web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Amerikaanse staat met hoogste aantal vaccinaties ziet recordstijging covid

Vermont , de staat met de hoogste  vaccinatiegraad  in de Verenigde Staten, ervaart een  toename van het CCP-virus op een niveau dat niet is gezien sinds de piek van de pandemie afgelopen winter.

Het aantal gevallen in Vermont bevindt zich op een recordniveau, ziekenhuisopnames liggen dicht bij de records van afgelopen winter en de staat registreerde de dodelijkste dag en de tweede dodelijkste maand van de pandemie in september.

“Ik denk dat het voor ons allemaal duidelijk frustrerend is”,  Michael Pieciak, de commissaris van het Vermont Department of Financial Regulation, die de CCP-virusstatistieken (Chinese Communistische Partij) voor de staat controleert.

Volgens de CDC is op 24 september meer dan 69 procent van de bevolking van Vermont volledig ingeënt tegen COVID-19  , ver boven het nationale percentage van 56 procent.

De staat registreerde op 30 september het hoogste aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners, waarmee het record van 31 januari vorig jaar werd verbroken. Acht mensen stierven op 13 september in Vermont aan het CCP-virus, het hoogste aantal sinds de uitbraak van het virus.

Lees ook eens:   Kinderen tegenwoordig al volwassen en gestoord

Eind augustus waren vier van de tien gevallen van COVID-19 in Vermont onder gevaccineerde mensen,  volgens een brief ondertekend door 90 medewerkers van de gezondheidsafdeling van Vermont, waaronder staatsepidemioloog Patsy Kelso.

Gouverneur Phil Scott (R) hief de noodtoestand in Vermont in juni op toen 80 procent van de bevolking ten minste één injectie van het vaccin had gekregen. Sindsdien heeft hij aangegeven op zijn hoede te zijn voor het opnieuw instellen van de noodtoestand.

“We kunnen niet in een eeuwige noodtoestand verkeren”,  zei Scott deze week.

De vier staten die Vermont volgen in termen van de hoogste vaccinatiegraad in de natie, ervaren ook alarmerende tekenen.

Het hoofd van UMass Memorial Health, het grootste gezondheidssysteem in het centrum van  Massachusetts , zei onlangs dat regionale ziekenhuizen bijna 20 keer meer COVID-19-patiënten zagen dan in juni en dat er geen IC-bed over is. Massachusetts heeft de op vier na hoogste vaccinatiegraad in de natie.

In  Connecticut , de op één na meest gevaccineerde staat in de VS, heeft de wetgever onlangs de noodbevoegdheden van de gouverneur uitgebreid om het gemakkelijker te maken om de laatste golf van de pandemie het hoofd te bieden.

Op 22 september had  Maine , de op twee na meest gevaccineerde Amerikaanse staat, bijna 90 mensen op intensive care-afdelingen, een pandemische piek voor de staat.


Geachte Dr. Fauci, leg alstublieft uit…

Lees ook eens:   Did the collider at CERN cause the Nepal earthquakes?

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥