gevallen engel die lijkt op Asmoday met een slangenstaart.
Balberith – gevallen engel die een grote paus in de hel is.
Baraqijal – gevallen engel die astrologie onderwijst.
Barbatos – gevallen engel die een grote graaf, graaf en hertog van de hel is.
Bathin – bleke paardrijden gevallen engel.
Beëlzebub – gevallen engel bekend als de “prins der demonen”.
Behemoth – gevallen engel die de “demon van de diepte” is.
Beleth – gevallen engel die een vreselijke koning is over 85 legioenen.
Belial – bedrieglijk mooie gevallen engel wiens naam “zonder waarde” betekent.
Belphegor – gevallen engel wiens naam “heer van opening” betekent.
Berith – gevallen engel…
Bernael – gevallen engel van duisternis en kwaad.
Bifrons – gevallen engel die monsterlijk lijkt en wiskundige kunsten leert.
Botis – gevallen engel die verschijnt als een adder.
Buer – gevallen engel die filosofie, logica en ethiek doceert.
Bune – gevallen engel die verschijnt als een draak met drie hoofden.
Caim – gevallen engel die verschijnt als een lijster of man met een zwaard.
Dantanian – gevallen engel die verschijnt als een man met vele gezichten.
Decarabia – gevallen engel die verschijnt als een ster in een pentagram.
Eligor – gevallen engel die verschijnt als een goede ridder met lans.
Enepsigos – gevallen engel die verschijnt in de vorm van een vrouw.
Flauros – gevallen engel die verschijnt als een luipaard.
Focalor – gevallen engel die verschijnt als een man met griffioenvleugels.
Forcas – gevallen engel die logica en ethiek onderwijst.
Forneus – gevallen engel markies die verschijnt als een zeemonster.
Furcas – gevallen engel die verschijnt als een wrede man met een lange baard.
Furfur – gevallen engel die verschijnt als een hert met een vurige staart.
Gaap – gevallen engel die verschijnt als een man met vleermuisvleugels.
Gadreel – gevallen engel wiens naam betekent “God is mijn helper.”
Gamygyn – gevallen engel die verschijnt als een klein paard.
Glasyalabolas – gevallen engel die verschijnt als een gevleugelde hond.
Gomory – gevallen engel die verschijnt als een schoonheid op een kameel.
Gusion – gevallen engel die het verleden, het heden of de toekomst kan onderscheiden.
Hagenti – gevallen engel die verschijnt als een stier met griffioenvleugels.
Halpas – gevallen engel die verschijnt als een ooievaar.
Imamiah – gevallen engel die reizen regelt.
Ipos – gevallen engel die verschijnt als een engel met een leeuwenkop.
Kokabiel – gevallen engel wiens naam “ster van God” betekent.
Kunopegos – gevallen engel die verschijnt als een zeepaardje en schepen laat zinken.
Lahash – gevallen engel die de goddelijke wil verstoort.
Lerajie – gevallen engel die verschijnt als een boogschutter in het groen.
Leviathon – gevallen engel geassocieerd met de diepe zeeën.
Lillith – gevallen vrouwelijke engel die op zoek is naar kinderen om te ontvoeren of te doden.
Lix Tetrax – gevallen engel van de wind.
Lucifer – eigenlijk een Babylonische koning wiens naam “lichtdrager” betekent.
Malpas – gevallen engel die verschijnt als een kraai.
Marbas – gevallen engel die verschijnt als een leeuw.
Marchosias – gevallen engel die verschijnt als een wolvin met griffioenvleugels.
Mastema – gevallen engel wiens naam “vijandigheid” betekent.
Mephistopheles – gevallen engel; naam betekent “hij die het licht niet liefheeft.”
Morax – gevallen engel die verschijnt als een stier.
Naamah – gevallen engel van prostitutie wiens naam “aangenaam” betekent.
Naberius – gevallen engel die verschijnt als een kraaiende haan.
Obyzouth – gevallen engelvrouw die pasgeborenen doodt en doodgeboorten veroorzaakt.
Onoskelis – vrouwelijke gevallen engel die in grotten leeft en mannen perverteert.
Orias – gevallen engel die verschijnt als een leeuw met slangenstaart.
Ornias – gevallen engel die irritant is en van vorm kan veranderen.
Orobas – gevallen engel die verschijnt als een paard.
Ose – gevallen engel die verschijnt als een luipaard en een president in de hel is.
Paimon – gevallen engel die verschijnt als een gekroonde man op een kameel.
Penemuel – gevallen engel die de mensheid corrumpeert door te schrijven.
Pharzuph – gevallen engel van hoererij en lust.
Phoenix – gevallen engel die verschijnt als een feniksvogel.
Procel – gevallen engel die kan spreken over verborgen en geheime dingen.
Purah – gevallen engel van vergetelheid en het oproepen van de doden.
Purson – gevallen engel die verschijnt als een man met een leeuwenkop op een beer.
Qemuel – gevallen engel die door God werd vernietigd.
Rachab – gevallen engel van trots wiens naam “geweld” betekent.
Raum – gevallen engel die verschijnt als een kraai.
Ronobe – gevallen engel die een monster is dat retoriek en kunst leert.
Ruax – hoofdpijn gevallen engel.
Sabnack – gevallen engel die verschijnt als een soldaat met leeuwenkop.
Saleos – gevallen engel die als soldaat op een krokodil verschijnt.
Samael – kwaadaardige gevallen engel wiens naam “de blinde God” betekent.
Satan – christelijke gevallen engel wiens naam “tegenstander” betekent.
Seere – gevallen engel die verschijnt als een man op een gevleugeld paard.
Semyaza – gevallen engelenleider en een van de zonen van God.
Shax – gevallen engel die verschijnt als een ooievaar; dief van geld.
Solas – gevallen engel die verschijnt als een raaf en astronomie leert.
Sorath – gevallen engel voor sommigen wiens nummer 666 is.
Sytry – gevallen engel; verschijnt als een man met griffioenvleugels en een luipaardkop.
Uzza – gevallen engel wiens naam “kracht” betekent.
Valac – gevallen engel die verschijnt als een kleine jongen met vleugels op een draak.
Valefor – gevallen engel die verschijnt als een veelkoppige leeuw.
Vapula – gevallen engel die bedreven is in handwerk, wetenschap en filosofie.
Vassago – gevallen engel die alle verloren of verborgen dingen ontdekt.
Vepar – engel die verschijnt als een zeemeermin.
Vine – engel en verschijnt als een leeuw zittend op een zwart paard.
Vual – engel die verschijnt als een enorme kameel.
Alsem – engel die plagen over de aarde brengt.
Xaphan – engel die het vuur van de hel aansteekt.
Zagan – engel die dingen kan transformeren; lijkt op een stier met vleugels.
Zepar – engel die ervoor zorgt dat vrouwen van mannen houden.

GEVALLEN ENGELEN

Prompt: Jesus, male, man, dreamy, long hair, beautiful eyes, beautiful mouth, black curly long hair, nice body, open eyes, long lashes, stars, happy, smiling, beautiful, man, men, no hand, arms wide spread, Jesus Christ, handsome, sexy, naked, , sf, intricate artwork masterpiece, ominous, matte painting movie poster, golden ratio, trending on cgsociety, intricate, epic, trending on artstation, by artgerm, h. r. giger and beksinski, highly detailed, vibrant, production cinematic character render, ultra high quality model

Wat zijn gevallen engelen?

door Lodewijk Karel

Bepaalde religies, vooral die prominente in het Westen, leren dat gevallen engelen, eens zuivere boodschappers van God, de duivel (of satan) vanuit de hemel naar de aarde volgden in opstand tegen de Schepper.

Met dit geloof wordt het ook onderwezen door die gevallen engelen die nu over het aardse rijk heersen als kwaadaardige, engelachtige vorstendommen en machten. Er wordt beweerd dat dit een belangrijk spiritueel conflict is, grotendeels ongezien, en met hemelse, heilige engelen van God die de gevallen engelen bestrijden die onder de hoede staan ​​van Satan (of Lucifer) – de Duivel.

We geven de voorkeur aan een metafysische kijk op gevallen engelen en wat ze in ons leven kunnen zijn. Laten we eens kijken naar enkele verschillende interpretaties die we kunnen overwegen.

Gevallen engelen als demonen

Sommige leringen stellen gevallen engelen gelijk aan demonen die over de aarde zwerven om de mensheid kwaad te doen. Ze hebben ze zelfs namen gegeven (zie Namen van gevallen engelen). In het Fundamentele Christendom wordt bijvoorbeeld geleerd dat gevallen engelen op een dag volledig losgelaten zullen worden op de aarde, door God toegestaan ​​om de grootst mogelijke verwoesting aan te richten, zodat de mensheid zich kan bekeren en Jezus als redder kan aanvaarden. Degenen die Christus accepteren, zo beweren ze, zullen worden gered van een dergelijke toorn, inclusief de uiteindelijke, eeuwige straf die God voert tegen Satan, zijn gevallen engelen en de onberouwvolle mensheid. Yikes – dat is beangstigend!

Maar deze onjuiste leringen over gevallen engelen, demonen, duivels, Satan, Lucifer en dergelijke zijn in de loop van de tijd geëvolueerd tot de angstaanjagende overtuigingen die velen tegenwoordig geloven. En de originele, bevrijdende berichten gingen verloren. Door oude manuscripten te vergelijken die voornamelijk in het Oude en het Nieuwe Testament te vinden zijn, leidde een verkeerd begrip van de oorspronkelijke ideeën (oorspronkelijk gelijkenissen) tot allerlei instructies over duivels. Andere oude geschriften, zoals 1 Henoch en Jubileeën, zijn ook gebruikt om de gaten in deze veronderstelde bijbelse lessen op te vullen.

Dergelijke leringen hebben echter een groot misverstand gecreëerd over gevallen engelen en zelfs over engelen in het algemeen (lees over engelen). Engelen zijn boodschappers en gevallen engelen zijn boodschappers wiens boodschap onverlicht is. Sta me toe het uit te leggen. Wanneer iemand de spirituele waarheid spreekt of, beter nog, liefde en medeleven jegens een andere persoon uitdrukt, is dit een verlichte boodschap – woorden en daden die voortkomen uit de kern van iemands wezen. Engelen, dienende geesten, leveren berichten van aanmoediging en begeleiding, altijd met liefde gegeven als initiator.

Gevallen engelen als verloren geesten

Prompt: male, Angel, man, long wavy hair, sexy, beautiful, nice, sweet, beautiful, male, golden hair, face, hypnotic eyes, piercing eyes, see eyes, , trending on artstation, sharp focus, studio photo, intricate details, highly detailed, by greg rutkowski

Gevallen engelen daarentegen zijn boodschappers wiens boodschap niet uit een hart van liefde komt, maar echt een uitdrukking van angst is. Ze vertegenwoordigen, symbolisch, op het hoogste niveau ons: mensen. Wanneer we worden geregeerd door onze geest en niet door ons innerlijke wezen, zorgt ons bewustzijn, het denken dat door de hersenen wordt gecreëerd ervoor dat we ‘vallen’ wanneer we het alleen laten rennen. We raken verstrikt in mentale concepten van verleden en toekomst, een seizoen lang verloren voor wie we werkelijk zijn, gevoelloos voor onze ware essentie. We leven ons leven niet in het huidige moment. Ja, in zekere zin worden we de geest; we worden gevallen engelen, het resultaat van de gevallen berichten in ons hoofd.

De geest kan gedachten produceren over verleden en toekomst, angst en mislukking, veroordeling en schuld. Zulke gedachten zijn van een lagere staat, de betekenis van het woord ‘gevallen’. Deze gedachten zijn energie, of geest, en zijn ontaard, waardoor we in constructies van de geest blijven. Met andere woorden, ze laten ons lijden. De gedachten kunnen dus ook worden gezien als verloren geesten, gevallen engelen. We zijn wat we denken (wanneer we onszelf toestaan ​​alleen maar te denken).

We zouden kunnen zeggen dat de meesten van ons gevallen engelen zijn, want we lijken verloren mensen te zijn die te veel opgaan in onze aardse ervaring. We zijn ons er misschien gedeeltelijk van bewust. We kunnen ons totaal niet bewust zijn. Weinigen van ons lijken volledig bij bewustzijn. Onze acties op de planeet lijken erop te wijzen dat we zeer onbewust zijn.

Prompt: male, Angel, man, long wavy hair, sexy, beautiful, nice, sweet, beautiful, male, blonde, , trending on artstation, sharp focus, studio photo, intricate details, highly detailed, by greg rutkowski

Geesten: de vergeten gevallen engelen

Laten we het idee van gevallen engelen – gemartelde mensen, gekwelde gedachten en straffende gedachten – wat verder nemen. Wat als een lijdende ziel zou sterven? Zou de persoon nog steeds verloren zijn en emotionele pijn ervaren? Ja, het is mogelijk. De dood is niet de redder die sommigen denken dat hij is.

Laten we eens kijken dat negatieve entiteiten, kwade geesten, aardgebonden geesten van mensen zijn die lijden. Deze geesten, nog steeds ‘gevallen engelen’, communiceren met degenen onder ons in lichamen, soms communiceren ze hun boodschappen aan ons. Vaak zijn de spookberichten hun eigen angsten – niet iets waarop men als wijsheid zou willen vertrouwen. (Mensen, zelfs geesten, hebben de neiging om de wereld en anderen te interpreteren door hun eigen innerlijke strijd.)

Een geest blijft hier om verschillende redenen bij de levenden. Misschien heeft de persoon onafgemaakte zaken, of misschien voelt de persoon zich gedwongen om een ​​afscheidsboodschap aan iemand te bezorgen. Om welke reden dan ook blijft een onstoffelijke geest gehecht aan dit rijk, uiteindelijk is het te wijten aan angst en een sterke identificatie met deze wereld van vormen. Deze angst en gehechtheid verlamt de persoon en brengt hem in een staat van mentale angst – de hel.

Als we berichten ontvangen van anderen die een onstabiele gemoedstoestand hebben, zou je dan verwachten dat het verlicht is? Zou het de waarheid zijn voor jou of voor mij? Niet aannemelijk.

De opstanding van gevallen engelen

Prompt: male, Angel, man, long wavy hair, sexy, beautiful, nice, sweet, beautiful, male, golden hair, face, hypnotic eyes, , trending on artstation, sharp focus, studio photo, intricate details, highly detailed, by greg rutkowski

Het gebruik van het woord gevallen is een herinnering aan wie we werkelijk zijn, iets veel groters dan we denken. Gelooft u dat u zwak, verloren en alleen bent? Dat is gedachtenpraat, gevallen boodschappers, nederige gedachten en denken. Om voorbij de valkuil van de geest te komen, hoeven we alleen maar een stap terug te doen achter onze gedachten en bewust te zijn.

Hemel is een ander woord dat wordt gebruikt om de grotere kracht achter alles wat is aan te duiden, voor Geest, en het brengt het idee over van hogere hoogte – een hogere plaats. Als we in vrede zijn en ons leven leiden door liefde en waarheid, bevinden we ons inderdaad in een hogere positie. We mogen dit licht noemen.

Er wordt gezegd dat na de dood van het fysieke lichaam de geest vrij is en normaal naar het licht wordt aangetrokken, waarbij hij de levensreis in een hogere staat voortzet. Waarom het licht? Het licht kan ons reinigingsproces zijn na de dood van de vorm. Het licht is bewustzijn of gewaarzijn – een terugkeer naar de echte jij. Het was er altijd; vaak verliezen we het gewoon uit het oog als we verstrikt raken in vorm.

Binnen het licht wordt de persoon herenigd, zouden we kunnen zeggen, met zijn ziel, zijn ware essentie. Dit loslaten van pijn uit het verleden en toekomstplannen vindt plaats tijdens een onmiddellijke levensevaluatie. Geestelijke problemen die zijn ontstaan ​​terwijl ze in fysieke vorm waren, kunnen nu sneller worden opgelost.

De geest produceert angst, niet de ziel of kern van een persoon. Als een geest besluit om het licht niet binnen te gaan nadat hij het lichaam heeft verlaten, zal hij de mentale reiniging missen. Wanneer dit gebeurt, is dat uit angst. De onbewuste ziel blijft gevangen in mentale concepten en probeert in de wereld van vorm te blijven. De ziel zit gevangen in de geest en is geworden wat we “een geest” noemen (een “schaduw” of schaduw van de echte persoon).

Geesten lijden tot op zekere hoogte onder de angst voor verlies, angst voor het onbekende, angst voor straf, schuld, schaamte, twijfel, zorgen of wat dan ook – het zijn allemaal vormen van angst die worden veroorzaakt door overdenken. Een geest die besluit achter te blijven, kan deze toestand niet gemakkelijk ‘uitstijgen’. De geest onderhoudt een sterke identificatie met fysieke vormen.

De ascensie van de ziel, een wederopstanding uit het vastzitten onder zelfopgewekte controle van de geest, kan niet plaatsvinden zonder ontwaken. Dus de rusteloze geest kan geïsoleerd blijven, bang en behoorlijk gehecht aan de fysieke wereld waarin de persoon zich zo op zijn gemak voelde. En dus hebben deze gevallen engelen hun kans gemist om heel te zijn, gereinigd door de liefde voor een nieuw begrip.

Het waargenomen ongeluk van gevallen engelen is gelukkig tijdelijk. Wij allemaal, het hele bestaan, groeit voortdurend, breidt zich altijd uit, gaat vooruit en wordt bevrijd van onze valse overtuigingen, van onze angst. Het is liefde die gevallen engelen bevrijdt, zelfs door lijden; en het is liefde die uiteindelijk alle staten van ontkoppeling zal zuiveren.

De waarheid van het zijn

Ik geloof dat wijze en bewuste geesten met ons omgaan, observeren, leiden en richting geven. Ze zijn bij ons tijdens dit proces in vorm. Het zijn engelen die zich bekommeren om de hele mensheid en haar verheffing tot het kennen van waarheid en vrede. Welke waarheid, zegt u? De waarheid dat we verbonden zijn – één. Een ware engel onderhoudt een sterke verbinding met ‘zijn’.

Wij zijn eeuwige geesten, één Geest-energie. Uiteindelijk is er geen dood, geen straf of verlies. Het lichaam kan voorbijgaan, maar toch blijven we – bewust. Er is niets te vrezen. Angstige mentale concepten zijn illusionair. Het zijn overtuigingen die door de geest zijn gecreëerd en niet echt. We hebben deze overtuigingen en dit lijden gecreëerd omdat we geloofden dat het lichaam en zijn verhaal onze persoon was. Maar onze ervaringen met lijden waren slechts aanwijzingen dat we het leven anders moesten waarnemen. We beschouwden externe levenservaringen als belangrijker dan het innerlijke leven. Dat is oké. We zijn aan het leren.

VOOR UW BEWUSTZIJN EN STUDIE

We hebben een primaire lijst van passages gevonden in oude manuscripten, zoals de Bijbel, die worden gebruikt om angstaanjagende, valse ideeën over engelen te promoten. Door mensen te laten geloven dat deze passages letterlijk moeten worden opgevat, worden ze misbruikt om angst te zaaien in de hoofden van degenen die ervoor kiezen te luisteren. Zoek de figuurlijke betekenis erachter om dergelijke werken beter te begrijpen. Dat is wat de oude auteurs zouden hebben gewild.

De volgende voorbeelden van oude geschriften moeten metaforisch worden opgevat, vooral de uitspraken van Jezus die in de vier evangeliën voorkomen. Hetzelfde geldt voor de Openbaring van de Bijbel, bekend als een boek vol symboliek.

Genesis 6:1, Deuteronomium 32:8, 1 Samuël 16:14; 18:10; 19:9, 1 Koningen 22:19, Psalm 82:1, Jesaja 26:14, Henoch 6:1; 7:1; 10:11; 12:4; 15:8, Jubeljaren 5:1-2, 6, Mattheüs 25:41, Efeziërs 6:12, Hebreeën 2:5, Judas 6, 1 Petrus 3:19, 2 Petrus 2:4, Openbaring 9:11, 13.

Bron

Veel van de engelnamen bevatten een achtervoegsel dat “van God” (-el) of yah betekent, wat “Heer” betekent. Op deze manier geven engelennamen het belang weer van de verbinding van de engel met het goddelijke. Engelennamen worden dus traditioneel gezien als krachtig. Bij de meeste engelennamen is de “el” opgenomen; de meeste namen van gevallen engelen zullen dat niet doen.

De meest gebruikte en meest bekende engelennamen zijn Gabriël, Raphaël, Uriël en Ariël.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥