web analytics

Reminder over de werkwijze van Big Pharma

Dit programma over de werkwijze van Big Pharma was een paar jaar geleden op televisie. Zie hier het eerste fragment, het totaal is elders te vinden. Bijzonder dat er de afgelopen 2 jaar totaal geen enkele aandacht voor, of opvolging over is geweest. Waarom?
Kijk eens naar deze stapeling van recordboetes: Violation Tracker Parent Company Summary Parent Company Name: Pfizer Ownership Structure: publicly traded (ticker symbol PFE) Headquartered in: New York Major Industry: pharmaceuticals Specific Industry: pharmaceuticals Penalty total since 2000: $10,193,896,333
Number of records: 75 2012 GlaxoSmithKline[1][6] $3 billion ($1B criminal, $2B civil) Criminal: Off-label promotion, failure to disclose safety data.
Civil: paying kickbacks to physicians, making false and misleading statements concerning the safety of Avandia, reporting false best prices and underpaying rebates owed under the Medicaid Drug Rebate Program Avandia (not providing safety data), Wellbutrin, Paxil (promotion of paediatric use), Advair, Lamictal, Zofran, Imitrex, Lotronex, Flovent, Valtrex False Claims Act, FDCA 2009 Pfizer[2] $2.3 billion Off-label promotion, kickbacks Bextra, Geodon, Zyvox, Lyrica False Claims Act, FDCA 2013 Johnson & Johnson[7] $2.2 billion Off-label promotion, kickbacks Risperdal, Invega, Nesiritide False Claims Act, FDCA 2012 Abbott Laboratories[8] $1.5 billion Off-label promotion Depakote False Claims Act, FDCA 2009 Eli Lilly[9] $1.4 billion Off-label promotion Zyprexa False Claims Act, FDCA 2001 TAP Pharmaceutical Products[10] $875 million Medicare fraud, kickbacks Lupron False Claims Act, Prescription Drug Marketing Act
Lees ook:   Extreme weersomstandigheden van over de hele wereld branden

Gerelateerde artikelen

Back to top button