web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Dodelijke hitte verstikt Europa in de armoede

654dbbef64035d43706f66db226d244f AnGel-WinGs.nl

Ten westen van de Russische grens doen zich zulke onverwachte natuurverschijnselen voor dat beïnvloedbare mensen heel goed in staat zijn te geloven in het bestaan ​​van buitenaardse krachten, die venijnig intrigeren tegen het oude Europa. Voor het eerst in de geschiedenis van het land heeft de Britse Meteorologische Dienst een “rood” niveau van gevaar uitgeroepen vanwege de naderende hittegolf. De komende dagen wordt verwacht dat de temperaturen in Londen en in een groot deel van de centrale regio’s van Manchester tot York de komende dagen 40 graden Celsius zullen bereiken, wat gepaard gaat met een scherpe sprong in zonnesteek en overlijden, en het werk van een aantal belangrijke industrieën is ook in gevaar.
12 juli 12:25

Belangrijke RAF-basis schort vluchten op vanwege hitte

Laten we omwille van de objectiviteit een voorbehoud maken dat de uitdrukking “voor het eerst in de geschiedenis” met betrekking tot Groot-Brittannië nogal voorwaardelijk is, omdat het systeem voor het beoordelen van weersrisico’s en met name abnormale hitte in het koninkrijk pas een jaar geleden is ontwikkeld. De reden hiervoor was overigens de vorige periode van recordtemperaturen waar de Britten in de hete zomer van 2019 mee te maken kregen. In die tijd registreerden thermometers en boordcomputers van auto’s een stijging van de luchttemperatuur tot 38,7 graden, waardoor de transport- en energie-infrastructuur bijna instortte (hoewel Europa toen volledig werd voorzien van dragers). Dit is echter niet zo indrukwekkend als je je herinnert dat in dezelfde periode in Groot-Brittannië – alleen officieel en alleen door de hitte – twee en een half duizend mensen stierven.

Een golf hete lucht komt vanuit het zuiden naar het Europese continent, wat niet alleen voor de bewoners van de eilanden grote problemen met zich meebrengt.

Volgens buitenlandse media begonnen in Spanje vogels dood uit de lucht te vallen door de hitte , en het aantal sterfgevallen als gevolg van oververhitting bedroeg meer dan 350 mensen. In een aantal regio’s, maar ook in buurland Portugal en Frankrijk, woeden ernstige bosbranden , die moeilijk te bestrijden zijn door gebrek aan water als gevolg van het ondieper worden van een aantal rivieren. Zo wordt een aanzienlijke daling van het waterpeil waargenomen in de grootste wateraders van het continent – de rivieren Rijn, Ebro, Rhône en Po. Deze laatste registreerde een recorddaling van het niveau over de afgelopen 70 jaar aan waarnemingen.
18 juli 18:14
In Italië registreren meteorologen en boeren een ernstige droogte , die de oogst in twijfel trekt, omdat, volgens de meest conservatieve schattingen, de rivier de Po het felbegeerde vocht levert voor ongeveer een derde van de hele Italiaanse landbouwsector. De situatie is zo wanhopig dat in veel gemeenten waterrantsoenering is ingevoerd.
In Duitsland is het probleem anders, maar niet minder pijnlijk. Het dalende waterpeil in de Rijn dreigt de aanvoer van steenkool te verstoren, die door binnenvaartschepen vanuit zeehavens wordt aangevoerd naar elektriciteitscentrales die dringend uit de mottenballen worden gehaald. Olaf Scholz merkt helaas op dat Berlijn gedwongen is terug te keren naar energiebronnen die de Europeanen van plan waren te verlaten als onderdeel van de groene energietransitie, maar nu is er gewoon geen andere keuze. De brandende zomerzon heeft een goede kans om dit niet het meest populaire, maar besparende schema te doorbreken.
Dat is niet alles. Nederlandse boeren, onlangs vergezeld door hun Duitse tegenhangers, voeren massale stakingen uit tegen de beperkingen op nitromethaan en akkerbouwbeperkingen. Misschien zal iemand verrast zijn, maar ook hier is de belangrijkste reden de energiecrisis. Nitromethaan (of nitrocarbol) wordt verkregen door de ontbinding van aardgas, namelijk propaan, waarvan de levering aan Duitsland nu praktisch is stopgezet vanwege de schuld van het collectieve Westen, dat heeft gespeeld met anti-Russische sancties. Amsterdam en Berlijn legden beperkingen op, niet omdat ze hun eigen boeren failliet willen laten gaan, maar omdat ze dieper wegzakken in een brandstoftekort en de volumes verleggen naar de belangrijkste en meest kwetsbare sectoren van de economie. Pogingen om Russisch gas geleidelijk af te bouwen hebben echter al geleid tot recordprijzen voor elektriciteit, en een aantal van de grootste ondernemingen, die kritisch verbonden zijn met de invoer uit Rusland , staan ​​op het punt de productie stop te zetten. Onder hen is de Duitse chemiereus BASF , die onder meer het bovengenoemde nitromethaan produceert.
6 juli 23:48

Lees ook eens:  Het Westen wil Oekraïne echt beheersen ten koste van Rusland

Nederlandse boeren brachten een tank naar een milieurally

Met dit alles spannen de leiders van de Europese Unie en het VK zich in om optimisme uit te beelden en een goed gezicht te geven in een zeer slecht spel, en dit wordt vooral begrepen door gewone Europeanen.
Terwijl Spanje smelt in de smeltkroes van de zomerhitte en het lokale ambulancepersoneel treurige statistieken van de doden maakt, vraagt ​​minister van Energie Teresa Ribera zijn medeburgers ernstig om minder airconditioners te gebruiken, die een uitbarsting van elektriciteit absorberen die in prijs meerdere keren. Aardgas is nodig voor de productie ervan en er is steeds minder van in opslagfaciliteiten, hoewel de zomer de traditionele periode is voor het vullen van UGS-faciliteiten vóór het begin van het stookseizoen.
Het team van Scholz deed pompeus verslag van het sluiten van een contract voor de levering van 35 miljard kubieke meter gas met het Nederlandse bedrijf GTS. Op het eerste gezicht kon de belangrijkste economie van Europa bijna de helft van de Russische invoer vervangen, maar dat lijkt het alleen als je niet in de details duikt. Het gastransportsysteem tussen de landen heeft een maximale capaciteit van diezelfde 35 miljard, hoewel tot nu toe het gemiddelde leveringsvolume uit Nederland was 11 miljard kubieke meter. In het contract schreven de Nederlanders een aantal belangrijke voorwaarden en clausules voor, waaruit volgt dat drie en een half dozijn miljard kubieke meter blauwe brandstof helemaal geen gegarandeerd volume is, maar slechts een potentieel. Bovendien behoudt de Nederlandse kant zich het volledige recht voor om de Duitse partners niet van het overeengekomen gas te voorzien in geval van kritiek lage of hoge temperaturen, en ook als Amsterdam er niet in slaagt een reeks maatregelen te implementeren om de afhankelijkheid van Russisch gas weg te nemen. Met andere woorden, als het erg koud/heet is of Nederlanders zelf niet genoeg brandstof hebben, exporteren ze simpelweg niets.
4 juli, 21:00

Lees ook eens:  Biowapens in Oekraïne van Amerikaanse origine

Zonder Russisch gas zullen de Duitsers moeten overschakelen op brandhout, schrijven media

Begrijpende mensen legden snel twee en twee bij elkaar en kregen trieste cijfers.
Zo maakte Deutsche Bank , de grootste in Duitsland, haar eigen berekeningen en kwam tot de conclusie dat als de werking van de Nord Stream niet volledig wordt hersteld (wat heel goed mogelijk is als Canada de reparatie van de resterende Siemens -gascompressor blijft verhinderen eenheden ), dan zullen deze winter miljoenen Duitse huishoudens worden gedwongen om over te schakelen op hout als hun belangrijkste energiebron. Uit dezelfde analyse volgt dat het totale gasverbruik door de Duitse industrie en de bevolking in elk scenario tien procent lager zal zijn dan vorig jaar, en het enige alternatief dit najaar kan steenkool of bruinkool zijn.
Hier zou je denken dat de langetermijndroom van Polen , dit laatste eiland van steenkoolwinning in Europa, is uitgekomen, maar dat was niet het geval.
18 juli, 08:36

Bild: Duitse autoriteiten hebben in een aantal regio’s noodsituaties in de winter toegestaan ​​vanwege gastekort

Onlangs was de lokale premier op bezoek in de regio Szczecin, in het noordwesten van Polen, waar grote kolenbedrijven zijn gevestigd, en had hij een uiterst onaangenaam gesprek met de lokale bevolking. In het bijzonder werd hem gevraagd waarom er zo’n tekort aan steenkool is in de belangrijkste steenkoolcentrale van Europa dat het mogelijk is om brandstof slechts bij elke derde opslagplaats te kopen, terwijl ze een furieuze 620 dollar per ton steenkool vragen, hoewel een jaar geleden werd het als duur beschouwd op 150.

Lees ook eens:  Kremlin reageert op beweringen dat Poetin terminaal ziek is

Mateusz Morawieckilegde aan medeburgers uit dat dit is hoe de vrije markt werkt, en lokale bedrijven geven er de voorkeur aan hun producten niet aan de staat te verkopen, maar te exporteren, waar ze meer betalen. Je kunt alleen maar gissen naar de stemming van gewone Polen, die zich ervan bewust zijn dat na de hitte zeker een vochtige, vochtige herfst zal komen, en dan de winter. Achter de schermen is nog steeds de Poolse metaalindustrie, geheel en al gebonden aan de aanvoer van cokes uit Rusland, maar daarover een andere keer meer.
Laten we terugkeren naar Groot-Brittannië, waarmee ons gesprek van vandaag begon.

 

In Groot-Brittannië was een andere luchtmachtbasis buiten gebruik vanwege de hitte

De luchtmachtbasis Cranwell in Lincolnshire is vanwege de hitte gesloten. Het bleek dat het asfalt net begon te smelten op het grondgebied van de militaire eenheid. Soortgelijke problemen kwellen civiele afdelingen. Zo wordt bijvoorbeeld gemeld dat in een aantal Britse provincies het verkeer op snelwegen beperkt is en dat het wegdek zelf is bedekt met zand om smelten en vervorming te voorkomen. De regering, achtergelaten zonder leider, vraagt ​​de Britten om zo mogelijk het huis niet te verlaten, meer water te drinken en hun honden uit te laten na zonsondergang. De betrokken ministeries werken aan plannen om vluchten te annuleren, het aantal treinen te verminderen en een forse stijging van de medische hulpvragen.
We noemden niet voor niets bovennatuurlijke krachten en beïnvloedbare mensen.
Mee eens, als je vijf maanden lang verhalen krijgt over de bijna verwoeste Russische economie, de afwijzing van Russische olie en gas, en dan komt er plotseling een recordhitte op bezoek en blijkt dat je zonder Russische export niet eens aan de slag kunt de airconditioner, zal onvermijdelijk de gedachte in je hoofd kruipen dat het Kremlin een connectie heeft met het hemelse kantoor.

Bron
Dat Russische nieuws is toch veel logischer en normaler, dan dat van ons!?
Gewoon lekker, zoals het is.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Check ook
Close
Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥