web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Hoe zagen de bijbelse mensen er uit volgens de bijbel

Er zijn een paar basisbeschrijvingen van sommige mensen in de Bijbel. Er zijn bijvoorbeeld verschillende vrouwen die “erg mooi” worden genoemd: Sara, Rachel, Rebekah, Bathseba, Abisag, Tamar, Vashti en Esther. Leah wordt beschreven als eenvoudig uitziend, in tegenstelling tot haar zus Rachel, die “een mooi figuur had en mooi was” (Genesis 29:17).

Er zijn ook fysieke beschrijvingen van mannen. We hebben beschrijvingen van de kleding van Elia en Johannes de Doper in 2 Koningen 1:8 en Mattheüs 3:4. Esau wordt beschreven als harig en roodharig (Genesis 25:25). David wordt beschreven als “stralend van gezondheid en [met] een fijn uiterlijk en knappe gelaatstrekken” (1 Samuël 16:12). Simson en Absalom hadden lang haar (Rechters 16:17; 2 Samuël 14:26). Paulus’ verschijning was “niet indrukwekkend” (2 Korintiërs 10:10). Saul was lang (1 Samuël 10:23); Zacheüs was klein (Lucas 19:3).

De hoofdpersoon van de Bijbel is Jezus Christus, maar het enige dat we weten over Jezus’ verschijning is dat “Hij geen schoonheid of had geen majesteitelijk uiterlijk  om ons tot zich te trekken, niets in zijn uiterlijk dat we naar hem zouden begeren” (Jesaja 53:2 ). Heel onopvallend. Er is een niet-letterlijke beschrijving van Jezus in Openbaring 1:12-16, maar die is duidelijk figuurlijk. De ogen van laaiend vuur, de voeten van gloeiend metaal en het zwaard dat uit de mond komt, suggereren alwetendheid, macht en oordeel.

Lees ook eens:  Nephilim Stargates en The Return of The Watchers

In de westerse wereld worden Jezus, Maria en Jozef vrij vaak afgebeeld als blank/blank. Soms zijn deze afbeeldingen behoorlijk extreem: leliewitte huid, blond haar, blauwe ogen.

Maar veel historici en theologen zeggen dat de echte Jezus, Maria en Jozef er heel anders uitzagen dan de artistieke afbeeldingen die uit Europa en Amerika kwamen, men zou doen geloven.

Was Jezus blank?

De Bijbel geeft ons heel weinig informatie over de fysieke verschijningen van Jezus, Maria en Jozef. De evangeliën schetsen een portret van Jezus als een doorsnee persoon, een eenvoudige joodse man uit Bethlehem. Sterker nog, in Mattheüs 26, toen Jezus werd gearresteerd in de tuin van Gethsemane, moest Judas aan de bewakers signaleren welke man eigenlijk Jezus was.

Jezus zag er waarschijnlijk uit als elke andere man uit die specifieke tijd en plaats… wat betekent dat hij waarschijnlijk een bruine huid had. “Hij zou eruit hebben gezien als een Palestijns-joodse man uit de eerste eeuw. Hij zou eruit hebben gezien als een joodse Galileeër”, zegt Robert Cargill, assistent-professor klassieke talen en religieuze studies aan de Universiteit van Iowa.

Geleerden en kunstenaars hebben geprobeerd een (letterlijk) nauwkeuriger beeld te schetsen van hoe Jezus er waarschijnlijk uitzag.

In 2001 werkte de BBC samen met de beroemde forensisch antropoloog Richard Neave om het gezicht van een eerste-eeuwse joodse schedel te reconstrueren. Het resultaat? Een gezicht dat er heel anders uitziet dan traditionele afbeeldingen van Jezus in de kunst:

(Nu kan Jezus iemand zijn geweest die van Europa bwvs reizen heeft gemaakt,… dus zo raar is het niet dat hij bv wel blank zou zijn geweest met blauwe ogen en daarbij was hij een Anunnaki…)

 

Lees ook eens:  Elixer van het eeuwige leven: de kruising van mythe, filosofie en wetenschap

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥