web analytics
11:11 Dubbele getallen

Oostenrijk: zo wil ÖVP WW-uitkeringen voor niet-gevaccineerde mensen stopzetten!

De Corona-dictatuur in Oostenrijk wordt steeds dreigender – en wordt bestreden op de rug van de zwaksten. Met deze enige constante in het turkoois-groene Corona-parcours was het te voorzien dat op een gegeven moment mensen zouden worden aangespoord om met hun bestaan ​​te worden gevaccineerd. Nu is het officieel: omdat minister van Arbeid Martin Kocher wil dat mensen hun werkloosheidsuitkeringen verlagen als ze een baan weigeren waarvoor een vaccinatie vereist is. 

  • Steeds meer werkgevers eisen van nieuwe sollicitanten twee doses vaccin voor een baan
  • In plaats van actie te ondernemen tegen deze discriminatie op de arbeidsmarkt, versterkt de overheid deze
  • Iedereen die vanwege de verplichte vaccinatie geen baan accepteert of niet eens solliciteert, loopt het risico zes weken lang geen WW-uitkering meer te krijgen
  • Het besluit is niet transparant genomen via ministerieel besluit, maar rechtstreeks vanuit het kantoor van Kocher via een brief aan de AMS
  • FPOÖ-baas Manfred Haimbuchner met moedige kritiek: Kochers richtlijn is “vrijmoedigheid op de rand van minachting voor mensen”

AMS blokkeert geld als een baan waarvoor vaccinatie vereist is, wordt afgewezen

De federale overheid verhoogt de vaccinatiedruk – zo is er sinds het begin van de maand in Neder-Oostenrijk en Wenen een verplichte vaccinatie voor nieuwe opnames in grote delen van de staatsdienst; Gevaccineerde aanvragers hebben ook de voorkeur in Stiermarken. Maar het verschuift ook veel van de bedrijven – en steeds meer werkgevers hebben twee vaccinaties nodig om aan een baan te beginnen. En het gaat niet meer alleen om gezondheids- en maatschappelijke beroepen, ook steeds meer bedrijven in het bedrijfsleven vragen dit van hun sollicitanten.

Lees ook:   Kinderbescherming plaatst IS-kids bij haatopa

 

Nadat al talloze mensen hun baan zijn kwijtgeraakt door de totalitaire coronamaatregelen, wil het kabinet er nu eindelijk voor zorgen dat ze alleen weer aan het werk kunnen als ze zich onderwerpen aan de wil van de machthebbers . En dit staat bekend als: “Vaccineren, vaccineren vaccineren!” Volgens deze kan de AMS een werkloosheidsuitkering tot zes weken blokkeren als een niet-gevaccineerde persoon weigert te solliciteren naar een baan waarvoor de vaccinatie een vereiste is.

Kocher-richtlijn is niet de eerste aanplant van werklozen

Met andere woorden: van mensen die soms net boven de armoedegrens leven, wordt verwacht dat ze volgens het ‘eet of sterf’-principe ofwel tegen hun vrije wil de vaccinatie ondergaan ofwel hun gezin uiteindelijk niet meer kunnen voeden. Bijzonder verraderlijk: het is niet eens een officieel ministerieel besluit, maar slechts een brief van Kocher, waarin hij de AMS verplicht de uitkeringen op te zeggen van werkzoekenden die vanwege de verplichte vaccinatie daar geen baan accepteren. De AMS had eerder de minister van Arbeid om instructies gevraagd.

De afgelopen weken en maanden probeerden Kocher en AMS-baas Kopf keer op keer massale druk uit te oefenen op de burgers die massaal in de werkloosheid werden gedreven door het turkooisgroene coronabeleid. De voorstellen varieerden van een degressieve WW, waarmee na een paar maanden minder geld wordt uitgekeerd, tot een verbod op bijverdienmogelijkheden. Tot nu toe is dit nog mogelijk tot de onbeduidende limiet van 475 euro, bijvoorbeeld om de ergste behoefte beter op te vangen of om niet uit de routine van het dagelijkse werk te stappen.

Lees ook:   HPV vaccinatie nu meer gevallen baarmoederhalskanker

Haimbuchner: Het decreet grenst aan menselijke minachting

FPÖ-gouverneur Manfred Haimbuchner, vice-gouverneur Manfred Haimbuchner, bekritiseerde donderdag het huidige taboe: “Om het voortdurende falen in termen van pandemiebeheer te verbergen, wordt de bevolking nu van alle kanten gepord om in de richting te gaan die door de federale regering is gegeven . Dat men in de loop hiervan niet terugdeinst voor het blokkeren van werkloosheidsuitkeringen voor werklozen als zij gebruik maken van de vrije beslissing over hun lichamelijke integriteit, is een durf op de rand van onmenselijkheid  , aldus de duidelijke aankondiging van de FPOÖ-baas. .

Haimbuchner is er ook zeker van dat de federale overheid zelf verantwoordelijk is voor haar “volledig ongestructureerde vaccinatiecampagne” . In plaats van serieus onderwijs te proberen en de verantwoordelijke burgers in staat te stellen hun eigen vaccinatiebeslissing te nemen, vertrouwden ze liever op slogans als “Kom op schat, laten we vaccineren!”. Als gevolg hiervan loopt deze campagne “een beetje mislukt onverwacht vast.” Haimbuchner had de afgelopen weken al meerdere keren benadrukt dat hij en zijn partij zich krachtig zouden uitspreken tegen elke discriminatie langs de vaccinatiestatus en voor een einde aan het ergerlijke 3G/2G/1G- gebruik voorschriften .

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button